ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2017

Latvijas kausa otro posmu kalnu slēpošanā iesākuši arī vecāko grupu pārstāvji

Sestdien Siguldā Pilsētas trasē notikušajās Latvijas kausa otrā posma sacensībās kalnu slēpošanā, nestartējot lielai daļai Latvijas izlases vadošo dalībnieku, milzu slaloma disciplīnā uzvaru vīriešiem 12 dalībnieku vidū izcīnīja Dāvis Zvejnieks, atstājot Žaku Gedru otrajā vietā, bet sievietēm no 9 dalībniecēm pārliecinoši ātrākā bija Ieva Meldere, aiz kuras otrajā vietā ierindojās pamazām sacensību apritē atgriezošā Žanete Gedra. Tikmēr Master grupā šajā pašā disciplīnā nepārspēti palika Kristaps Bergmanis un Denisa Druka-Jaunzeme.

Šodien ar sacensībām milzu slalomā Siguldā turpinājās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, otrajā sacensību dienā šajā posmā iesaistoties arī vecāko grupu pārstāvjiem  Atšķirībā no pagājušās nedēļas nogalē notikušā Baltijas kausa 2.posma dalībnieku sastāvs bija sarucis gan dalībnieku skaita ziņā, gan arī spēcīguma ziņā, jo šoreiz ne tikai daži, bet diemžēl lielākais vairums no mūsu izlases pārstāvjiem nebija manāmi „pilsētniekā”. Iemesli tam bija dažādi, citiem atgūšanās no traumas, citi savukārt bija devušies uz FIS sacensībām ārzemēs.

Vīriešiem favorīts bija nupat pasaules čempionātā startējušais Žaks Gedra, kurš izvirzījās vadībā pēc pirmā brauciena. Otrajā viņš pieļāva kļūdiņu, ka rezultātā nācās palikt otrajā vietā, jo labāko laiku otrajā trasē uzrādīja un beigās uzvaru izcīnīja mārupietis Dāvis Zvejnieks, kurš savu vienaudzi Žaku apsteidza par 0,17 sekundēm. Lai arī laika ziņā katrā no braucieniem viņš pirmajiem diviem bija salīdzinoši tuvu, tomēr beigās nu jau kādu laiku aktīvi netrenējušajam bijušajam izlases dalībniekam Robertam Briškam sanāca stabila trešā vieta (+0,58 s). Tālāk dalībnieki atpalika jau krietni vairāk, jo 4.vietu ieguvušais Daniels Loss uzvarētājam zaudēja precīzi divas sekundes.

SIGULDA-4marts-14.jpg
Dāvis Zvejnieks, Latvijas kausa 2.posms, 2017.gada 4.marts, Foto: E.Lukšo

Sievietēm no pagājušās nedēļas nogales vadošā trijnieka Baltijas kausā nepiedalījās Liene Bondare un Evelīna Gasūna, taču Žanetei Gedrai, kurai pēc traumas sadziedēšanas  ir vajadzīgs vēl laiks, lai atgūtu iepriekšējo braukšanas meistarību, neizdevās uzvarēt, jo pārliecinoši pirmā abos braucienos bija un līdz ar to arī uzvaru izcīnīja siguldiete Ieva Meldere, atstājot cēsnieci otrajā vietā. Līdz ar to Gedru ģimenei milzu slalomā divas otrās vietas, taču šoreiz to par lielu panākumu nenosauksi. Toties cīņā par trešo vietu bija interesanti un mainīgi notikumi. Pēc pirmā brauciena trešajā pozīcijā diezgan stabili izvirzījās Elīna Nežborte, taču kļūda otrajā braucienā atsvieda viņu uz piekto vietu, kamēr ar dažu simtdaļu pārsvaru divu braucienu summā Agnese Sakoviča apsteidza Artu Irbi, abām otrajā trasē uzrādot identisku trešo labāko laiku.

SIGULDA-4marts-10.jpg
Ieva Meldere, Latvijas kausa 2.posms, 2017.gada 4.marts, Foto: E.Lukšo

Master grupā vīriešiem, kur sacentās 12 dalībnieki, pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās lietuvietis Jurģis Januļionis, taču beigās dienvidu kaimiņam nācās samierināties ar otro vietu, jo otrajā trasē SK „Kore” meistarību nodemonstrēja Kristaps Bergmanis, kurš tad arī kļuva par uzvarētāju. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Mārtiņš Indriksons, bet neierasti tālu – piektajā vietā palika viens no grupas līderiem Edgars Kupčs, kuram tieši priekšā ierindojās Andrejs Mihailovs. Sievietēm, kur uz starta izgāja tikai četras, dominēja Denisa Druka-Jaunzeme, pārspējot tuvāko konkurenti par četrām sekundēm. Tikmēr cīņā par otro vietu Jeļena Brokāne pārspēja savu kluba biedreni Inesi Čodari.

Svētdien Latvijas kauss noslēgsies ar slalomu, kas junioriem un elitei būs arī FIS ENL sacensības.

Autors: Ivars Bācis 

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv