ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

16 • 12 • 2016

K.Zvejniekam 22.vieta Eiropas kausā, Ž.Gedra atkal uzlabo punktus

Ceturtdien labus rezultātus gan slalomā, gan milzu slalomā uzrādījuši Latvijas kalnu slēpotāji, startējot Eiropas kausā un arī FIS sacensībās. Eiropas kausa posmā slalomā, kas norisinājās Itālijā, mārupietis Kristaps Zvejnieks 98 dalībnieku vidū ieguva 22.vietu, bet FIS sacensībās milzu slalomā Norvēģijas pilsētā Hemsedālē Žaks Gedra apsteidza vairāk nekā 120 konkurentus un ieguva dalītu 14.vietu, otro dienu pēc kārtas uzlabojot savus FIS punktus šajā disciplīnā un pirmo reizi pārvarot 40 punktu robežu milzu slalomā – 39,65 FIS punkti. Tikmēr no mūsu sievietēm labāko rezultātu Norvēģijas milzu slalomā uzrādīja Lelde Gasūna, kura ierindojās 9.vietā, nopelnot 35 FIS punktus.

Jau vakar rakstījām, ka Eiropas kausa posmā slalomā Oberēgenā Kristaps Zvejnieks otrajā braucienā nefinišēja. Mārupietis nedaudz kļūdījās pirmajā braucienā un uzrādīja 32.laiku, līdz ar to, lai uzrādītu labu rezultātu, pamatīgi riskējot otrajā braucienā, diemžēl kļūdījās un izstājās. Ceturtdien Valdifasā pirmo braucienu 24 gadus vecais mūsu izlases līderis veica labāk, uzrādot laiku trešā desmita vidū un iegūstot tiesības startēt otrajā braucienā vienam no pirmajiem. Taču tik un tā par ļoti labu šo braucienu nevarētu nosaukt, jo no līdera – trīs gadus jaunākā itāļa Tomaso Salas, kurš nedēļas sākumā Valdizērā savā piektajā startā Pasaules kausa posmā slalomā pirmo reizi karjerā iekļuva trīsdesmitniekā un ieņēma 13.vietu, Kristaps atpalika gandrīz trīs sekundes. Otrajā braucienā labākajiem tika zaudēts pie divām sekundēm, bet divu braucienu summā deficīts veidoja 3,86 sekundes, kas deva 22.vietu. Līdz ar to K.Zvejnieks sasniedza ne tikai šīs sezonas, bet arī šī gada augstāko vietu Eiropas kausā, jo gada pirmajā pusē bija divas reizes 23. un vienreiz 24.vietā, bet karjeras rekords ir 10.vieta, kas iegūta pirms gada turpat Itālijā.

Spraigā cīņā uzvaru izcīnīja par Kristapu gadu jaunākais šveicietis Daniels Jūle, kurš šajā gadā Pasaules kausa posmos trīs reizes ticis desmitniekā un trīs reizes ieņēmis 11.vietu, bet tikai 0,06 sekundes viņam piekāpās divkārtējais pasaules čempions Žans Baptists-Granžs no Francijas, bet itālis Salo noslēdza trijnieku (+0,21 s). Otrajā braucienā ātrākais bija un no otrā desmita beigām uz 8.vietu pakāpās 20 gadus vecais horvāts Istoks Rodes, kurš tāpat kā Salo savā piektajā startā PK posmā slalomā tika trīsdesmitniekā un ieņēma 17.vietu.

Sapratis, ka jau trešdien varēja iegūt zem 40 FIS punktiem, Žaks Gedra neatstāja to uz tālāku laiku, bet jau paveica ceturtdien, lai gan tik cerīgi pašā sākumā neizskatījās, jo pretēji trešdienas scenārijam, vakar cēsnieks sacensības iesāka ar ne tik augstu vietu – 19.laiku pirmajā braucienā, no līdera atpaliekot divas ar pusi sekundes. Otrajā braucienā uzrādītais 9.laiks (+0,89 s) ļāva pakāpties uz 14.vietu (+3,3 s). Danielam Losam vietas ziņā gandrīz identisks, bet laika un punktu ziņā labāks rezultāts nekā iepriekšējā dienā (91.vieta un 134 FIS punkti).

Mūsu meitenes Hemsedālē vietu ziņā nostartēja labāk nekā pirmajā dienā milzu slalomā, taču FIS punktu izteiksmē nebija pamata lielam priekam. Lelde Gasūna un Liene Bodanre aizsniedzās jau nākamajā desmitā uz augšu – Lelde ar devīto vietu (+2,47 s) desmitniekā, bet Liene ar 37.vietu (+8,77 s) četrdesmitniekā, abām iegūstot gandrīz tādus pašus punktus – 35,81 FIS punkts un 77,27 FIS punkti. Tikmēr Agnese Āboltiņa uzrādīja milzu slalomā otros labākos punktus – 44 FIS punkti – un, nobraucot 1,26 sekundes lēnāk par Leldi, ierindojās 23.vietā, kaut gan pēc pirmā brauciena zaudēja siguldietei tikai 0,06 sekundes. Uzvaru otro dienu pēc kārtas izcīnīja 18 gadus vecā zviedriete Elsa Hokansone Fermbeka, kurai šādā jaunā vecumā jau četri rezultāti milzu slalomā zem 20 punktiem, labākais no kuriem ir 13,6 FIS punkti. Tikmēr otro vietu (+0,69 s) izcīnīja vienā no iepriekšējiem rakstiem izceltā 16 gadus vecā norvēģiete Marte Munsena, kurai decembra beigās reitings būs 21 FIS punkts, un vieta rangā labāko divsimtniekā, bet „mūžīgi otrā” Baltijas kausa dalībniece Mariela Kufosa no Norvēģijas ierindojās 4.vietā (+1,5).

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv