ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 11 • 2016

L.Gasūna atkārto savu labāko vietu PK slalomā

Ļoti labi jauno pasaules kausa sezonu kalnu slēpošanā uzsākusi Latvijas izlases dalībniece Lelde Gasūna, kura Somijas ziemeļu kūrortā Levi notikušajā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā slaloma disciplīnā pirmajā braucienā 66 dalībnieču vidū uzrādīja 42.laiku, vienai sekundei pietrūkstot līdz otrajam braucienam kvalificējušajam trīsdesmitniekam. Tādējādi siguldiete atkārtoja savu labāko rezultātu, ko „International Ski team” pārstāve bija sasniegusi pirms pusotra gada PK posmā Orē (Zviedrijā). Uzvaru svinēja Olimpiskā un pasaules čempione Mikaela Šifrina no ASV.

Pagājušās sezonas beigās FIS sacensībās sasniegtie ļoti labie FIS punkti ļāva 26 gadus vecajai Leldei Gasūnai krietni uzlabot savu reitingu un pakāpties pasaules rangā, tādējādi arī tiekot pie nedaudz labāka starta numura PK posmos. Lelde vairs nestartēja beigu pieciniekā, bet ar 50.numuru 66 dalībnieču vidū. Apaļais numurs bija samērā veiksmīgs. Mūsu kalnu slēpotāja sāka teicami, jo pie lēzena un ledaina seguma viņa bija pieradusi Baltijas kausā „Snow arenā” Lietuvā. Pirmajā kontrolatzīmē viņa uzrādīja 28.laiku (+0,22 s) un otrajā atradās nieka vienu sekundes simtdaļu aiz trīsdesmitnieka, bet 0,6 sekundes aiz līderes Šifrinas. Turpinājumā trases stāvākajā daļā Latvijas pārstāvei sanāca nedaudz pavirzīties uz leju, pie trešās kontrolatzīmes uzrādot 42.laiku (+2,64 s), un līdz tikšanai uz otro braucienu bija jācenšas atspēlēt 0,7 sekundes, kas ir aptuveni 4 metru atstarpe. Pēdējā trases daļā deficīts līdz top30 pieauga, taču tikai nedaudz – līdz 1,09 sekundēm, kas ir vismazākais, kāds jebkad siguldietei ir bijis PK posmos līdz trīsdesmitniekam. Uzrādot laiku 59,88 sekundes un zaudējot līderei Šifrinai 3,79 sekundes, Lelde Gasūna saglabāja to pašu 42.vietu pirmajā braucienā. Līdz ar to ar startu Levi vecākā māsa Gasūna pierādīja, ka trīsdesmitnieks kļūst arvien reālāks, kā arī, ļoti iespējams, šajā sezonā sitīs tā stunda, kad arī sieviešu konkurencē Latvijas pārstāve kvalificēsies uz otro braucienu, ko šogad janvārī paveica Kristaps Zvejnieks. Četras vietas un pussekundi aiz Lelde bija Baltijas kausa konkurente no Baltkrievijas Marija Škanova.

 L.Gasūna atkārto savu labāko vietu PK slalomā

Līdzīga tendence kā mūsu kalnu slēpotājai – no augstākām vietām uz zemākām – taču vēl krasāk, sanāca nokrist arī vēl dažām dalībniecēm, piem., čehietei Martinai Dubovskai un kanādietei Rikardai Hāserei, kuras pat pēc otrās kontrolatzīmes atradās desmitniekā, bet beigās finišēja ārpus trīsdesmitnieka. Tajā pašā laikā bija arī tādas, kas no piektā desmita sākuma daļā pamanījās beigās iespraukties trīsdesmitniekā un kvalificēties otrajam braucienam, kā, piemēram, krieviete Ksenija Aļopina – 29.vieta pēc pirmā, bet 27.vieta pēc otrā brauciena (otro reizi karjerā tika pie PK punktiem, t.i., iekļuva trīsdesmitniekā – aut.piez.).

Savu vairāk nekā pussekundes pārsvaru pēc pirmā brauciena tikai par 0,05 sekundēm samazināja 21 gadus vecā Mikaela Šifrina un izcīnīja 21.uzvaru pasaules kausa posmos un apaļo divdesmito slaloma disciplīnā. Divu braucienu summā viņa uzrādīja laiku 1:52,71. Otro pozīciju, bet vairs ne dalīto, nosargāja šveiciete Vendija Holdenere (+0,67 s), bet ar otro labāko laiku 2.braucienā no ceturtās uz trešo vietu pakāpās 21 gadus vecā slovākiete Petra Vlhova, kāpjot uz goda pjedestāla ceturto reizi karjerā. Noteikti jāizceļ pirms pusotra mēneša pilngadību sasniegušās šveicietes Melānijas Mejārdas paveiktais, jo Jaunatnes Ziemas Olimpisko spēļu uzvarētāja milzu slalomā savā trešajā startā pasaules kausa posmā slalomā pirmo reizi šajā disciplīnā iekļuva sešiniekā (+1,87 s), tikai 0,06 sekundes atpaliekot no 5.vietu ieguvušās un ātrāko laiku otrajā trasē uzrādījušās norvēģietes Marenas Šjoldas.

Ivars Bācis

L.Gasūna atkārto savu labāko vietu PK slalomā

3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv