ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

01 • 03 • 2018

Baltijas kausa posms Siguldā iesākas ar Žaka un Žanetes Gedru uzvarām

Saistītā informācija

Siguldas pilsētas trasē aizvadīta Latvijas Slēpošanas federācijas rīkoto Baltijas kausa sacensību otrā posma pirmā diena. Uzvaras FIS kategorijas slalomos izcīnīja Žaks Gedra un Žaka māsa Žanete Gedra.

Patīkami saulainos un aukstos laikapstākļos Siguldas pilsētas trasē iesācies Baltijas kausa 2. posms. Sacensību pirmajā dienā FIS kategorijas sacensības slalomā aizvadīja junioru jeb U21 grupas sportisti.

Pirmajā braucienā vīriešiem ātrāko laiku uzrādīja Žaks Gedra, kurš par gandrīz sekundi apsteidza Danielu Losu. Dāvis Zvejnieks ierindojās trešajā vietā, no Daniela atpaliekot par 0,16 sekundēm.

Arī otro braucienu perfekti veica Žaks, izcīnot uzvaru. Cīņā par otro vietu šoreiz braucienā labāks bija Dāvis, taču divu braucienu summā abiem ar Danielu identisks laiks, līdz ar to dalīta otrā vieta. Aiz pjedestāla palika igaunis Karls Sebastians Dremļuga, Ronalds Martinsons un Kristers Čerņevskis.

UTF-8''BK2_day1_Žaks.JPG
Žaks Gedra, Baltijas kausa 2.posms Siguldā, Foto: E.Lukšo

Meitenēm pirmajā braucienā Žanete Gedra par 0,72 sekundēm apsteidza Betiju Burkovsku. Trešā palika Elīna Sabīne Nežborte, līderei zaudējot aptuveni pussekundi.

Otrajā braucienā Žanete atkal jau bija ātrākā, bet šoreiz Betija zaudēja vien 0,16 sekundes, arī divu braucienu summā izcīnot otro vietu, ar deficītu līdz uzvarētājai 0,88 sekundes. Trešo vietu ieguva Elīna Sabīne, kura Žanetei zaudēja 2,35 sekundes, bet atlikušās Top6 vietas ieņēma Rēzija Krastiņa, igauniete Karmena Piho un Una Grauda.

UTF-8''BK2_day1_Žanete.jpg
Žanete Gedra, Baltijas kausa 2.posms Siguldā, Foto: E.Lukšo

Rīt Baltijas kausa 2. posms turpināsies ar paralēlā slaloma sacensībām, bet sestdien gaidāms FIS slaloms elites sportistiem.

Baltijas kausa sacensības, kā jau pēdējos gados ierasts, norisinās trīs posmu garumā. Pirmais no tiem novembra sākumā notika Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena”, otrais Siguldā, bet trešais no 12. līdz 24. martam notiks Somijas kalnu slēpošanas kūrortā Pihē, kas paralēli būs arī Latvijas čempionāts.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv