ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

21 • 11 • 2016

Mainīgas sekmes Latvijas izlasei FIS slalomā Levi

Saistītā informācija

Pirmajā dienā slalomā FIS sacensībās slalomā Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi kur vīriešu konkurencē sacentās 119, bet sievietēm 47 kalnu slēpotājas, labākie no Latvijas izlases pārstāvjiem bija Ž.Gedra un L.Bondare, kuri ieņēma attiecīgi 21. un 5.vietu. Savukārt otrajā dienā augstākās vietas no mūsējiem ieguva Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kuri sacensības pabeidza attiecīgi 9. un 2.vietā. 

Pēc Pasaules kausa posma novembra otrajās brīvdienās Levi kalnu slēpotāji pagājušajā nedēļas nogalē turpināja sacensties slalomā šajā Somijas slēpošanas centrā. PK posmā startējušajiem brāļiem Zvejniekiem un Leldei Gasūnai pievienojās arī daži citi Latvijas izlases dalībnieki – Žaks Gedra, Liene Bondare, Dāvis Zvejnieks, kuriem tās bija otrās sacensības šajā sezonā pēc Baltijas kausa pirmā posma novembra sākumā „Snow arenā” Druskininkos. Piektdien viss norisinājās pēc plāna, bet sestdien paredzēto slalomu pārcēla uz svētdienu.

Piektdien pirmā diena mūsu izlases līderiem nebija veiksmīga, jo Lelde Gasūna, atrodoties pēc pirmā braucienā trešajā vietā, otrajā braucienā izstājās, bet Kristaps Zvejnieks 1.braucienā kļūdījās un, zaudējot līderim trīs ar pusi minūtes, atradās vien 43.vietā. Otrs brauciens Kristapam sanāca labāk, un, kaut arī seši no pirmā divdesmitnieka izstājās, tomēr augstāk par 22.vietu (+4,62 s) pakāpties neizdevās. Vienmērīgu sniegumu rādīja Žaks Gedra, kurš ieņēma 21.vietu (+4,42 s) un bija labākais no mūsējiem, pirmo reizi apsteidzot K.Zvejnieku. Žaks ieguva 41 FIS punktu, kas ir piektais labākais rezultāts viņa karjerā.

Otrajā dienā labākais no Latvijas izlases vīriešu konkurencē bija Kristaps Zvejnieks, taču 9.vietu (+1,83 s) un 21 FIS punktu nevarētu saukt par ļoti labu rezultātu 24 gadus vecajam mārupietim, kaut arī startēja daži pasaules kausā trīsdesmitniekā tikušie, kā piemēram, abu dienu uzvarētājs 22 gadus vecais zviedrs Kristofers Jakobsens, kurš pirms nedēļas savā pirmajā startā Pasaules kausā slalomā izcīnīja 12.vietu. Otrajā dienā otrajā braucienā nefinišēja Ž.Gedra, bet labāk nekā pirmajā dienā nostartēja Miks un Dāvis Zvejnieki, kuriem 30. un 42.vieta un attiecīgi 46 un 81 FIS punkts, kas gan vairāk nekā par desmit punktiem atpaliek no viņu labākajiem rezultātiem. 

Sievietēm, kur sešas bija „padsmitnieces” jeb ar slaloma reitingu zem 20 FIS punktiem, savu pārākumu abas dienas apliecināja galvenā favorīte Martina Dubovska no Čehijas, kura šā gada sākuma divas reizes pasaules kausa posmos iekļuva labāko trīsdesmitniekā. Tāpat kā Baltijas kausā „Snow arenā” arī šeit līdzīga cīņa noritēja starp abām Soču Olimpisko spēļu trīsdesmitniekā iekļuvušajām kalnu slēpotājām – L.Gasūnu un Mariju Škanovu. Pēc pirmā brauciena abas uzrādīja identisku laiku, bet, pateicoties nedaudz labākam otrajam braucienam, otro vietu (+2,4 sekundes) izcīnīja siguldiete, atstājot baltkrievieti trešo. Abas dienas sešiniekā ar 5. (+5,95 s) un 6.vietu (+4,42 s) iekļuva Liene Bondare, augstvērtīgāko rezultātu uzrādot svētdien – 40,23 FIS punkti, kas ir trešais labākais viņas karjerā.

Tā kā sestdienas slalomu pārcēla uz svētdienu, tad svētdien un pirmdien paredzētās FIS sacensības milzu slalomā notiks tikai pirmdien, kalnu slēpotājiem pirmajā nedēļas dienā šajā disciplīnā sacenšoties divas reizes.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv