ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 01 • 2017

L.Gasūnai un K.Zvejniekam neizdodas finišēt PK slalomā

Otrdien vakarā Austrijas ciematā Flahau Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Latvijas pārstāve Lelde Gasūna kļūdījās un izstājās pirmajā braucienā šajā disciplīnā otro posmu pēc kārtas, tāpat kā Kristaps Zvejnieks svētdien Šveices ciematā Adelbodenā. Tikmēr uzvaras laurus plūca skandināvi, jo vīriešiem trešo reizi sezonā neapturams bija norvēģis Henriks Kristofersens, bet sievietēm ceturto uzvaru karjerā izcīnīja simpātiskā zviedriete Frīda Hansdotera.

Pēdējie starti Latvijas izlases līderiem pasaules kausa posmos nav sanākuši veiksmīgi, jo ir piedzīvotas izstāšanās pirmajos braucienos. Svētdien Kristaps Zvejnieks nefinišēja Adelbodenā, bet otrdien līdzīgs liktenis piemeklēja Leldi Gasūnu. Līdz ar to abi divi palikuši bez rezultāta pirmajā braucienā trešo posmu pēc kārtas, Leldei ieskaitot arī milzu slalomu. Taču tas nebūt nav nekas satraucošs, jo slaloma disciplīnā tas nav retums, it īpaši ejot uz risku, bez kā nevar, lai varētu iekļūt trīsdesmitniekā un tiktu uz otro braucienu.

Ja Leldei izredzes pēdējos divos startos beidzās jau pašā sākumā, Mariborā otrajā starpfinišā atrodoties 58.vietā, bet šodien nesasniedzot pirmo starpfinišu, tad Kristaps Adelbodenā izredzes saglabāja arī trases otrajā pusē. Lai arī mārupietis pirmajā starpfinišā bija tikai 61.vietā, otrajā viņš bija pakāpies uz četrdesmit otro, līdz trīsdesmitniekam pietrūkstot 0,3 sekundēm. Diemžēl turpinājumā tika pieļauta kļūda, bet, piemēram otrajā starpfinišā ceturtā desmita beigās atrodošie un ap vienu sekundes desmitdaļu priekšā esošie šveicieši Ramons Cenhauzerns un Marks Gini, amerikānis Maikls Ankenijs, kā arī 56.vietā atrodošais un tobrīd 0,6 sekundes zaudējošais norvēģis Jonatans Nurdbotens iekļuva beigās trīsdesmitniekā.

Vīriešiem konkurentiem cerības neatstāja Kristofersens, kurš pēc sezonas uzvaras gājiena pārtraukšanas Zagrebā bija sportiski nikns un ar ātrākajiem laikiem abos braucienos parādīja, ka šobrīd ir labākais slalomists. Šoreiz pa vidu Kristofersena un austrieša Marsela Hiršera duelim iestājās un otro vietu izcīnīja Zagrebas posma uzvarētājs itālis Manfreds Moelgs. Otrajā braucienā tikai 0,02 Kristofersenam piekāpās tautietis Nurdbotens, kurš pēc kļūdas pirmā brauciena otrajā sektorā spēja trases otrajā pusē atspēlēt gandrīz sekundes (0,9 s) deficītu līdz trīsdesmitniekam un tikt uz otro braucienu.

Sievietēm pirmajā braucienā kļūdījās galvenā favorīte Mikaela Šifrina, kas atradās piektajā vietā (+1,38 s), bet ar lielisku otro braucienu spēja pakāpties vien uz dalītu trešo vietu ar šveicieti Vendiju Holdeneri, jo lieliskas bija arī abas skandināvietes. Pēc gada pārtraukuma uz pjedestāla slalomā kāpa norvēģiete Nina Lēseta, kuru pārspēja tikai uzvarētāja Hansdotera, kurai tā bija otrā godalgotā vieta ne tikai pēdējo triju dienu laikā, bet arī šajā sezonā. Pirmo reizi sešiniekā iekļuva divdesmitgadīgā austriete Katrīna Trupe, bet sesto reizi šosezon uz otro braucienu tika pirms trīs ar pusi mēnešiem 18 gadus nosvinējusī šveiciete Melānija Meijāra. Tikmēr pirmo reizi karjerā pie PK kopvērtējuma punktiem tika 21 gadus vecā un 28.vietu ieguvusī krieviete Jekaterina Tkačenko. Tāpat pirmo reizi karjerā uz otro braucienu tika 26.vietu ieņēmusī un 24 gadus vecā norvēģiete Kristīna Haugena, kurai tas bija tikai ceturtais starts PK posmos.

Taču mūsu kalnu slēpotājiem nav tikai izstāšanās. Starp PK posmiem Lelde Gasūna ieguvusi 2.vietu FIS sacensībās milzu slalomā Kranjska Gorā Slovēnijā, nopelnot 19,72 FIS punkti, kas ir trešie labākie karjerā un labākie šajā sezonā. Tikmēr Kristapa brālis Miks Vācijā FIS sacensībās ierindojās 19.vietā un nopelnīja 34,20 FIS punktus – otros labākos šajā sezonā.

Vīriešiem citā Šveices ciematā Vengenā sākušies treniņbraucieni nobraucienam, bet svētdien paredzēts slaloms, kur startēs K,Zvejnieks, mēģinot pārtraukt izstāšanās strīpu. Savukārt sievietēm pēc intensīva gada sākuma slaloms līdz pasaules čempionātam februāra pirmajā pusē vairs nebūs, kalnu slēpotājām PK posmos sacenšoties citās disciplīnās. Līdz ar to var teikt, cik labi, ka mainījās plāni un beigās tomēr L.Gasūna izdomāja nostartēt Zagrebā.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv