ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2017

VIDEO: Jauniešu izlase Zagreb 2017 sacensībās!

Kā jau iepriekšējā rakstā par Latvijas jauniešu izlases startiem Pocal Loca 2017 sacensībās minēju, mūsu ceļš tālāk turpinājās uz Horvātiju, Zagrebu. Ierodoties Zagrebā, bijām priecīgi redzēt, ka šogad viss ir daudz baltāks nekā pagājušajā gadā. Ja iepriekšējā gadā lija lietus un organizatori sniega trūkuma dēļ varēja noorganizēt tikai slaloma sacensības, tad šogad starti bija gan slaloma disciplīnā, gan milzu slalomā. Laikapstākļi šogad lutināja – daudz sniega, gan uz trasēm, gan apkārt, zilas debesis un saulīte. Termometra stabiņš pa dienu rādīja mīnus četrus grādus zem nulles. Jau ierašanās vakarā vienojāmies ar ASV jauniešu izlases treneriem, ka nākošajā dienā kopīgi liksim treniņu trasi. Tas arī tika īstenots, līdz ar to rīta pusē paraucām slalomu pa trasi, bet pēcpusdienas treniņu aizvadījām uz milzu slaloma slēpēm.

Šoreiz pirmais starts bija slaloma disciplīnā. Kalna reljefs šoreiz pretējs Slovākijas sacensībām – sākuma daļa lēzenākā, bet beigas stāvākas. Jauniešu sacensību trase daļēji gāja pa Pasaules Kausa sacensību slaloma trasi, līdz ar to jauniešiem vēl viena vērtīga un interesanta pieredze. Dalībnieku skaits nedaudz mazāks, salīdzinot ar Pokal Loca sacensībām, bet tik un tā bija ko cīnīties. Lielisku rezultātu slalomā izdevās uzrādīt Betijai Burkovskai, kura ieņēma 7. vietu no 59. dalībniecēm, arī pārējiem diezgan labi veicās!  Rezultāti mūsējiem sekojoši:

U14
Kristofers Gulbis – 11. vieta. 

U16
Betija Burkovska – 7. vieta
Karlīna Grāmatniece – 28. vieta
Lauris Opmanis – 13. vieta
Marks Truhins – DSQ

Nākošajā dienā sacensības milzu slalomā, kuram starts nedaudz augstāk nekā Pasaules Kausa slaloma sacensību startam. Pirmie 8 vārti pa salīdzinoši plakanu daļu, pēc kā sekoja 90 grādu pagrieziens, kam uzreiz seko plaukts, kurš ieved trases stāvākajā daļā, uz kuras atradās 4 vārti un tālāk jau trase līdzīgāka pilsētas trasei pēc stāvuma. Mūsējiem milzu slalomā izdevās izcīnīt sekojošas vietas:

U14
Kristofers Gulbis – 16. vieta 

U16
Betija Burkovska – 23. vieta
Karlīna Grāmatniece – 38. vieta
Lauris Opmanis – 25. vieta
Marks Truhins – DNS2

Šīs sacensības bija vēl viena lieliska pieredze mūsu jauniešiem starptautiskās sacensības. Prieks bija redzēt prieku un dzirksteli visu jauniešu acīs, par iespēju startēt šādās sacensībās!

Tekstu sagatavoja: Anna Bondare

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv