ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

07 • 02 • 2017

Latvijas kalnu slēpotāji lūkos iekļūt lielajā ballē

Sporta veida lielākie svētki, kas notiek reizi divos gados, un svarīgas sacensības personiskās pārliecības vairošanai – šādi Latvijas izlases treneris kalnu slēpošanā Dinārs Doršs raksturojis gaidāmo pasaules čempionātu, kas jau otrdien sāksies Sanktmoricā Šveicē.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs seši kalnu slēpotāji: Lelde Gasūna, Liene Bondare, Agnese Āboltiņa, Kristaps Zvejnieks, Miks Zvejnieks un Žaks Gedra. Mūsu sportisti startēs tikai milzu slaloma un slaloma disciplīnās.

Visticamāk, visiem sešiem mūsu sportistiem būs jāpiedalās kvalifikācijā jeb priekšsacīkstēs. Finālsacensībām automātiski kvalificējas 50 labāko FIS punktu īpašnieki katrā no disciplīnām. No Latvijas sportistiem uz iekļūšanu labāko 50 pulkā reāli var pretendēt tikai Kristaps Zvejnieks un varbūt arī Lelde Gasūna. Pirmdien sazinoties ar Doršu, vēl nebija zināms, vai kāds no viņiem izvairīsies no kvalifikācijas, jo tas ir atkarīgs arī no sacensībām pieteiktajiem konkurentiem. Zināms vienīgi tas, ka pirms diviem gadiem vecākais no brāļiem Zvejniekiem – Kristaps – viens no pēdējiem tika labāko piecdesmitā, bet toreiz viņam bija labāki FIS punkti slalomā.

"Visi mūsu puiši un meitenes ir pietiekami spējīgi, lai kvalificētos finālsacensībām, ja viņi veiks braucienus savā līmenī," galveno mērķi mūsu sportistiem šajā čempionātā norādīja Doršs. Kvalifikācijas sacensībās jāiekļūst labāko 25 pulkā, lai nopelnītu tiesības piedalīties finālsacensībās. Ja arī tas kādam neizdodas, vēl pastāv cita iespēja. Proti, Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) piešķirs vēl 25 dalībnieku kvotas valstīm, kuru pārstāvji nav iekļuvuši pamatsacensībās. Uz to gan nevajadzētu paļauties. Labāk ir kvalificēties un tikt pie labākiem starta numuriem, kas palielinās izredzes uz labāku rezultātu.

Dāmām kvalifikācijas sacensības 13. (milzu slalomā) un 17. februārī (slalomā), bet kungiem attiecīgi 16. un 18. februārī. Līdz tam pasaules čempionātā sadalīs medaļu komplektus citās disciplīnās.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Avots: diena.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv