ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 02 • 2017

Rīdzinieki labākie arī kalnu slēpošanā Latvijas Skolu olimpiskajā festivālā

Saistītā informācija

Piektdien Ērgļos Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivāla ietvaros notikušajās sacensībās kalnu slēpošanā, kur sešu grupu dalībniekiem bija jāsacenšas vienā disciplīnā – milzu slalomā, tāpat kā distanču slēpošanā visvairāk godalgotas vietas izcīnīja rīdzinieki, kuri astoņas reizes iekļuva trijniekā, kamēr siguldiešiem ar piecām godalgotām vietām otrais labākais rādītājs, bet divas medaļas tika Ādažu novada kalnu slēpotājām. Pa vienai reizei trijniekā iekļuva Cēsu, Garkalnes un Mārupes novada pārstāvji. Tikmēr skolu ieskaitē ar trim medaļām vissekmīgākā bija Siguldas pilsētas vidusskola.

Kalnu slēpotājiem Latvijas Skolu olimpiskajā festivālā sacensības norisinājās Viešūra kalnā, sacenšoties milzu slalomā un veicot šajā disciplīnā divus braucienus. Šajā ziemas sporta veidā piedalījās gandrīz 180 skolēni no dažādiem Latvijas novadiem, bet lielāko skaitu veidoja Rīga un Sigulda. Atšķirībā no distanču slēpošanas kalnu slēpotājiem nebija četras, bet gan trīs grupas katram dzimumam, vecākajai esot 1.grupai, kurā sacentās 1997.-2000.g. dzimušie, bet jaunākie bija 2004.-2006.g. dzimušie no 3.grupas.

Vecākajā 1.grupā, kur startēja juniori, puišiem bija pieteikts, bet tomēr nepiedalījās galvenais favorīts Žaks Gedra (Priekuļu vsk.), kurš šobrīd ar Miku Zvejnieku cīnās par otrā numura vietu Latvijas izlasē. Līdz ar to lielākas izredzes 28 dalībnieku konkurencē parādījās Mika brālim Dāvim Zvejniekam, kuram šoreiz nebija jācīnās ar sīvāko konkurentu Elvi Opmani, kurš tāpat kā Žaks nestartēja un kuram tāpat kā iepriekšminētajiem vienaudžiem no Latvijas izlases šis ir pēdējais gads vidusskolā. Mārupietis Dāvis uzrādīja ātrākos laikus abos braucienos un svinēja uzvaru, kamēr stabilu otro vietu ieguva Kristers Čerņevskis, par kuru otrajā braucienā 0,01 sekundi ātrāks bija un no piektās uz trešo vietu pakāpās skolas biedrs no Teikas vsk. Klāvs Vorslavs, „izstumjot” siguldieti Raimondu Rotbergu no trijnieka. Meitenēm vecākajā grupā nepiedalījās neviena no izlases dalībniecēm. Pārliecinošu uzvaru 18 dalībnieču konkurencē izcīnīja kādreiz viena no vadošajām U16 grupas pārstāvēm Elīna Nežborte (Siguldas pilsētas vsk.). Dubultuzvaru Siguldai nodrošināja nedaudz virs pusotras sekundes divu braucienu summā uzvarētājai zaudējusī Valsts ģimnāzijas audzēkne Agnese Sakoviča, kura pirms nedēļas bija labākā juniore šajā disciplīnā Latvijas kausa pirmajā posmā. Lai arī rīdziniece Beāte Abāšina otro braucienu veica par trim sekundes simtdaļām ātrāk nekā Luīze Andersone, tomēr Luīzes vairāk nekā pussekundes pārsvars pēc pirmā braucienu nodrošināja Rīgas Franču liceja audzēknei bronzas medaļu.

Tāpat kā pirms nedēļas Latvijas kausā U16 grupā arī tagad 2.grupā (2001.-2003.g.) par uzvaru, turklāt vēl līdzīgāk, 35 dalībnieku vidū cīnījās rīdzinieki Pauls Rubenis un Lauris Opmanis, tikai šoreiz virsroku ņemot Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas audzēknim Paulam, kurš Valsts 2.ģimnāzijas pārstāvi Lauri pirmajā braucienā apsteidza par 0,04, bet otrajā braucienā par 0,01 sekundi. Kas Edgaram Žurevskim nesanāca Latvijas kausā, proti, tikt trijniekā, tas Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijā mācošajam izdevās Skolu olimpiskajā festivālā, abos braucienos esot stabili trešajam. Tikmēr par 4.vietu trīs sekundes simtdaļu robežās cīnījās trīs kalnu slēpotāji, vienam no vadošajiem U14 grupas pārstāvjiem rīdziniekam Tomam Ķelderim par 0,02 un 0,03 sekundēm apsteidzot pirmo sezonu U16 grupā startējošos Marku Truhinu un Emīlu Ģērmani. Pirmajā braucienā nefinišēja viens no pretendentiem uz trešo vietu Kristofers Gulbis, kurš uzvarēja LK U14 grupā. Ja vecākajā grupā meitenes bija gandrīz uz pusi mazāk nekā puišu, tad vidējā grupā meitenes ne tikai nebija mazāk, bet otrādi – vairāk, jo 2.grupā sacentās 38 kalnu slēpotājas, puišu dalībnieku skaitu šajā vecumā pārspējot par trim. Tāpat kā pirms nedēļas Siguldas pilsētas trasē tā tagad Viešūra kalnā milzu slalomā konkurentēm cerības neatstāja Betija Burkovska, kuras skolas biedrene Agija Buliņa pakāpās no trešās uz otro vietu, nodrošinot Ādažu vidusskolai dubultuzvaru un reabilitējoties par neveiksmīgo startu milzu slalomā LK. Tikmēr vienīgo godalgu Berģu Mūzikas un mākslas skolai nodrošināja trešo vietu izcīnījusī Elīna Zalāne, kura arī LK 1.posmā šajā disciplīnā bija trešā. Lai arī ne tik cieši viena pie otras kā puiši, tomēr arī ļoti līdzīga cīņa meitenēm bija par 4.vietu, ko, apsteidzot par 0,3 sekundēm vienādu laiku uzrādījušās Katrīnu Trekteri un Katrīnu Dzelmi, ieguva Teikas vidusskolas audzēkne Karlīna Grāmatniece, kura negaidīti Latvijas kausā slalomā pagājušo svētdien tika pie savas pirmās uzvaras. 

Jaunākajā grupā puišiem par uzvaru 29 dalībnieku konkurencē cīnījās Rīgas Zālīša sākumskolas audzēkņi Bruno Ģermanis un Georgs Daukulis, katrā no braucieniem par ceturtdaļsekundi ātrākam esot un pirmo vietu iegūstot par gadu jaunākajam Bruno. Lai arī no piektās vietas un trešo pakāpās Ernests Jansons, par 0,06 sekundēm aiz trijnieka atstājot ādažnieku Dāvi Mazo, tomēr siguldieša startu par ļoti veiksmīgu nenosauksi, jo Ernests pirms nedēļas Georgu bija apsteidzis par pusotru sekundi. Tuvu Ernestam un Dāvim bija rīdzinieks Ričards Hovalko, kurš no trešās vietas noslīdēja uz piekto. Meitenēm, kurām bija tikpat liela konkurence kā puišiem, pārākumu ne tikai pār savas U12 grupas meitenēm, bet arī pirmo gadu U14 grupā startējošajām nodemonstrēja siguldiete no Laurenču sākumskolas Laura Ciagune, kura šajā disciplīnā palika nepārspēta arī Latvijas kausā. Abas dienas LK uz pjedestāla U14 grupā kāpusī Beatrise Jekševica no Rīgas Angļu ģimnāzijas tik ļoti negribēja palikt bez godalgas arī šoreiz, tāpēc sasparojās otrajā braucienā, kurā uzrādīja otro laiku, pakāpjoties no piektās vietas uz vicelīderes pozīcijām. Neskatoties uz sesto laiku otrajā trasē, tomēr ļoti blīvajos rezultātos ap pirmo trijnieku godalgoto vietu saglabāja un bronzas medaļu izcīnīja siguldiete Frīda Saļņikova, izbīdot no trijnieka rīdzinieci Paulu Putniņu, kurai beigās līdz godalgai pietrūka 0,07 sekundes. Tikmēr ar trešo laiku otrajā trasē augstāk par piekto vietu no septītās nespēja pakāpties siguldiete Patrīcija Ansonska. Joprojām šajā sezonā vienmērīgu sniegumu nesanāk parādīt pagājušā gada vienai no vadošajām U12 grupā Diānei Daukštei, kurai pēc pirmā brauciena tikai viena simtdaļa pietrūka līdz trijniekam, bet beigās palika septītā, trīs simtdaļas zaudējot sešinieku noslēgušajai Elzai Saļņikovai.

Ivars Bācis

4 Komentāri

Kristaps Zvejnieks from Latvia! Flying second run puts Kristaps in 8th position in Almaty 2017
https://www.facebook.com/latvianalpine/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf
05 • 02 • 2017 / 14:45
05 • 02 • 2017 / 15:04
06 • 02 • 2017 / 10:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv