ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 03 • 2017

BK 2.posmā jauniešiem un Master grupā sešu valstu dalībnieki

Latvijas slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Baltijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā Siguldā jauniešu grupās meitenēm abas dienas slalomā uzvarēja vienas un tās pašas dalībnieces – Patrīcija Ansonska (U12) un Betija Burkovska (U16), vienīgi U14 grupā pirmajā dienā kopā ar Beatrisi Jekševicu pirmo vietu dalīja arī Samanta Līcīte, bet puišiem tikai vienā U14 grupā uzavarētājs nemainījās, Kristoferam Gulbim esot labākajam, bet pārējās divās grupās gan pirmo vietu ieguvēji bija citi, uz augstākā pakāpiena bez mūsējiem Roberta Kupča un Laura Opmaņa kāpjot arī krievam Aleksandram Deržovenko un igaunim Karlam Sebastianam Dremļugam. Tikmēr Master grupā vīriešiem abas dienas nepārspēts palika Edgars Kupčs, bet dāmām Jana Zvejniece ar Žaklīnu Frickausu nopelnīja pa vienai uzvarai. 

Baltijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā pirmajās divās dienās – piektdien un sestdien – jaunieši, kā arī Master grupas pārstāvji sacentās slalomā, uz starta izejot ap 150 dalībniekiem – 132 jauniešiem un 19 Master grupās. Pamatā bija pārstāvētas piecas valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Baltkrievija un Krievija, bet Master grupā vīriešiem piedalījās arī viens norvēģis.

U16 grupā puišiem labu sniegumu rādīja igaunis Karls Sebastians Dremļuga, kurš no četriem braucieniem abās sacensību dienās trijos uzrādīja ātrāko laiku, svētdien izcīnot pārliecinošu uzvaru un aiz sevis atstājot Lauri Opmani un Paulu Rubeni, bet sestdien sīvā cīņā palaižot priekšā abus mūsu labākos kalnu slēpotājus, Opmanim izcīnot pirmo, bet Rubenim otro vietu. Abas dienas trešais latviešu vidū bija Edgars Žurevksis, kuram attiecīgi 6. un 4.vieta. Meitenēm šajā grupā abas dienas uzvarēja Betija Burkovska, kurai pirmajā dienā pussekundes attālumā bija šogad vislabāko sniegumu parādījusī Helēna Mūrniece, kura pirms dažiem gadiem izcēlās ar labiem rezultātiem slalomā, bet otrajā dienā tuvākā konkurente – otro vietu ieguvusī Smilte Bieļiunaite – zaudēja sekundi. Lietuviete Bieļiunaite pirmajā dienā blīvajos rezultātos par trešo vietu aiz trijnieka atstāja mūsu Elīnu Zalāni un otrajā braucienā kļūdījušos Karlīnu Grāmatnieci, kuras ar Elīnu pēc pirmā brauciena bija ceturtdaļsekundi priekšā lietuvietei un dalīja trešo vietu. Sestdien uz goda pjedestāla jau vairākums bija ar dienvidu kaimiņienēm, jo aiz Burkovskas un Bieļiunaites trešā labākā bija Doroteja Juknevičiute, kur tikai par nieka 0,04 sekundēm aiz trijnieka atstāja Katrīnu Dzelmi, bet Mūrniecei šoreiz piektā vieta.

U14 grupā abas dienas nepārspēts palika Kristofers Gulbis. Pirmajā dienā spraigajā cīņā par otro vietu lietuvietis Oskaras Karlavičus par 0,01 sekundei apsteidza igauni Lauru Megi, bet aiz baltkrieva un vēl viena igauņa sešinieku noslēdza otrs labākais no mūsējiem Georgs Daukuls. Otrajā dienā igaunis Megi vēlreiz ieguva trešo vietu, bet nefinišējušā Karlaviča vietā uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Aksels Bergmanis, kurš pēc pirmā brauciena bija līderis. Kaut arī nesanāca aizsniegties līdz trijniekam, ieņemto ceturto vietu, tomēr daudz labāk otrajā dienā nostartēja Gustavs Davidovičs. Meitenēm šajā grupā Baltijas kausa otrais posms sākās ar divu labāko meiteņu – Beatrises Jekševicas un Samantas Līcītes – vienāda laika uzrādīšanu un pirmās vietas dalīšanu. Kļūdoties otrajā braucienā vicelīderei Diānai Daukštei un saņemot diskvalifikāciju, uz trešo vietu pakāpās Helēna Ērenpreisa. Otrajā dienā no līdzīgās cīņas nekas nesanāca, jo Līcīte šoreiz cīnījās ar Daukšti par trešo vietu, pārspējot savu komandas biedreni un vēlreiz kāpjot uz pjedestāla, bet, neskatoties uz to, ka Ērenpreisa sestdien brauca labāk, iegūstot otro vietu, Jekševicas līderpozīcijas viņa neapdraudēja.

Jaunākajā U12 grupā, kurā bija visvairāk dalībnieku gan puišiem, gan meitenēm, jo šajā grupā katrā dzimumā sacentās ap trīsdesmit kalnu slēpotāju, puišiem visstabilāko sniegumu rādīja Bruno Ģermanis, kurš abas dienas ieņēma otro vietu, piektdien piekāpjoties Robertam Kupčam, bet sestdien krievam Aleksandram Deržavenko. Tomēr Bruno nebija vienīgais, kurš abas dienas kāpa uz pjedestāla, jo pirmajā dienā trešo vietu ieguva Deržavenko, bet otrajā dienā trijnieku noslēdza mūsu Artēmijs Terlanovs. Lai arī nevienu reizi netika trijniekā, tomēr līdzīgi kā Ģermanis stabilitāti rādīja Rūdolfs Beķeris, kurš pirmajā dienā ļoti līdzīgi par 4.vietu cīnījās ar Ričardu Hovalko, bet otrajā dienā priekšā palaižot Jurģi Zvejnieku, kuram 4.vieta ir labākais panākums šajā sezonā. Meitenēm abas dienas pirmajās divās vietās ierindojās Patrīcija Ansonska un Laura Ciagune, Patrīcijai izcīnot uzvaru, bet Laurai ieņemot otro vietu. Ja Ansonskai tuvākās konkurentes tikai pirmajā dienā bija netālu, tad Ciagunei otro vietu abas reizes nācās izcīnīt ļoti sīvā cīņā, pirmajā dienā par dažām simtdaļām apsteidzot trijnieku noslēdzošo Paulu Putniņu, bet otrajā dienā par vienu sekundes desmitdaļu apsteidzot Simu Aškinezeri, kurai tā bija pirmā reize godalgās šajā grupā. Šoreiz nestabilu sniegumu rādīja māsas Saļņikovas, uzrādot laikus trijniekā tikai atsevišķā braucienā.

Master grupā vīriešiem pirmajā dienā izvirzījās trīs izteiktāki favorīti – Edgars Kupčs, Kristaps Bergmanis un Jurģis Januļionis, kuri tādā secībā arī sarindojās, kaut aŗi pa braucieniem viņi bija jauktā secībā. Otrajā dienā pirmajā trasē izstājās lietuvietis Januļionis, līdz ar to atkal pirmās divas vietas aizņēma Kupčs ar Bergmani, kuriem uz pjedestāla pievienojās Māris Antoņēvičs, kurš pirmajā dienā nefinišēja jau pirmajā braucienā, toties sestdien otrajā braucienā izcēlās ar ātrāko laiku, kas viņam ļāva pakāpties no piektās vietas uz trešo, apsteidzot Matiasu Jansonu. Sievietēm Jana Zvejniece un Žaklīna Frickausa bija krietni pārākas par pārējām, bet savstarpējā konkurencē Jana katrā braucienā Žaklīnu apsteidza par pussekundi, svinot uzvaru divu braucienu summā. Otrajā dienā Zvejniece nestartēja, līdz ar to līdzīgi kā pirmajā posmā Frickausai pirmā vieta otrajā dienā, taču šoreiz bez savstarpējas cīņas un revanša paņemšanas. Pirmajā dienā trešo vietu ieguvusī Denisa Druka-Jaunzeme šoreiz varēja pabīdīties par vienu pakāpienu augstāk uz otro vietu, bet trijniekā sanāca iespraukties Inese Čodarei, jo pirmo reizi iespēju tikt pie godalgas neizmantoja Jeļena Brokāne, kura pēc pirmā brauciena bija trešā, bet otrajā braucienā kļūdījās un izstājās.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv