ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 12 • 2016

K.Zvejnieks 32.vietā PK slalomā un 0,07 sekundes aiz trīsdesmitnieka

Pasaules kausa posmā slalomā, kas šodien norisinājās Francijas kalnu kūrortā Valdizērā, lieliski nostartējis Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš 70 dalībnieku konkurencē pirmajā braucienā uzrādīja dalītu 32.laiku, no līdera Alekša Pinturo (Francija) atpaliekot 2,60 sekundes un uzrādot karjeras otru labāko rezultātu. Mārupietim tikai 0,07 sekundes pietrūka, lai otro reizi karjerā kvalificētos otrajam braucienam, kur tiek labākie trīsdesmit.

kz-val-1200.jpg

Šodien Valdizērā pasaules rangā 72.vietā esošais Kristaps Zvejnieks otro reizi šosezon un 21.reizi karjerā piedalījās Pasaules kausa posmā slalomā, kas arī bija šīs sezonas otrais posms šajā kalnu slēpošanas disciplīnā. Pirms mēneša pirmajā posmā Levi Kristaps pirmajā braucienā nefinišēja, bet pirms divām nedēļām tajā pašā Somijas slēpošanas centrā Eiropas kausa posmā ierindojās 37.vietā, kaut pēc pirmā brauciena bija uzrādījis 21.laiku, kas apliecināja, ka ir gatavs līdzvērtīgi cīnīties ar daļu no vadošajiem slalomistiem. To vecākais no četriem brāļiem pierādīja arī šodien, veiksmīgi nostartējot savā “acītes” skaita startā pasaules kausā slalomā un sasniedzot otro labāko rezultātu karjerā, tikai septiņām sekundes simtdaļām pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam, ko noslēdza Soču Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs un pasaules kausa posmos šad tad trīsdesmitniekā tiekošais vispusīgais slovāks Adams Zampa. Pārsteigumu sarūpēja un to, ka trīsdesmitniekā iekļūt nav nekas pārdabisks, pierādīja 19 gadus vecais beļģis Armands Maršāns, kurš, startējot ar 65.numuru, savā piektajā startā PK slalomā uzrādīja 22.laiku (+2,19 s) un pirmo reizi tika uz otro braucienu.

24 gadus vecais Latvija kalnu slēpotājs pirmajā kontrolatzīmē bija 33.vietā, saglabājot tādu pašu pozīciju arī otrajā starpfinišā, kad no trīsdesmitnieka šķīra tikai 0,08 sekundes. Trešā trases ceturtdaļā mārupietis turpināja braukt labi, tomēr pie trešās kontrolatzīmes laika deficīts līdz 30.vietai bija palielinājies līdz ceturtdaļsekundei, kas deva 36.pozīciju. Pašas beigas sanāca teicamas, un Kristaps tobrīd uzrādīja 31.laiku +2,60 s), tikai divām sekundes simtdaļām trūkstot līdz trīsdesmitniekam. Vēlāk teicami nobrauca jaunais beļģis, līdz ar to pabīdot Zvejnieku uz 32.vietu. ko viņš dalīja ar vēl vienu konkurentu – vēlāk startējušo milzu slaloma meistaru Zanu Kranječu no Slovēnijas, kurš sezonas atklāšanā Zeldenā milzu slalomā ieguva 4.vietu. Interesanti, ka no 31.-35.vietai ierindojās visi 1992.gada dzimušie, kuri satilpa 0,05 sekundēs. Trase bija cieta, un apstākļi bija līdzvērtīgi visiem dalībniekiem, veidojot arī blīvus rezultātus, jo piem., K.Zvejnieku tikai sekunde šķīra no desmitnieka. Līdz ar to Kristaps šajā nedēļas nogalē no Latvijas sportistiem sasniedza visaugstāko vietu pasaules kausa posmā ziemas sporta veidos uz slēpēm. 

Pēc pirmā brauciena ātrāko laiku uzrādīja Pinturo, kas trasi veica 51,25 sekundēs un par ceturtdaļsekundi bija priekšā pirmā posma neveiksminiekam Aleksandram Horošilovam, kurš Levi netika trīsdesmitniekā., bet trešais ātrākais bija pirmo posmu izlaidušais norvēģis Henriks Kristofersens (+0,42 s). Otrajā braucienā izstājās Pinturo, palaižot garām iespēju uzvarēt otro dienu pēc kārtas, jo vakar francūzis bija nepārspēts milzu slalomā. Teicami otro braucienu veica Hiršers, taču 96.reizi trijniekā tikušajam austrietim neizdevās tikt pie 41.uzvaras, jo viņu uz otro vietu nobīdīja vēl lieliskāk nobraukušais Kristofersens, izcīnot 11 uzvaru. Līdz ar to Hiršeram trešā otra vieta Valdizēras slalomos pēdējās nedēļas laikā. Trijnieku noslēdza septīto reizi uz goda pjedestāla kāpušais Horošilovs. Pārsteigumu sarūpējošais jauniņais beļģis Maršāns ieguva 18.vietu un tika pie 13 pasaules kausa kopvērtējuma punktiem.

Ivars Bācis

Papildināts viss raksts 11.12.2016 pl.16:41.

K.Zvejnieks 32.vietā PK slalomā un 0,07 sekundes aiz trīsdesmitnieka

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv