ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

31 • 01 • 2017

LK milzu slalomā jauniešiem sekmīgākie SK “Virsotne” un SK “SSS/Pantera”

Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā sešās jauniešu grupās visvairāk uzvaras un godalgas nopelnīja SK “Virsotne”, kura kontā trīs uzvaras un kopumā septiņas godalgotās vietas. Labu “ražu novāca” arī “SSS/Pantera”, kuriem piecas godalgas, no kurām viena augstākā kaluma. Pa vienai no katras godalgotās vietas izcīnīja SK “Snow feel”, bet sestā uzvara aizceļoja uz Krieviju. Kopumā jauniešu grupās sacentās 97 kalnu slēpotāji – 51 meitene un 46 puiši. Pārstāvētas bija trīs valstis, jo bez mājiniekiem bija atbraukuši arī pa kādam pārstāvim no Krievijas un Lietuvas.

Ja junioros vecākajam brālim Elvim Opmanim allaž sīvu konkurenci sastāda Dāvis Zvejnieks, tad U16 grupā (2001./2002.g.) puišiem jaunākajam brālim Laurim jau vairākus gadus tāds ir jaunākais no brāļiem Rubeņiem Pauls. Pirmajā braucienā Opmanis izvirzījās vadībā ar ceturtdaļsekundes pārsvaru, un šo vadību noturēja, neskatoties uz to, ka Rubenis otrajā trasē uzrādīja ātrāko laiku, jo Pauls otrajā trasē bija tikai par 0,03 sekundēm ātrāks. Pārējie dalībnieki bija vairāk nekā divas sekundes lēnāki. Pirmajā braucienā Mārcis Beitāns ar Edgaru Žurevski cīnījās par trešo vietu, bet otrajā braucienā Edgars nefinišēja, līdz ar to Mārcim samērā stabila trešā vieta, neskatoties uz to, ka Emīls Ģērmanis otrajā braucienā bija par viņu ātrāks un uzrādīja trešo laiku, jo pirmajā trasē Ģērmanis Beitānam zaudēja vairāk nekā sekundi.  Meitenēm U16 grupā konkurentēm cerības neatstāja Betija Burkovska, uzrādot labākos laikus abos braucienos. Stabila otrā vieta tika Laurai Bērziņai, kurai katrā braucienā salīdzinoši netālu bija trešās vietas ieguvēja Elīna Zalāne, nodrošinot pilnu goda pjedestālu ar ”Virsotnes” meitenēm.  Zalānei otrajā trasē tuvu bija labu braucienu veikusī Karlīna Grāmatniece. 

U14 grupā puišiem (2003./2004.g.) dominēja Kristofers Gulbis, kurš bija ātrākais abos braucienos. Tikmēr stabila otrā vieta sanāca Ernestam Jansonam, kuram šoreiz izdevās parādīt vienmērīgu sniegumu. Tikmēr Rihards Skrastiņš katrā braucienā bija nedaudz ātrāks par Georgu Daukuli, tiekot pie pirmās godalgas arī Latvijas kausā. Tikmēr pēc neveiksmes pirmajā braucienā, kur kļūdas dēļ sanāca uzrādīt vien 14.laiku, ar otro laiku otrajā trasē Toms Ķelderis apliecināja, ka ir cienīgs trijnieka braucējs. Meitenēm šajā grupā uzvarēja Ustenija Kuropatkina no Krievijas. Lai arī krieviete, kura Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajās sacensībās nestartēja pirmo reizi, uzrādīja labākos laikus abās trasēs un tuvāko sāncensi apsteidza par sekundi, tomēr nevar teikt, ka viņa būtu krietni pārāka par mūsējiem kalnu slēpotājām. Taču progresējusi Kuropatkina nenoliedzami ir, jo pirms pusotra gada Baltijas kausa pirmajā posmā Lietuvā viņa slalomā zaudēja dažām latvietēm. Par otro vietu un labākās statusu Latvijas meiteņu vidū ļoti sīvi, divi sekunžu desmitdaļu robežās, cīkstējās trīs kalnu slēpotājas, turklāt no trim dažādiem sporta klubiem. Beatrise Jekševica abos braucienos uzrādīja trešo rezultātu, tādu vietu arī ieņemot kopvērtējumā, kamēr Samantai Līcītei un Helēnai Ērenpreisai katrai pa otram un ceturtajam laikam braucienos, taču kopvērtējumā Samantai sanāca otrā vieta, bet Helēna palika ceturtā, līdz trijniekam pietrūkstot deviņām sekundes simtdaļām. 

Jaunākajā grupā meitenēm U12 (2005./2006.g.) meitenēm tāpat kā U16 grupā visu goda pjedestālu aizņēma viena sporta kluba pārstāves, to izdarot allaž šajā grupā dominējošajām “SSS/Pantera” meitenēm, kuras ierindojās pirmajās četrās vietās. Šoreiz cīņa par uzvaru īsti nesanāca, jo Laura Ciagune abos braucienos uzrādīja ātrākos laikus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Tikmēr par otro vietu gan norisinājās cīkstēšanās, jo otro laiku vienā trasē uzrādīja Frīda Saļņikova, bet otrajā braucienā uzreiz aiz Ciagunes izdevās ierindoties Patrīcijai Ansonskai. Tomēr divu braucienu summā par 0,2 sekundēm ātrāka bija Frīda, kuras māsa Elza Saļņikova ieņēma stabilu ceturto vietu. Arī puišiem šajā grupā sanāca gandrīz identiska situācija kā meitenēm, proti, ar tādu pašu pārsvaru (0,8 sekundēm), uzvaru svinēja Roberts Kupčs, bet, apmainoties vietām braucienos, cīņā par otro vietu Bruno Ģermanis tomēr beigās apsteidza Ričardu Hovalko. Vienīgā atšķirībā viņiem no meiteņu grupas bija tā, ka puišiem uz trijnieku reāli pretendēja vēl divi kalnu slēpotāji – šajā sezonā strauji progresējušais un savulaik sporta dejas Siguldas SDK “Zīle” apguvušais Emīls Indriksons un skrituļslidošanu uz vindsērfingu nomainījušais Dāvis Mazais. 

Domās jau par ceturto rakstu Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā,
Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv