ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 03 • 2017

Daži līderi jauniešu grupās reabilitējas milzu slalomā

Šodien Siguldā pilsētas trasē Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Latvijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā dažiem jauniešu grupas līderiem izdevās revanšēties par neveiksmi pirmajā sacensību dienā supergigantā, tai pat laikā nedaudz samazinājās uzvaru izcīnījušo sporta klubu skaits, jo pie augstākā panākuma tika vairs ne četri, bet trīs sporta klubi – SSS/Pantera, „Snow feel” un „Virsotne”, katram nopelnot pa divām pirmajām vietām, bet kopējo godalgoto vietu ziņā līderi bija „Snow feel”.

Kā jau to varēja gaidīt, kopā visās sešās jauniešu grupās uz starta milzu slalomā izgāja par dažiem desmitiem vairāk kalnu slēpotāju nekā vakar supergigantā, dalībnieku skaitam šoreiz pārsniedzot simtu – 104 kalnu slēpotāji. Arī valstu skaits bija palielinājies par vienu, jo Latvijai un Igaunijai pievienojās arī Lietuva. Un šoreiz ne tikai puišu konkurencē, bet arī meitenēm startēja citvalstu pārstāves.

U16 grupā abos braucienos pārliecinoši ātrākos laikus uzrādīja Pauls Rubenis, izcīnot otro uzvaru šajā posmā. Diezgan stabili otrais gan braucienos, gan kopvērtējumā bija Mārcis Beitāns. Toties par iekļūšanu trijniekā, vismaz sākotnēji, gan izskatījās, ka notiks sīva cīkstēšanās, jo trešo laiku pirmajā trasē uzrādījušais Edgars Žurevskis tikai par 0,07 sekundēm bija priekšā Emīlam Ģērmanim, kurš diemžēl otrajā trasē izstājās, līdz ar to Žurevskis otro dienu pēc kārtas varēja noslēgt godalgoto trijnieku. Arī meitenēm šajā grupā cīņas par uzvaru nebija, jo pēc vakardienas neveiksmes konkurentēm cerības neatstāja Betija Burkovska, izcīnot uzvaru ar vairāk nekā divu sekunžu pārsvaru. Tikpat līdzīgi kā supergigantā par uzvaru šoreiz par otro vietu cīnījās Elīna Zalāne ar Helēnu Mūrnieci, un atkal abas šķīra tās pašas divas sekundes simtdaļas, vēlreiz pavisam nedaudz priekšā esot Zalānei. No trijnieka tālu nebija arī Karlīna Grāmatniece un igauniete Karmena Piho.

U14 grupā pēc divu sacensību pārtraukuma uzvaru svinēja Kristofers Gulbis, kamēr gandrīz otro vietu no rokām izlaida Aksels Bergmanis, tomēr nosargājot vicelīdera pozīcijas. Tikmēr Gustavs Davidovičs bija tuvu tam, lai nodrošinātu Latvijai pilnu goda pjedestālu, jo pēc pirmā brauciena ar vienādu laiku viņš dalīja trešo vietu ar Oskaru Karlaviču, taču ļoti labi otro braucienu veikušais lietuvietis drīzāk pietuvojās Bergmanim un tālāk aiz sevis ceturtajā vietā atstāja Davidoviču. Meitenēm pirms nedēļas trīs pirmās vietas izcīnījusī Beatrise Jekševica dēļ ne tik veiksmīgā otrā brauciena ierindojās vēl par vienu pozīciju zemāk nekā piektdien – trešajā vietā. Kā allaž trijniekā iekļuva Samanta Līcīte, kurai šoreiz otrā vieta, kamēr pārliecinošu uzvaru nopelnīja Helēna Ērenpreisa, kura vakar izlaida uzvaru no rokām ar kļūdīšanos trases otrajā pusē. Pēc pirmā brauciena tuvu trijniekam atradās supergiganta uzvarētāja Emīlija Škapare, bet pēc otrā brauciena viņa atkrita uz sesto vietu.

Jaunākajā U12 grupā puišiem drošu uzvaru svinēja Roberts Kupčs, kurš bija ātrākais abos braucienos. Pēc vienas uzvaras ierastajā otrajā vietā atgriezās Bruno Ģermanis, kurš ar ceturto laiku gandrīz pazaudēja vicelīdera pozīcijas. Šoreiz stabilitāti nodemonstrēja Artēmijs Terlanovs, abos braucienos uzrādot trešo laiku un tādam esot arī kopvērtējumā. Ar otro labāko laiku otrajā braucienā no sestās vietas pāris pozīcijas pakāpās Emīls Indriksons, bet līdz otrajai godalgotai vietai karjerā Latvijas kausos tomēr pietrūka. Meitenēm šajā grupā, kur bija visvairāk dalībnieču – 23 kalnu slēpotājas, sanāca visinteresantākā cīņā no visām jauniešu grupām kopumā. Lai arī uzvaru ar gandrīz četru sekunžu desmitdaļu pārsvaru izcīnīja Patrīcija Ansonska, tomēr pēc pirmā brauciena viss tik viegli nebūt neizskatījās, jo viņa 0,05 zaudēja Frīdai Saļņikovai, bet par 0,02 sekundēm apsteidza uzreiz divas konkurentes – Lauru Ciaguni un Paulu Putniņu. Otrajā braucienā Patrīcijas triju konkurentu starpā atkal bija tikai pāris simtdaļas, tāpēc divu braucienu summā otro un ceturto vietu šķīra 0,04 sekundes, Saļņikovai ieņemot otro vietu, Putniņai saglabājot trešo pozīciju, bet Ciagunei paliekot ārpus trijnieka, līdz godalgai olimpieša meitai pietrūkstot nieka sekundes simtdaļai.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv