ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

28 • 11 • 2016

VIDEO: Unikālā kalnu slēpotāju Zvejnieku ģimene un tās izmaksas

Latvijas kalnu slēpošanā Zvejnieku ģimenei ir skaļš vārds. Kā nu ne, ja šajā sportā no papēžiem līdz matu galiņiem ir visa ģimene – vecāki Jana un Raivo un viņu četri dēli – Kristaps, Miks, Dāvis un Jurģis. Šogad visi puikas tikuši pie Latvijas čempionāta medaļām.

“Nav jau tā, ka viņus uz kalnu grūstu ar varu. Pašiem patīk,” raidījumā “Overtime TV” saka puišu mamma Jana Zvejniece, kura ir arī savu dēlu trenere.

No Zvejnieku ģimenes pazīstamākais ir 24 gadus vecais Kristaps, kuram jau ir divu olimpisko spēļu pieredze un pagājušajā sezonā izdevās tikt pie punktiem Pasaules kausa izcīņā slaloma disciplīnā. Nav šaubu, dzirdēsim arī par pārējiem – Miku (21), Dāvi (18) un ar absolūto dzirdi apveltīto Jurģi (11).

“Tas ir mūsu ģimenes veiksmes stāsts. Unikāla situācija visai pasaulei, jo mēs tiešām pašu spēkiem esam visu izbraukājuši, izdomājuši, satrenējuši un tikuši līdz olimpiskajām spēlēm. Tikai tagad, divus gadus pēc Soču olimpiādes, ir nopietns treniņu atbalsts no vienas starptautiskas komandas. Vispirms aicināja Kristapu, tagad arī Miku un Dāvi. Tā ir iespēja mums atbilstošiem augsta līmeņa treniņiem, tie ir augstas klases treneri un labi sparinga partneri,” lielajā ģimenes lietā dalās Jana. “Jā, tas ir tas unikālais stāsts. Latvijā var piedzimt kalnu slēpotājs, bet arī jāsastājas visām zvaigznēm. Izaugt uz mūsu kalniem nav iespējams, treniņu iespējas nav konkurētspējīgas,” atzīst trenere.

Kalnu slēpošana nav lēts prieks, taču izrādās, ka visu plānojot un taupīgi dzīvojot, četru dēlu komandai gadā pietiek ar 50 000 eiro. Profesionālajam sportam un sasniegtajam līmenim tā nav liela nauda.

“Citās valstīs sportistiem finansējums nosedz treniņu izmaksas. Tur kalni ir blakus, nav jādomā par aizbraukšanu un dzīvošanu. Taču tajā pat laikā skaidrs, ka bez liela budžeta nevar eksistēt. Mēs savu dzīvi plānojam cik vien ekonomiski varam. Tad gadā budžets sanāk 50 000. Tas ir ļoti ekonomiski – lētākie apartamenti, paši taisām ēst. Pasarg’ dievs – nelidot ar lidmašīnu un nemaksāt par lielo bagāžu. Kristaps pats brauc, stūrē, pats taisa slēpes, liek trases,” sezonas izmaksas atklāj Jana Zvejniece.

Avots: LA.LV

Pilnu sarunu ar Janu Zvejnieci skaties Overtime TV video šeit:

1 Komentāri


28 • 11 • 2016 / 22:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv