ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

31 • 10 • 2017

Jau rīt Lietuvā sākas Baltijas kausa izcīņa kalnu slēpošanā

Jau rītdien Lietuvas iekštelpu slēpošanas trasē “Snow Arena” sāksies pirmais Baltijas kausa posms, kas norisināsies līdz 5. novembrim.

Sacensības sāksies 1. un 2. novembrī, kad pieaugušo konkurencē tiks aizvadītas FIS slaloma sacensības, kuras, kā jau “Snow Arena” ierasts, notiks 3 braucienos. 3. novembrī notiks paralēlā slaloma sacensības, bet 4. un 5. novembrī ledainajā trasē sacentīsies jauniešu grupu sportisti.

Pirms sacensībām labākais Latvijas kalnu slēpotājs, un viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvarām, Kristaps Zvejnieks pastāstīja: “Jūtos labi, Lietuvā esam aizvadījuši divas treniņu dienas. Tas bija forši, jo varēja pierast pie ledus. Šogad vasarā, salīdzinoši ar citiem gadiem, “Snow Arena” biju maz, bet vairāk trenējos ledājos. Domāju, ka ar šīm divām dienām pietiks lai pierastu. Ceru, ka sacensībās būs daudz dalībnieki un laba konkurence!”

Tikmēr mūsu labākā sportiste sieviešu konkurencē Lelde Gasūna stāsta: “Kā jau katru gadu, esmu priecīga iesākt sezonu Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajās FIS sacensībās. Atrašanās starp savējiem dod papildus motivāciju, uzsākot jauno sezonu. Man personīgi šīs sacensības ir pēdējo punktu salikšana uz i, lai varētu veiksmīgi nostartēt pirmajā Pasaules kausa posmā Levi.”

Kristapa brālis Miks arī ir priecīgs, ka sezonu var iesākt tieši ar Baltijas kausa sacensībām: “Patīkami, ka sezona iesākas ar Baltijas kausa sacensībām - var redzēt un sajust, kas vasaras periodā izdarīts, un ar pozitīvām emocijām doties iekšā sezonā. Noteikti, kā katru gadu, arī šogad priekšā spraiga cīņa!”

Agnese Āboltiņa, kura pērn abās sacensību dienās Lietuvā minimāli piekāpās Leldei Gasūnai, atklāj: “Noskaņojums pirms Baltijas kausa ir labs. Es domāju, ka, kā jau parasti, būs aizraujošas sezonas atklāšanas sacensības. Cik esmu dzirdējusi, ir atbraukušas arī dažas diezgan stipras krievietes, tā kā mums visām būs, ko pacīnīties.”

Pagājušajā sezonā Baltijas kausa kopvērtējumā uzvaru guva Liene Bondare, kura arī uzskata, ka Baltijas kausa pirmais posms Lietuvā ir lieliska iespēja iesildīties pirms sezonas: “Baltijas kauss ir ļoti laba iesildīšanās sezonai. Tas gan nenozīmē, ka pašas sacensības būtu mazāk nozīmīgas kā citi starti, noteikti nē. Šogad gatavošanās sezonai noritēja pēc citāda grafika. Vairāk laiku pavadīju uz īstā sniega, bet hallē esmu bijusi tikai vienu dienu, tāpēc 2 treniņu dienas kopā ar izlasi bija ļoti noderīgas.  Tomēr uztraukuma nav, jo iepriekšējās sezonās esam hallē bijuši ļoti daudz.”

Baltijas kausa sacensībām būs iespējams sekot līdzi Latvijas Slēpošanas federācijas mājaslapā infoski.lv, kur bez jaunākajām ziņām no Lietuvas, būs vērojama ar sacensību ‘live timing’ tiešraide.

Kā jau pēdējos gados ierasts, Baltijas kausa izcīņa norisinās trīs posmu garumā. Otrais posms notiks Siguldā no 1. līdz 4. martam, bet Baltijas kausa sezona noslēgsies marta vidū, kad divu nedēļu garumā Somijas ziemeļu ciematiņā Pihē tiks aizvadīts trešais posms. 

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv