ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2018

Latvijas kausa 2. posma 2. dienā četri dažādi uzvarētāji

Siguldā aizvadīta Latvijas kausa 2. posma otrā sacensību diena, kurā divos Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) slalomos sacentās Latvijas labākie kalnu slēpotāji. Pie uzvarām tika Žaks Gedra, Miks Zvejnieks, Liene Bondare un Žanete Gedra.

Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotās Latvijas kausa sacensības šonedēļ Siguldas pilsētas trasē turpinās ar otro posmu. Vakar tika aizvadītas divas FIS sacensības junioru jeb U21 grupas sportistiem, kamēr šodien jau uz starta kopā ar junioriem stājās arī elites sportisti.

Pirmajās sacensībās vīriem jau pirmajā braucienā ātrākais bija Žaks Gedra, par nieka 0,03 sekundēm apsteidzot Miku Zvejnieku. Tikmēr Lietuvas pārstāvis Rokas Zaveckas uzrādīja trešo rezultātu, Žakam zaudējot 0,23 sekundes.

_EMI5821.jpg
Žaks Gedra, Latvijas kauss 2018 otrais posms, Foto: E.Lukšo 

Otrajā braucienā rezultāti ļoti līdzīgi, un Žaks svinēja savu trešo uzvaru trijās sacensībās šonedēļ. Miks otrajā braucienā Žakam zaudēja vēl pāris simtdaļas, divu braucienu kopsummā no uzvarētāja atpaliekot par 0,10 sekundēm. Lietuvietis Zaveckas saglabāja savu trešo vietu (+0,53), kamēr aiz goda pjedestāla palika Daniels Loss, Roberts Briška un Kristaps Lazdāns.

Meiteņu pirmajās sacensībās pirmo braucienu lieliski aizvadīja Liene Bondare, kura par 0,88 sekundēm bija priekšā Žanetei Gedrai. Trešo rezultātu uzrādīja pirmo gadu pieaugušo sacensībās startējošā Betija Burkovska (+1,37).

Otro braucienu nedaudz ātrāk veica Žanete, tomēr summā ātrāka izrādījās Liene – uz finiša līnijas 0,62 sekunžu pārsvars pār Žaneti. Arī otro braucienu stabili aizvadīja Betija, ar 2,11 sekunžu deficītu līdz uzvarētājai, izcīnot pjedestāla pēdējo vietu. Aiz godalgoto trijnieka palika Ieva Meldere, Elizabete Šterna un Helēna Mūrniece.

_EMI5703.jpg
Žanete Gedra, Latvijas kauss 2018 otrais posms, Foto: E.Lukšo

Otrajās vīru sacensībās pirmajā braucienā jau atkal Žaks bija ātrāks, par 0,11 sekundēm apsteidzot Miku. Arī šoreiz stabilā trešajā pozīcijā bija kaimiņvalsts Lietuvas slēpotājs Zaveckas.

Dienas pēdējā braucienā Miks savu braucienu veica ļoti ātri un bez kļūdām, kas divu braucienu summā deva uzvaru. Žaks braucienā Mikam pazaudēja 0,35 sekundes, bet divu braucienu summā starp abiem labākajiem bija 0,24 sekundes. Aiz trijnieka finišēja Roberts Briška, Dāvis Zvejnieks un Daniels Loss.

_EMI5932.jpg
Miks Zvejnieks, Latvijas kauss 2018 otrais posms, Foto: E.Lukšo

Otrajās sacensībās meitenēm jau pirmajā braucienā Žanete pārspēja Lieni, bet trešā jau atkal bija Betija. Otrajā braucienā vietu izkārtojums bija identisks kā pirmajā, līdz ar to Žanete savām vakardienas divām uzvarām pievienoja vēl vienu. Liene no Žanetes divu braucienu summā atpalika par 0,37 sekundēm, kamēr Betija uzvarētājai zaudēja 1,69 sekundes. Pārējās pirmā sešinieka vietas ieņēma Ieva Meldere, igauniete Lise Anete Vahere, bet sestā bija Elizabete Šterna.

Rīt Latvijas kausa 2. posma sacensības Siguldas pilsētas trasē turpināsies ar milzu slalomu, kurš gan nepietiekama trases garuma un stāvuma dēļ nevar būt FIS sacensību statusā.

Autors: Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv