ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

21 • 01 • 2017

L.Gasūnai EK milzu slalomā 42. un slalomā 18.vieta

Saistītā informācija

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Lelde Gasūna pēc ceturtdienas izstāšanās pirmajā braucienā šodien Eiropas kausa posmā slalomā, kas norisinājās Šveices kalnu kūrortā Melhzē Frutā, uzvarētājai Jesikai Hilcingerei divu braucienu summā zaudēja 2,66 sekundes un 82 dalībnieču vidū ieņēma 18.vietu, kas ir otra augstākā viņas vieta. Nedēļas sākumā siguldiete citā Šveices ciematā Cinālā notikušajā Eiropas kausa posmā milzu slalomā kvalificējās uz otro braucienu jeb tika sešdesmitniekā tikai otrajā dienā, kad ieņēma 42.vietu (+4,87 s).

Pēc startiem pasaules kausa posmos Slovēnijā un Austrijā, kur diemžēl sanāca piedzīvot izstāšanos, 26 gadus vecā Lelde Gasūna šo nedēļu iesāka ar startiem Eiropas kausā milzu slalomā. Pirmajā dienā pirmais brauciens neizdevās tik labs, kā rezultātā nesanāca uzrādīt no 80 dalībniecēm laiku starp labākajām sešdesmit, kas tiek uz otro braucienu, un sacensības līdz ar to bija beigušās.  Otrajā dienā jau izdevās parādīt labāku sniegumu milzu slalomā, tiekot uz otro braucienu. Beigās mūsu kalnu slēpotāja ieņēma 42.vietu, pasaules kausa posmos milzu slalomā trīsdesmitniekā netiekošajai austrietei Jesikai Hilcingerei zaudējot divu braucienu summā gandrīz piecas sekundes. Tas EK šajā disciplīnā Gasūnai ir trešais labākais rezultāts, jo divas reizes viņa ir bijusi četrdesmitniekā, iegūstot 31.un 33.vietu. 

Slalomā bija lielākas izredzes, turklāt atceroties 6.decembri Trisilā (Norvēģija), kur “International Ski team” pārstāve EK posmā iekļuva divdesmitniekā, izcīnot 17.vietu. Lai arī Leldei bija 42.numurs, tomēr pēc reitinga viņa bija krietni augstāk, t.i., ne tikai starp četrdesmit, bet pat trīsdesmit labākajām, jo no agrāk startējušajām ar zemāku reitingu nekā pasaules rangā 77.vietā esošā Guntas un Ginta vecākā meita bija vairāk nekā 12 konkurentes, no kurām lielākā daļa atrodas ārpus pasaules ranga simtnieka. Taču līdzīgi kā pēdējos trijos startos PK posmos diemžēl pirmajā dienā slalomā tika piedzīvota izstāšanās jau pirmajā trasē. Taču ar to šis posms slalomā nebeidzās, jo bija vēl viena iespēja, proti, otrajā sacensību dienā piektdienā. Un šī iespēja tika izmantota.

Otrā slaloma diena sākās daudz veiksmīgāk, jo pirmajā braucienā, izstājoties astoņām no pirmā trīsdesmitnieka, siguldietei izdevās uzrādīt 21.laiku (+2,25 s) un pietuvoties sava labākā rezultāta sasniegšanai. Otrais brauciens Leldei izdevās vēl labāks un sanāca uzrādīt pat 14.rezultātu (+0,98 s), taču pakāpties uz 18.vietu izdevās tāpēc, ka trīs no piecpadsmitnieka izstājās. No uzvarētājas, arī PK posmos vienu reizi trīsdesmitniekā iekļuvušās 19 gadus vecās austrietes Hilcingeres Gasūna atpalika 2,66 sekundes, nopelnot 24,29 FIS punktus. Rezultāti otrajā desmitā bija ļoti blīvi, jo, piem., 12. un 18.vietu šķīra trešdaļa sekundes, bet līdz sava labākā rezultāta atkārtošanai pietrūka 0,02 sekundes.

Šī mūsu kalnu slēpotājai bija otrā reize šajā sezonā un trešā reize karjerā trīsdesmitniekā jeb punktos EK posmos. Līdz ar to Eiropas kausa kopvērtējumā L.Gasūna ar nopelnītajiem 27 punktiem ieņem 38.vietu, bet līdere ar 376 punktiem ir 19 gadus vecā austriete Katrīna Galhubere, kura PK kopvērtējumā šajā disciplīnā ieņem 31.vietu.

Ivars Bācis

 

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv