ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2017

Žaks un Žanete Gedras uzvar Latvijas kausā FIS slalomā

Trešajā sacensību dienā Latvijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinājās Pilsētas trasē Siguldā un kurās piedalījās triju valstu pārstāvji, FIS ENL slalomā uz augstākā pakāpiena kāpa tikai Gedru ģimenes pārstāvji, jo abās sacensībās vīriešiem labākais bija Žaks Gedra, bet meitenēm nepārspēta palika Žanete Gedra, tādējādi revanšējoties par otrajām vietām dienu iepriekš milzu slalomā. Master grupā abos startos izpaudās Edgara Kupča un Denisas Drukas-Jaunzemes pārākums.

Svētdien Siguldā ar slaloma sacensībām noslēdzās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Pieaugušajiem un junioriem tā bija otrā sacensību diena, turklāt sacenšoties FIS statusa slalomā divas reizes, tāpat kā tas bija arī Latvijas kausa pirmā posma noslēdzošajā dienā. Ja sievietēm dalībnieču skaits, salīdzinot ar milzu slalomu, palika nemainīgs, uz starta izejot deviņām kalnu slēpotājām, tad vīriešiem tas palielinājās par dažiem, sasniedzot sešpadsmit. Pārstāvētas bija trīs valstis, taču šoreiz ne visas Baltijas valstis, jo uz Siguldu nebija atbraukuši igauņi, toties konkurenci sastādīja baltkrievi. Tiesa, ārvalstu kalnu slēpotājus līdzjutēji varēja redzēt vīriešu konkurencē, jo sievietēm sacentās tikai mūsējās.

Žanete Gedra, FIS Latvijas Kauss 2. posms

Vīriešiem pārsteigumu nenotika un, uzrādot ātrāko laiku visos četros braucienos, abās sacensībās uzvaru izcīnīja mārupietis Žaks Gedra. Vēl vienam kalnu slēpotājam vīriešu konkurencē, kam izdevās abās sacensībās tikt trijniekā, bija siguldietis Roberts Briška, kura kontā otrā un trešā vieta, lai gan pirmajās sacensībās otro vietu pēc pirmā brauciena viņš gandrīz pazaudēja, otrajā trasē uzrādot 6.laiku, jo strauji tuvojās baltkrievi Vlads Zverniks un Uladzislavs Čerstins, kā arī lietuvietis Karolis Janulionis. Tikmēr kļūda otrajā braucienā pirmajās sacensībās neļāva iegūt godalgoto vietu mārupietim Dāvim Zvejniekam, ko viņš kompensēja ar stabilu otro vietu otrajās sacensībās.

Žaks Gedra, FIS Latvijas Kauss 2. posms
Žaks Gedra, FIS Latvijas Kauss 2. posms

Ņemot vērā pirms nedēļas Baltijas kausā uzrādītos rezultātus, sievietēm cīņā par uzvaru tika gaidīts siguldietes Evelīnas Gasūnas un cēsnieces Žanetes Gedras duelis, taču tas izpaudās tikai abu sacensību pirmajos braucienos. Pirmajās sacensībās pēc izvirzīšanās vadībā ar 0,13 sekunžu pārsvaru, otrajā braucienā Evelīna kļūdījās un nefinišēja. Tāds pats liktenis piemeklēja trešo laiku pirmajā braucienā uzrādījušo siguldieti Ievu Melderi, tāpēc aiz pārliecinošās uzvarētājas Žanetes Gedras uz otro un trešo vietu pakāpās rīdziniece Arta Irbe un Agnese Sakoviča, bet Elīnai Nežbortei līdz trijniekam pietrūka 0,04 sekundes. Otrajā sacensībās sākumā vadībā ar sekundes desmitdaļas pārsvaru izvirzījās Meldere, taču diskvalifikācija otrajā trasē atstāja siguldieti bez rezultāta arī otrajās sacensībās. Tikmēr Gasūna ieguva stabilu otro vietu, bet Irbe vēlreiz kāpa uz goda pjedestāla, tikai šoreiz uz trešā pakāpiena, atkārtojot Briškas veikumu.

Master vīriešiem pēc palikšanas piektajam milzu slalomā visus konkurentus abas reizes slalomā pārspēja Edgars Kupčs, kuram pirmajās sacensībās konkurenci izrādīja labākais no lietuviešiem Jurģis Januļionis, kurš izvirzījās vadībā otrajās sacensībās, bet otrajā braucienā nefinišēja. Veiksmīgas sacensības šoreiz sanāca Andrejam Mihailovam, kurš ar trešo un otro vietu abas reizes tika trijniekā. Kad otrajās sacensībās 2.trasē izstājās Januļionis, šķita, ka trijniekā varēs iekļūt Kristaps Bergmanis, tomēr viņam vēlreiz nācās samierināties ar ceturto vietu, jo otrajā braucienā Kristapa apsteidza un trešo vietu ieguva Māris Antoņēvičs. Sievietēm nestartēja iepriekšējo sacensību uzvarētājas Žaklīna Frickausa un Jana Zvejniece, līdz ar to abās sacensībās pārliecinoši pirmā bija Denisa Druka-Jaunzeme. Pirmajās sacensībās pirmajā braucienā izstājās Inese Čodare, tāpēc viegla otrā vieta sanāca Jeļenai Brokānei, bet otrajās sacensībās abu komandas biedreņu līdzīgajā cīņā par dažām sekundes simtdaļām ātrākā bija Brokāne.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv