ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

16 • 01 • 2017

M.Zvejnieks FIS slalomā sasniedz savus labākos FIS punktus

Saistītā informācija

Nedēļas nogalē Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) spēcīga sastāva sacensībās kalnu slēpošanā, kas tika aizvadītas Vācijas ciematā Zudelfeldā, lieliski slalomā nostartējis Latvijas izlases dalībnieks un Kristapa Zvejnieka brālis Miks, kurš vairāk nekā pēc divu gadu pārtraukuma uzlaboja savus labākos punktus (24,28 FIS punkti) un 62 dalībnieku vidū ieņēma 14.vietu, uzvarētājam divu braucienu summā zaudējot pusotru sekundi. Pats Kristaps ieguva 5.vietu, par brāli nobraucot sekundi ātrāk un nopelnot 16 FIS punktus.

Nedēļas nogalē, kamēr kalnu slēpošanas līdzjutēji sekoja līdzi notikumiem pasaules kausa posmā Vengenā, tikmēr Latvijā šī ziemas sporta veida interesanti gaidīja ziņas no Vācijas pašos dienvidos esošā ciematiņa Zudelfeldas, kur bija pieteikušies startēt mārupieši Miks un Dāvis Zvejnieki, kuriem pēdējā brīdī pievienojās arī vecākais brālis Kristaps, kuram sākotnēji bija plānots piedalīties Vengenā. Dalībnieku sastāvs Zudelfeldā priekš FIS sacensībām bija ļoti spēcīgs, jo bez Kristapa Zvejnieka pasaules rangā slalomā simtniekā atradās arī trīs citi kalnu slēpotāji, bet vēl septiņi bija no 101. līdz 150.vietai. Tas solīja labu FIS punktu izcīnīšanu, taču pašiem arī bija labi jānostartē. To arī abi vecākie brāļi izdarīja, it īpaši 403.vietā pasaules rangā esošais Miks. No pāri par sešdesmit kalnu slēpotājiem lielākā daļa bija mājinieki vācieši, kā arī vairāki norvēģi, zviedri, austrieši, pa kādam holandietim, bulgāram, šveicietim, polim, japānim, austrālietim, maķedonietim un somam.

Pirmajā braucienā Kristaps ierindojās pirmā desmita beigās (+1,23 s), bet Miks bija trešā desmita sākumā, zaudējot brālim pusotru, bet līderim 2,64 sekundes. Jaunākais no brāļiem Dāvis nefinišēja. Otrajā braucienā pirmais trīsdesmitnieks startēja apgrieztā secībā, kas nāca par labu Mikam un viņš izmantoja tobrīd vēl labākā stāvolī esošās trases priekšrocības un nobrauca lieliski, uzrādot otrajā trasē otro labāko laiku (+0,19 s) un pakāpjoties uz 14.vietu, tieši priekšā pasaules rangā 1001.vietā esošajam norvēģim Mortenam Engvolam, kurš pēc pirmā brauciena bija pieciniekā, bet izdangātajā trasē otrajā braucienā pieļāva kļūdu. Miks no uzvarētāja atpalika 1,54 sekundes, kas deva 24,28 FIS punktus, iepriekšējo labāko rezultātu, kas sasniegts 2014.gada novembra beigās Somijā, uzlabojot par 1,71 punktu.

Kristapam otro braucienu tāpat kā pārējiem pirmā desmitnieka pārstāvjiem nācās veikt par ne tik labā stāvoklī esošo trasi, tāpēc arī viņš nobrauca par pussekundi lēnāk nekā Miks, uzrādot otrajā braucienā 7.laiku un divu braucienu summā ar pasaules rangā divas vietas zemāk esošo bulgāru Albertu Popovu (76.vieta) dalot 5.vietu (+0,58 s). Uzvaru izcīnīja pasaules rangā 109.vieā atrodošais zviedrs Gustavs Lunbeks.

Otrajā dienā Miks Zvejnieks abus braucienus veica līdzīgi, divu braucienu summā uzvarētājam Albertam Popovam piekāpjoties par divām sekundēm, kas deva 12.vietu, un nopelnot 28,48 FIS punktus, kas ir otrie labākie šosezon un piektie karjerā. Dāvis Zvejnieks arī otrajā startā nefinišēja pirmajā braucienā. Tikmēr Kristaps Zvejnieks sacensības svētdien izlaida. No K.Zvejnieka komandas ir saņemta šāda informācija: “Lai sasniegtu vislabākos rezultātus, Kristaps Zvejnieks ir strādājis ar maksimālu atdevi uz spēju robežas. Ir bijusi liela pārslodze, kuras rezultātā radušās veselības problēmas, kas liek atcelt dalību jebkādās sacensībās uz nenoteiktu laiku. Par izmaiņām Kristapa komanda ziņos.”

Vēlot ātrāku atveseļošanos un veiksmīgus startus pēc tam,
Ivars Bācis 

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv