ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

02 • 03 • 2017

Baltijas kausa ietvaros jaunieši pirmo reizi sacentušies paralēlajā slalomā

Saistītā informācija

Siguldā Pilsētas trasē notikušā Baltijas kausa otrā posmā noslēgumā “Amber cup” paralēlajā slalomā sacentās ne tikai pieaugušie un juniori, bet arī jauniešu grupas pārstāvji. Ja lielajiem tā jau bija otrā reize, jo viņiem šīs aizraujošās sacensības tika noorganizētas pirmajā posmā novembrī Lietuvā, tad jauniešiem šāds prieks tika pirmo reizi. Atšķirībā no lielajām grupām, kur uz paralēlo slalomu kvalificējās labākie sešpadsmit, katrā no sešām jauniešu grupām uz svētdienas finālsacensībām tika labākie četri sestdienas slaloma sacensībās. Tāpēc tieši otrā diena Baltijas kausa otrajam posmam bija svarīgāka. Kvalificējušies dalībnieki, sacenšoties pirmajam pret ceturto un otrajam pret trešo, veica divus braucienus, mainoties trasēm un tādējādi divu braucienu summā noskaidrojot labāko, kas no katra pāra tika finālā.

Vecākajā U16 grupā puišiem otrās dienas uzvarētājs igaunis Hans Dremļuga viegli tika galā pirmajā pusfinālā ar Edgaru Žurevski un gaidīja aizraujošā pāra – Lauris Opmanis pret Paulu Rubeni – uzvarētāju, ar ko tikties finālā. Otrais pusfināls solījās būt spraigs, jo, lai arī abās individuālajās sacensībās priekšā bija Opmanis, tomēr viņš Rubeni bija apsteidzis abas reizes par nieka sekundes desmitdaļu. Ļoti līdzīga cīņa viņiem sanāca tikai otrajā braucienā, bet abas reizes ātrāks bija Pauls, revanšējoties par individuālajām sacensībām. Finālā Rubenis neļāva nevienu reizi Dremļugam sevi pārspēt, līdz ar to latvietis svinēja uzvaru, igaunim atvēlot otro vietu. Mazajā finālā par trešo vietu pēc pirmā brauciena šķita, ka Žurevskis varētu sarūpēt pārsteigumu, bet otrajā viņš kļūdījās un nefinišēja, līdz ar to trešo vietu ieguva Opmanis, kuram tad pilns godalgoto vietu komplekts otrajā posmā. Meitenēm U16 grupā Betija Burkovska viegli tika galā pusfinālā ar Katrīnu Dzelmi, bet divu lietuviešu starpā ļoti līdzīgajā cīņā finālā iespraucās Doroteja Juknevičiute, kura nespēja neko likt pretī Burkovskai izšķirošajā kārtā, līdz ar to meitenēm šajā grupā Latvija pārliecinoša uzvara. Savukārt cīņā par trešo vietu virsroku ņēma Lietuva, jo Smilte Bieļiunaite pārspēja Dzelmi.

U14 grupā pirmajā pusfinālā Kristoferam Gulbim nekādas problēmas nesagādāja Gustavs Davidovičs, bet Aksels Bergmanis, pateicoties tikai otrajam braucienam, spēja atspēlēt deficītu igaunim Lauram Megi un iesoļot finālā, kur viņš pirmajā braucienā tikai knapi piekāpās Kristoferam. Otrajā braucienā Gulbis kļūdījās, līdz ar to ar daudz lielāku pārsvaru priekšā bija Aksels, kurš tad arī svinēja uzvaru kopvērtējumā, pirmo reizi neļaujot Kristoferam ieņemt pirmo vietu šajā posmā. Mazajā finālā Davidovičs otrajā braucienā nefinišēja un ļāva trešo reizi Megi kāpt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Meitenēm šajā grupā sanāca visinteresantākā cīņa, jo nevienā pusfinālā, ne abos finālos, nevienai neizdevās uzvarēt abas reizes. Tā Beatrise Jekševica ar grūtībām pārspēja Diānu Daukšti, bet Helēna Ērenpreisa savu bijušo komandas biedreni Samanta Līcīti. Finālā sākumā vadībā izvirzījās Ērenpreisa, bet līdzīgi kā pusfinālā pret Daukšti Jekševica spēja atspēlēties otrajā braucienā un izraut uzvaru, iegūstot līdz ar to pirmo vietu visos trijos startos. Mazajā finālā, lai arī pirmajā braucienā pārāka bija Diāna, tomēr viņai tā arī neizdevās pagājušā nedēļas nogalē tikt pie godalgotas vietas, jo trešo reizi trijniekā tika Līcīte.

U12 grupā pusfinālā cīkstēšanās nesanāca, Krievijas pārstāvim Aleksandram Deržovenko pārliecinoši pārspējot Jurģi Zvejnieku, bet Bruno Ģermanim tāpat tiekot galā ar Artēmiju Terlanovu. Finālā Bruno tikai pirmajā braucienā turējās līdzi Deržavenko, līdz ar to beigās Ģermanim kārtējā otrā vieta BK 2.posmā. Cīņā par trešo vietu Terlanovs turpināja rādīt šīs sezonas nevienmērīgo sniegumu, izvirzoties vadībā pēc pirmā brauciena, bet kļūdoties otrajā, kā rezultātā Zvejnieks jaunākais tika pie godalgotas vietas. Arī meitenēm pusfinālā nebija līdzvērtīgas spēkošanās, jo Patrīcija Ansonska viegli tika galā ar krievieti Sofiju Berestenko, tāpat kā Laura Ciagune neatstāja daudz cerību Simai Aškinezerei. Finālā gaidītā cīņa nesanāca, jo abos braucienos Ansonska bija labāka un izcīnīja trešo uzvaru, kamēr Ciagunei trešo reizi otrā vieta. Toties mazajā finālā gan sanāca līdzīga spēkošanās, jo pirmajā braucienā par trešdaļu sekundi ātrāka bija krieviete, bet otrajā Sima, taču tikai par 0,06 sekundēm, kas ļāva godalgoto vietu uzcīnīt kaimiņvalsts pārstāvei.

Autors: Ivars Bācis
Raksts labots 04.03.2017 pl.15:53.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv