ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

14 • 11 • 2016

PK slalomā Levi no brāļiem Zvejniekiem finišē tikai Miks

Svētdien Pasaules kausa (PK) posmā kalnu slēpošanā, kas norisinājās Somijas slēpošanas centrā Levi, pieklājīgi savā debijā tāda mēroga sacensībās nostartējis Latvijas izlases pārstāvis mārupietis Miks Zvejnieks, kurš slaloma disciplīnā 85 dalībnieku konkurencē pirmajā braucienā uzrādīja 56.laiku, kamēr viņa vecākais brālis un izlases līderis Kristaps Zvejnieks, tobrīd esot pie sešdesmitnieka robežas un pieļaujot kļūdu, trases vidusdaļā izstājās. Apaļo 40.uzvaru PK posmos svinēja austrietis Marsels Hiršers.

Pēc salīdzinoši veiksmīgā Leldes Gasūnas starta sestdien, kad viņai izdevās pirmajā braucienā uzrādīt 42.laiku un atkārtot savu labāko rezultātu, ar lielām cerībām mūsu līdzjutēju vidū svētdien tika gaidīts vīriešu slaloms, kur pirmo reizi uz starta izgāja divi Latvijas un tajā pašā laikā arī vienas ģimenes pārstāvji – Kristaps un Miks Zvejnieki. Ja Mikam tā bija debija PK posmā un no viņa nekādu augstvērtīgo rezultātu negaidīja, tad attiecībā uz Kristapu var teikt, ka visi tikai priecātos, ja viņš tāpat kā Lelde atkārtotu savu labāko rezultātu (otro reiz karjerā tiktu trīsdesmitniekā – aut.piez.).

Lai arī šajā sezonā viņa reitings par vienu punktu ir pasliktinājies un rangā viņš pāris pozīcijas noslīdējis zemāk, tāpat Kristaps dabūja starta numuru sestajā desmitā (57.numurs). Taču cietajā Levi trasē tas gandrīz neko nemaina, jo, piemēram, ar 65. un 66.numuru startējušie iebrauca divdesmitpieciniekā. Pat pasaules rangā ārpus divsimtnieka esošais slovēnis, startējot ar 80.numuru, uzrādīja cienījamu 37.laiku. K.Zvejnieks, kaut arī pirmajās divās kontrolatzīmēs atradās nedaudz aiz sešdesmitnieka, saglabāja cerības uz trīsdesmitnieku, no kura atpalika attiecīgi 0,15 sekundes (1.kontrolatzīmē) un trešdaļu sekundes (2.kontrolatzīmē). Taču turpinājumā trases stāvākajā daļā sanāca sakļūdīties, kā rezultātā sekoja izstāšanās.

PK slalomā Levi no brāļiem Zvejniekiem finišē tikai Miks

Pēc aptuveni 15 minūtēm ar 81.numuru PK posmā debitēja Miks Zvejnieks. Ja sievietēm tikai viena dalībniece, mājiniece somiete, pasaules rangā slalomā atradās ārpus trīssimtnieka, tad vīriešiem tādi bija pieci, ieskaitot Miku. Pēc reitinga 4 konkurenti bija vājāki nekā Kristapa brālis. Tas deva cerības ne tikai izpildīt primāro uzdevumu – nobraukt līdz finišam, bet arī kādu apsteigt. Pirmajā starpfinišā Miks uzrādīja priekšpēdējo 84.laiku, esot priekšā tikai Bolīvijas pārstāvim, kurš pasaules rangā ir ārpus tūkstošnieka. Tā kā trases vidusdaļā izstājās vairāki augstāka līmeņa braucēji, tad mārupietim sanāca pakāpties līdz sešdesmitniekam. No 1.braucienā finišējušajiem 58 dalībniekiem Mikam bija 56.laiks, esot priekšā tam pašam bolīvietim, kā arī apsteidzot trases vidusdaļā kļūdu pieļāvušo un vairākas sekundes pazaudējušo amerikāni. Līderim Hiršeram tika zaudēts mazāk par piecām sekundēm – 4,68 sekundes, kas ir ļoti labi, kaut arī rakstā pirms šī posma bija minēts, ka Levi parasti ir mazākas atstarpes slalomistu starpā nekā citos posmos. Par 0,76 sekundēm ātrāk nekā Miks nobrauca četrus gadus vecākais un pasaules rangā 400 vietas zemāk esošais baltkrievs Jurijs Daņiločkins, ierindojoties 55.vietā.

PK slalomā Levi no brāļiem Zvejniekiem finišē tikai Miks

Abos braucienos ātrāko laiku uzrādīja un uzvaru izcīnīja austrietis M.Hiršers, kura pirmo vietu apdraudēja 21 gadu vecais tautietis un vicelīderis Marko Švarcs, kurš otrā brauciena pirmajā kontrolatzīmē bija pietuvojies līdz 0,07 sekunžu atstarpei, bet pēc vairākām kļūdām un daudz laika zaudēšanas nepabeidz otro trasi. Līdz ar to Hiršeram sanāca pārliecinoša uzvara – 1,3 sekundes, jo pārējie no tuvākajiem konkurentiem otrajā braucienā nebija tik ātri kā pirmajā. Tikmēr cits austrietis, 23 gadus vecais Mihaels Mats ļoti sīvi spēkojās par otro vietu ar Manfredu Moelgu, apsteidzot itāli par nieka vienu sekundes simtdaļu un pirmo reizi tiekot PK posmā trijniekā, kamēr 3.vietu ieguvušajam un 11 gadus vecākajam Moelgam tā bija jau 18.reize uz pjedestāla.

Vienu sekundes desmitdaļu aiz trijnieka palika vācietis Fēliks Noiroiters, bet sešinieku noslēdza austrietis Manuels Fellers un brits Deivs Ridings, kuri sasniedza savus labākos rezultātus slalomā un kuriem attiecīgi tikai 0,17 un 0,27 sekundes pietrūka līdz pirmajam pjedestālam. Pirmo reizi “punktos iebrauca” un 15.vietu izcīnīja Kristapa Zvejnieka komandas biedrs no “World racing academy” Kristofs Krizls no Čehijas. Pirmo reizi trīsdesmitniekā iekļuva vēl divi kalnu slēpotāji, turklāt abi to izdarīja savā pirmajā (!) startā PK slalomā – 22 gadus vecais zviedrs Kristofers Jakobsens, kuram 12.vieta, un 21 gadus vecais šveicietis Sandro Simonē, kurš ieņēma 27.vietu. Levi posmu izlaida pagājušās sezonas labākais slalomists norvēģis Henriks Kristofersens, kuram radies konflikts ar Norvēģijas slēpošanas federāciju saistībā ar sponsora reklāmas izvietošanu uz ķiveres.

Ivars Bācis

3 Komentāri

Rīgas domes portāls
14 • 11 • 2016 / 16:32
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv