ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2017

Šonedēļ Siguldā Baltijas kausa 2.posms un FIS sacensības kalnu slēpošanā

Nedēļas nogalē Siguldas kalnu slēpošanas trasē “Olimpiskais centrs” jeb Pilsētas trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kas būs arī FIS ENL (Entry league) sacensības pieaugušajiem un kas norisināsies trīs dienas, pulcējot aptuveni 200 kalnu slēpotājus no piecām valstīm. Piektdien un sestdien elite un juniori sacentīsies FIS ENL slalomā, bet svētdien tiks aizvadīts aizraujošais “Amber beverage group” paralēlais slaloms. Atsevišķi paralēlais slaloms noslēdzošajā dienā būs arī jauniešu grupu kalnu slēpotājiem, kuri Baltijas kausa otro posmu iesāks ar sacensībām milzu slalomā. 

Nupat kā Sanktmoricā noslēdzās divas nedēļas ilgušais pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, kur startēja arī vairāki Latvijas pārstāvji, trijiem no viņiem iekļūstot četrdesmitniekā, bet jau šajā nedēļas nogalē kalnu slēpošanas cienītājus gaida jau nākamais interesantais sporta pasākums, kuru varēs vērot klātienē, proti, Baltijas kausa otrais posms, kas kā parasti norisinās februāra beigās Siguldā. Šoreiz tas notiks Pilsētas trasē, līdz ar to jau trešo gadu pēc kārtas, kad pie mums tiek rīkots Baltijas kausa posms, šīs sacensības norisinās citā trasē, jo 2015.gada dalībnieki sacentās Kordes trasē, bet pērn par sacensību vietu bija izvēlēts Kaķīškalns, kur trasē sniegs vismaz bija saglabājies sacensību norisei pietiekamā daudzumā.   

Baltijas kausa sezona kā parasti iesākās novembra sākumā Lietuvā slēgtajā hallē “Snow Arena” un turpināsies pie mums. Tomēr atšķirībā no iepriekšējiem diviem gadiem Latvijā notiekošais Baltijas kausa posms būs par vienu dienu ilgāks, t.i., norisināsies ne vairs divas, bet trīs dienas, kalnu slēpotājiem sākot sacensības piektdien, bet noslēdzot svētdien, jo sacensību programmā ir iekļauts aizraujošais un interesantais paralēlais slaloms.

Pirmās divas dienas rīta pusē pirmie sacensības uzsāks pieaugušo un junioru grupas pārstāvji, kas sacentīsies FIS ENL jeb Entry league līmeņa sacensībās slalomā, tāpat kā Master grupas dalībnieki, kamēr sešu jauniešu grupu kalnu slēpotājiem ir mainītas disciplīnas, proti, piektdien viņi noskaidros labākos milzu slalomā, bet sestdien slalomā. Sestdien slaloma sacensības pilnīgi visām grupām būs arī atlase svētdien notiekošajam paralēlajam slalomam, kura tradīcijas tika aizsāktas pirmajā posmā Lietuvā, bet pie mums notiks pirmo reizi. Master grupas pārstāvji ies ieskaitē ar FIS grupas dalībniekiem, kuri noskaidros sešpadsmit labākos, kas pēc tam izslēgšanas braucienos, sākot no astotdaļfināla, sacentīsies viens pret vienu. Ja junioru un pieaugušie jau vienreiz sacentās novembrī, tad jauniešiem tas būs kas jauns. Atšķirībā no lielākās grupas jauniešiem katrā vecuma grupā kvalifikāciju pārvarēs un izslēgšanas braucienos, kas sāksies ar pusfinālu, iekļūs labākie četri. 

Aptuveni divsimt dalībnieku no piecām valstīm plāno piedalīties Baltijas kausa otrajā posmā. Šobrīd jau ir reģistrējušies pāri par 100 kalnu slēpotājiem, kas pārstāv visas trīs Baltijas valstis, kā arī Baltkrieviju un Krieviju, kuri arī iepriekš ir piedalījušies Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajās sacensībās. 

Šajā posmā favorīti būs Latvijas kalnu slēpotāji, bet dažās grupās sīvu pretestību izrādīs kaimiņu valstu pārstāvji. No Latvijas izlases dalībniekiem, kas startēja pasaules čempionātā, Siguldā mēs redzēsim gandrīz visus – četrdesmitniekā iekļuvušos un pasaules rangā simtniekā atrodošos Kristapu Zvejnieku un Leldi Gasūnu, kvalifikācijas sacensības pārvarējušos Žaku Gedru un Lieni Bondari, kā arī Miku Zvejnieku. Vienīgi nestartēs augstākās vietas ieguvēja no mūsējām čempionātā Agnese Āboltiņu, kas devusies atpakaļ uz Norvēģiju.

Autors: Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv