ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2018

Aizvadītas Latvijas kausa sacensības supergigantā jauniešiem un meistariem

Saistītā informācija

Piektdienā, 24. februārī, Siguldas pilsētas trasē pēc pieaugušo FIS sacensībām slalomā uz starta stājās jauniešu un meistaru grupu sportisti, lai aizvadītu supergiganta sacensības.

Vispirms visu grupu sportisti aizvadīja oficiālo treniņbraucienu, bet pēc tam, kā jau supergigantā ierasts, viens sacensību brauciens noteica uzvarētāju.

U12 grupā meitenēm visu pirmo trijnieku aizņēma SK “Pantera” sportistes. Laura Ciagune priekš supergiganta īsajā trasē bija visātrākā, uzrādot laiku 16,74 sekundes. Otrā palika Frīda Saļņikova, kura Laurai zaudēja 0,36 sekundes, bet trešā ātrākā finišā bija Frīdas māsa Elza Saļņikova, kura no uzvarētājas atpalika par 0,84 sekundēm.

Šajā pašā vecuma grupā zēniem ātrākais izrādījās Igaunijas jaunais sportists Renets Rītsalu. Tikmēr sīva cīņa izvērtās par otro vietu – Krists Turauskis (“Pantera”), kurš uzvarētājam zaudēja 0,22 sekundes, par nieka vienu simtdaļu apsteidza SK “Ziemeļpols” pārstāvi Ričardu Hovalko.

Lai gan U14 grupā meitenēm atkal ātras bija Panteras sportistes, visu pjedestālu viņām ieņemt neizdevās – pie uzvaras tika Patrīcija Ansonska, kurai 0,08 sekundes zaudēja Samanta Līcīte. Trešajā vietā palika “Snow Feel” kluba pārstāve Helēna Ērenpreisa, uzvarētājai zaudējot 0,11 sekundes.

Līdzīgi kā zēnu U12 grupā, arī nākamajā, U14, grupā ātrākais bija ārzemju sportists – lietuvietis Oskaras Karlavičiuss izcīnīja uzvaru, par 0,13 sekundēm apsteidzot Akselu Vītumu (“Pantera”). Goda pjedestāla pēdējo vietu izcīnīja Dāvis Mazais (“Apex”), kurš, lietuvietim piekāpās par 0,20 sekundēm.

Vecākajā, U16, grupā jaunietēm ātrākā bija SK “Virsotne” sportiste Elīna Zalāne, kamēr otro vietu ieņēma Laura Bišere (“Traverss-V”). Laura no Elīnas atpalika par 0,30 sekundēm. Pie trešās vietas tika vēl viena Virsotnes pārstāve Katrīna Allena, ar 0,35 sekunžu deficītu līdz uzvarētājai.

U16 grupā zēniem vienīgo uzvaru savam klubam nodrošināja “SK Kore” klubu pārstāvošais Aksels Bergmanis, kurš par 0,23 sekundēm apsteidza Rihardu Skrastiņu (“Virsotne”). Vēl nedaudz vairāk kā sekundes desmitdaļu zaudēja Kristofers Gulbis ( “Snow Feel”).

Vispieredzējušāko dalībnieku grupā jeb meistaros bez pārsteigumiem – pie uzvaras tika Žaklīna Frickausa, kura par 1,23 sekundēm apsteidza Denisu Druku – Jaunzemi, kamēr Jeļena Brokāne noslēdza trijnieku, Žaklīnai zaudējot 2,72 sekundes.

Vīriem māsteru grupā cīņa par uzvaru bija sīvāka. Mārtiņš Knostenbergs izcīnīja vietu uz augstākā pjedestāla pakāpiena, par 0,21 sekundi apsteidzot Jāni Kordi. Trešajā vietā palika Vents Balodis, kurš uzvarētājam zaudēja 1,12 sekundes.

Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv