ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 02 • 2017

M. Zvejnieka un Lienes Bondares komentāri pēc LK sacensībām

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā tika aizvadīts Latvijas Kausa 1. posms kalnu slēpošanā. FIS kategorijas slaloma sacensības sievietēm divas uzvaras guva Liene Bondare, kamēr Miks uzvarēja noslēdzošajās sacensībās. Piedāvājam intervijas ar abiem sportistiem:

Liene Bondare

apbalvoshana-lielie-29janv2017-63.jpg
Liene Bondare, Latvijas Kausa 2017 1.posms, Pilsēts trase (29.01.2019). Foto: Emīls Luško

Vai esi apmierināta ar aizvadīto Latvijas Kausu?

Esmu apmierināta ar saviem 4 slaloma braucieniem Latvijas Kausā. Laikapstākļi, protams, bija izaicinājums, bet tas arī savā veidā padarīja sacensības vēl interesantākas.

Pēdējā laikā esi uzrādījusi vairākus augstvērtīgus rezultātus. Ar ko Tu to varētu skaidrot?

Jā, esmu uzlabojusi savus rezultātus gan slalomā, gan milzu slalomā. Uzskatu, ka tas ir likumsakarīgi, jo esmu ieguldījusi lielu darbu vasarā fiziskajos treniņos, kā arīdzan kalna treniņos šosezon sāku braukt tehniski daudz labāk, tāpēc rezultāts nevarēja neizpalikt.

Jau drīz Šveicē sāksies pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, kādi ir tavi mērķi šīm sacensībām?

Pasaules čempionātā, tāpat kā visās citās sacensības, vēlos izdarīt divus tehniski labus un ātrus braucienus. Ja tas man izdosies, tad arī būšu apmierināta ar rezultātu.

Miks Zvejnieks

sigulda-lielie-gigants-28janv2017-124 (2).jpgMiks Zvejnieks, Latvijas Kausa 2017 1.posms, Pilsēts trase (28.01.2019). Foto: Emīls Luško

Kā vērtē aizvadīto Latvijas Kausa posmu?

Latvijas Kausu vērtēju diezgan pozitīvi. Segums varbūt nebija pats vieglākais, teiksim tā, jo kalns nebija ciets un tas nebija viegli, es domāju, nevienam. Domāju, ka te nebija starpības vai te bija 1. vai 15. numurs, tā trasi tāpat bija salīdzinoši mīksta un bija ko pacīnīties. Bet kopumā esmu apmierināts. Gigantā es pat teiktu, ka bija diezgan labi, jo tāpat bija sīva konkurence. Pirmajā braucienā es biju nedaudz labāks, otrajā Žaks. Un slalomā otrajā startā viss bija kārtībā. Varbūt nebija izcili bet bija ļoti labi. Laba nedēļas nogale pirms došanās uz Almati Kazahstānā (Universiāde) un Sanktmoricu (pasaules čempionāts).

Vai pirms sava uzvaras brauciena slalomā bija neliels stress?

Teikšu godīgi, bija. Mazlietiņ biju satraucies, teiksim tā. Īstenībā Latvijā esmu novērojis tendenci, ka biežāk satraucos nekā ārzemēs. Arī pēc brauciena, lai arī zināju, ka esmu nobraucis ļoti labi, es tāpat zināju, ka viss kaut kas var notikt, un līdz pēdējam gaidīju, kad Žaks finišēs, un nebiju pārliecināts vai uzvarēšu. Tā ka jā, biju satraucies.

Kādi ir Tavi mērķi Univiersiādei Almati un pasaules čempionātam Sanktmoricā?

Universiādē mans mērķis ir nostartēt atbilstoši savai spēju robežai. Giganta sacensības vienkārši vēlos nobraukt tik labi, cik vien varu, jo giganta treniņi man nav bijuši tik daudz, un es tomēr vairāk koncentrējos uz slalomu. Gigants ir vienkārši piedeva un labs treniņš slalomam.

Slalomam lieku augstas cerības. Centīšos aizvadīt divus labus braucienus. Arī dalībnieku sastāvs būs ļoti spēcīgs, tāpēc tās būs ļoti labas sacensības. Tas, ka tā būs, Universiāde tikai piedos papildus emocijas un to noskaņu un atmosfēru. Es ceru pēc pirmās trases būs trīsdesmitniekā un tad nobraukt ļoti labu otro braucienu, tad jau viss kas var sanākt.
Runājot par pasaules čempionātu, man jau ir divu PČ pieredze, un šeit jau runa vairs nebūs tikai par kvalificēšanos uz pamatsacensībām, bet jau kvalifikācijā stabili cīnīties par labiem rezultātiem. Arī pamatsacensībās centīšos jau kaut kādā veidā konkurēt un iespraukties starp pasaules līmeņa braucējiem. Es neteikšu trīsdesmitnieks vai sešdesmitnieks, vienkārši, nobraukt savu spēju robežās un tad es domāju, ka ir visas iespējas iebraukt Top60 pamatsacensībās un varbūt pat vēl labāk.

Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv