ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2017

L.Bondarei pamatīgs punktu uzlabojums milzu slalomā

Saistītā informācija

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Liene Bondare Somijas ziemeļu ciematā Suomutunturos notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā pirmo reizi karjerā šajā disciplīnā ieguva ne tikai zem 50, bet arī zem 40 punktiem – 39,49 FIS punkti. Rīdziniece 41 dalībnieces vidū ieņēma 7.vietu, uzvarētājai Elenai Helmenai no Somijas zaudējot pusotru sekundi (+1,64 s). Tikmēr cēsnieks Žaks Gedra šodien pāri par sešdesmit dalībnieku konkurencē ieņēma 5.vietu (+0,84 s).

Pēc veiksmīgās nedēļas nogales un jaunā punktu rekorda FIS slalomā Suomutunturos ļoti labi arī šonedēļ milzu slalomā turpināja startēt Latvijas izlases dalībniece Liene Bondare, kura tika pie jauna labākā rezultāta arī milzu slaloma disciplīnā, turklāt iepriekšējo labāko rezultātu (58,56 FIS punkti) uzlabojot pamatīgi – gandrīz par 20 FIS punktiem. Gan sievietēm, gan arī vīriešiem sacentās tie paši dalībnieki, kas iepriekšējās četras dienas slalomā. Tādējādi kalnu slēpotājiem un slēpotājām Somijas ziemeļos sanāca sacensties FIS sacensībās sešas dienas pēc kārtas. Sieviešu konkurencē, neskatoties uz to, ka sacentās tikai juniores (1996.-2000.g.), bija augstāka reitinga īpašnieces nekā vīriešiem, bet tas vēl automātiski nenozīmē, ka augstāka līmeņa, tādējādi paverot labas iespējas punktu uzlabošanai.

Pēc uzvaras svētdien slalomā bija skaidrs, ka šādu pat panākumu milzu slalomā neizdosies atkārtot, jo tomēr slaloma meistarība rīdziniecei pagaidām ir augstāka. Taču tajā pašā laikā, neskatoties uz to, ka mūsu slēpotāja no sacensību dalībniecēm pēc reitinga bija vienpadsmitā, tas nenozīmēja, ka būs grūtības tikt desmitniekā, jo Lienes pašreizējas reitings 61 FIS punkts (tā jau tagad ir pagātne, un jaunais reitings būs ap 45 FIS punktiem, kas ļaus no 1056.vietas pakāpties par dažiem simtiem un iespraukties labāko septiņsimtniekā – aut.piez.). Tomēr pirmo milzu slalomu 20 gadus vecā L.Bondare iesāka lieliski, uzrādot pirmajā braucienā 3.laiku (+0,35 s), kas vedināja ne tikai uz godalgotu vietu, bet arī uz pamatīgu labāko punktu uzlabojumu. Lai arī otrajā braucienā neiztika bez kļūdām, uzrādot vien 16.laiku (+1,75 s), tomēr tikai divām citām konkurentēm izdevās neatpalikt vairāk par sekundi no 2.trasē labākā laika uzrādītājas un beigās otrās vietas ieguvējas somietes Neas Luko, kura vienīgā no dalībniecēm ir pasaules rangā divsimtniekā (143.vieta, 16,68 FIS punkti), tomēr Liene nokrita vien četras pozīcijas un ieņēma 7.vietu, taču, pats galvenais, uzlaboja pamatīgi savu labāko rezultātu, pirmo reizi karjerā iegūstot zem 40 punktiem.

Šodien dalībniecēm “nespīdēja” tik labi punkti kā vakar, jo nestartēja labākā reitinga īpašniece Luko, taču ar labiem braucieniem tik un tā zem 40 punktiem varēja nopelnīt. Šoreiz sanāca pretējs scenārijs pirmajai dienai, jo otro sacensību dienu milzu slalomā Liene diemžēl neiesāka kā vakar, uzrādot 1.trasē vien 11.laiku (+1,32 s), taču otrajā braucienā uzrādītais 6.laiks ļāva mūsu kalnu slēpotājai pakāpties uz dalīto 7.vietu (+1,39 s). Lai arī otrajā dienā nesanāca nopelnīt tik labus punktus kā pirmdien, tomēr 49,80 FIS punkti ir otrais labākais viņas rezultāts. Arī otrajā dienā uzvarēja 889.vietā rangā esošā 19 gadus vecā somiete Elena Helmane.

Vīriešiem, lai arī dalībnieku skaits bija gandrīz uz pusi lielāks nekā sievietēm, tomēr viņu vidū nebija neviena zem 30 FIS punktu reitinga. Pirmajā dienā Žaks Gedra ierindojās 12.vietā (+2,30), nopelnot 56,21 FIS punktu, kas ir ceturtais labākais šajā sezonā šajā disciplīnā. Tikmēr 53.vietā ierindojušais un 8 sekundes no uzvarētāja atpalikušais Daniels Loss uzrādīja savu labāko rezultātu šajā disciplīnā – 107 FIS punkti. Līdz ar to viņam abos slalomos gandrīz identisks rezultāts. Otrajā dienā Daniels izstājās pirmajā braucienā, bet Žaks nostartēja labāk, ieņemto gan augstāk vietu, gan arī iegūstot labākus punktus. Cēsnieks Gedra četru dienu sacensības Suomutunturos noslēdza ar 5.vietu (+0,84 s) un 44,61 FIS punktu.

Ivars Bācis

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv