ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2016

Gedra vēlreiz uzlabo FIS punktus Somijā, Āboltiņa trešā slalomā Norvēģijā

Svētdien Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā, kas notika Somijas ciematā Sallā, 5.vietu 58 dalībnieku konkurencē ieguvušais cēsnieks Žaks Gedra nopelnīja 30,77 FIS punktus, otro dienu pēc kārtas labojot savu labāko rezultātu šajā disciplīnā. Tikmēr Norvēģijā 3.vietu izcīnīja Agnese Āboltiņa, bet Miks Zvejnieks Zviedrijā un Liene Bondare Somijā, ļoti labi iesākuši, tā arī beigās nefinišēja, toties tuvu savu punktu rekordam tika Dāvis Zvejnieks.

Veiksmīgāk nekā sestdien šodien FIS sacensībās slalomā Norvēģijā, Somijā un arī Zviedrijā nostartējuši vairums Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā. Žakam Gedram otro dienu pēc kārtas izdevās labot savu labāko rezultātu slalomā, turklāt ne vairs knapi kā sestdien par 0,05 punktiem, bet gan krietni vairāk – par pieciem punktiem. Neskatoties uz tādu panākumu, kaut neliela, tomēr ir arī sarūgtinājuma piegarša, jo Žakam bija pavisam reālas iespējas pirmo reizi karjerā nopelnīt zem 30 FIS punktiem. Pirmajā braucienā cēsnieks uzrādīja otro laiku, tikai 0,15 sekundes aiz līdera Anti Leonsāri no Somijas.

Tikmēr labi nenobrauca neviens no trim favorītiem un pasaules rangā divsimtniekā esošajiem kalnu slēpotājiem. Ja Baltijas kausa Pihē slaloma uzvarētājs Mika Mankinens bija tikai 0,04 sekundes aiz Žaka, bet bulgārs Georgijs Nuševs vēl pussekundi tālāk, tad sestdienas uzvarētājs Juha Handolins pamatīgi kļūdījās, zaudējot gandrīz sešas sekundes, un vairs nevarēja cīnīties par augstu vietu, neskatoties pat uz to, ka otrajā braucienā Handolins bija tik ātrs, ka tuvāko konkurentu apsteidza gandrīz par pusotru sekundi. Taču labvēlīgo situāciju 602.vietā slaloma rangā esošais Žaks izmantoja daļēji, jo padangātajā trasē otro braucienu neveica tik labi un uzrādīja vien 15.laiku, taču noslīdēja tikai uz 5.vietu, zaudējot uzvarētājam un slaloma rangā vairāk nekā 150 vietas zemāk esošajam somam Aho 0,97 sekundes un nopelnot labākos punktus. Gan jau tuvākajā laikā arī trīsdesmit robeža tiks pārsniegta. Tikmēr otro dienu pēc kārtas bez rezultāta palika Liene Bondare, kura pirmās trases vidū uzrādīja otro laiku, bet trases lejasdaļā kļūdījās un izstājās.

Jeilū otrajā dienā nestartēja pirmās dienas uzvarētāja un vienīgā no pasaules rangā divsimtienkā esošajām dalībniecēm Norvēģijas FIS slaloma sacensībās Kristīna Bakestada. Tas mazināja reitingu, un bija skaidrs, ka Agnesei Āboltiņai, kura bija otrā spēcīgākā no visām dalībniecēm, neizdosies uzlabot savus reitinga punktus. Pasaules rangā 253.vietā esošā rāmaviete sāka tāpat kā vakar ar trešo laiku pirmajā braucienā, taču šoreiz no līderes atpaliekot vairāk – vienu sekundi. Tūdaļ aiz muguras ar ceturtdaļsekundes deficītu atradās līdere pēc reitinga (213.vieta) zviedriete Luīze Jansone. Otrajā braucienā Agnese pietuvojās (+0,83 s un 39 FIS punkti) uzvarētājai Jūlijai Fordai no ASV, kura, neskatoties uz to, ka ir ātruma disciplīnu speciāliste, atrodoties piecdesmitniekā nobraucienā un simtniekā supergigantā, bet slalomā tikai piecsimtnieka beigās, pirms pāris sezonām amerikāniete bija 150-niekā arī slaloma rangā.

Brāļi Miks un Dāvis Zvejnieks, kā minēts vakardienas rakstā, bija saņēmušies un apņēmības pilni uzlabot savu reitingu. Jau pašā sākumā abi ļoti labi nobrauca pirmo trasi un zaudēja mazāk nekā vakar, Mikam uzrādot 4.laiku (+1,09 s), bet Dāvim esot 38.vietā (+4,34 s). Tādējādi abi bija tuvu savu labāko punktu uzlabošanai vai atkārtošanai. Diemžēl Miks otrajā braucienā nefinišēja, bet Dāvis pakāpās uz 29.vietu (+ 8,00 s), nopelnot 71,77 FIS punktus, kas ir otrs labākais mārupieša rādītājs un par diviem ar pusi punktiem atpaliekot no labākā.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Cēsu portāls Edruva
05 • 12 • 2016 / 10:09
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv