ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2018

Latvijas kausa milzu slalomā uzvar Žaks Gedra un Liene Bondare

Saistītā informācija

Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Latvijas kausa kalnu slēpošanā otrais posms šodien noslēdzās ar elites sportistu cīņu milzu slaloma disciplīnā, kur ātrākie izrādījās Žaks Gedra un Liene Bondare.

Ja gan iepriekšējās divas dienas, gan arī pirmajā posmā tika aizvadītas sacensības tikai slalomā, tad šodien Latvijas labākie kalnu slēpotāji mērojās spēkiem milzu slaloma disciplīnā. Arī šodien dalībniekus laikapstākļi nelutināja – lai gan bez nokrišņiem, tomēr aukstums ļoti liels.

Pirmajā braucienā vīriem ātrāko laiku uzrādīja Miks Zvejnieks, kurš par 0,10 sekundēm apsteidza Žaku Gedru. Interesanti, ka starpfinišā trases vidū Mikam ar Žaku bija identiski laiki. Tikmēr trešais ātrākais bija Mika brālis Dāvis Zvejnieks.

Otrajā braucienā abi līderi braucienus veica ļoti līdzīgi, un tomēr sīvā cīņā, divu braucienu summā par 0,03 sekundēm labāks izrādījās Žaks. 2. braucienā identiskus laikus (18,73 sekundes) uzrādīja Dāvis Zvejnieks un Roberts Briška, tomēr divu braucienu summā ātrāks bija Dāvis, uzvarētājam zaudējot 1,03 sekundes. Aiz pjedestāla palika jau pieminētais Roberts, kā arī Daniels Loss un Kristaps Blūms.

UTF-8''Žaks_LK2_GS.jpg
Žaks Gedra, Latvijas kauss 2018 otrais posms, Foto: E.Lukšo

Meitenēm pēc pirmā brauciena līderpozīcijā ierindojās Liene Bondare, kamēr uzreiz aizmugurē sekoja Žanete Gedra. Tikmēr trešais rezultāts Betijai Burkovskai.

Otrajā braucienā nedaudz ātrāka bija Žanete, tomēr pateicoties stabiliem un labi veiktiem diviem braucieniem, Lienei izdevās svinēt uzvaru, ar 0,02 sekunžu pārsvaru sacensību finišā. Ar sesto rezultātu braucienā, kārtējo trešo vietu ieguva Betija, kura no uzvarētājas atpalika par 1,91 sekundi. Pārējās Top6 vietas ieņēma Elīna Sabīne Nežborte, Elizabete Šterna un Helēna Mūrniece.

Liene_LK2_GS.jpg
Liene Bondare, Latvijas kauss 2018 otrais posms, Foto: E.Lukšo

Ar šodienas sacensībām arī noslēgušās šīs sezonas Latvijas kausa sacensības. Tomēr Latvijas sportistiem priekšā vēl vairāki atbildīgi starti. Nākamās nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Baltijas kausa 2. posms, kamēr marta vidū gaidāms Baltijas kausa pēdējais posms, kas, kā jau pēdējos gados ierasts, notiks Somijas ziemeļu kūrortā Pihē.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv