ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 03 • 2017

Baltijas kausa 3.posmā un FIS milzu slalomā Somijā uzvar titulētie somi

Somijas ziemeļu ciematā Pihē FIS milzu slaloma sacensībās, kas norisinājās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā Baltijas kausa trešā posmā ietvaros, vīriešiem uzvaru ar vienādu laiku sadalīja pasaules rangā 38.vietā esošais un vairākas reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais Samu Torsti un pasaules junioru čempionāta 13.vietas ieguvējs Robins Baks (abi Somija), bet sievietēm nepārspēta palika 2016.gada pasaules junioru vicečempione somiete Rīka Honkanena. Vīriešiem 101 dalībnieka konkurencē labākais no Latvijas izlases dalībniekiem bija Kristaps Zvejnieks, kurš izcīnīja 7.vietu, uzvarētājam zaudējot 1,44 sekundes. Tikmēr sievietēm 52 dalībnieču konkurencē labākā Latvijas pārstāve otro dienu pēc kārtas bija Agnese Āboltiņa, kas otrajā braucienā noslīdēja no astotās uz trīspadsmito vietu (+5,41 s). 

Šodien Baltijas kausā kalnu slēpošanā dalībniekiem FIS milzu slalomā bija paredzēts sacenties divas reizes, taču stiprā vēja dēļ startu nācās pārcelt divas ar pusi stundas vēlāk, kā rezultātā tika pieņemts lēmums rīkot vienas sacensības. Šīsdienas FIS milzu slaloms vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts. Lai arī šoreiz nebija tik daudz no top200 pasaules rangā kā slalomā, toties startēja augstāka līmeņa dalībnieki, piemēram, divi somi Emili Pirinens un Samu Torsti, kuri milzu slalomā ir labāko piecdesmitniekā pasaulē. Savukārt sievietēm šoreiz bija viena no simtnieka, jo somiete Rīka Honkonena pasaules rangā ieņem 85.vietu. No mūsējiem pēc reitinga visaugstāk šajā disciplīnā no Baltijas kausā startējušajiem atrodas Kristaps Zvejnieks un Agnese Āboltiņa, kuriem attiecīgi 343. un 679.vieta.

PYHA-MILZUSLALOMS-24marts2017-69.jpg
Sacensību uzvarētājs Torsti Samu (FIN), FIS Baltijas kauss 2017 3.posms, Foto: E.Lukšo

PYHA-MILZUSLALOMS-24marts2017-76.jpg
Sacensību uzvarētājs Back Robin (FIN), FIS Baltijas kauss 2017 3.posms, Foto: E.Lukšo

Pirmajā braucienā vīriešiem trīsdesmitniekā iekļuva divi mūsējiem, Kristapam Zvejniekam uzrādot 8.laiku (+0,86 s), bet Žakam Gedram noslēdzot trīsdesmitnieku, tādējādi iegūstot tiesības otro braucienu sākt pirmajam, jo pirmo trīsdesmitnieku pēc pirmā brauciena uz otro trasi „griež” otrādi. Tas diez ko daudz šajā gadījumā nepalīdzēja, jo, lai arī nevienu Žaks priekšā nepalaida, tomēr uz 27.vietu (+3,91 s) viņam sanāca pakāpties, jo trīs no priekšā esošajiem izstājās, nopelnot zeltu junioros un sudrabu pieaugušajos Latvijas čempionātā. Arī pasaules čempionātā šajā disciplīnā pirmajā trasē 40.laiku uzrādījušais Kristaps otro braucienu veica neslikti, tomēr arī izlases līderim tāpat kā Žakam otrais brauciens nesanāca tik labs, kā cerēts, tomēr mārupietim izdevās pakāpties uz 7.vietu, kā arī izcīnīt zeltu valsts čempionātā. Tikmēr krietni tālāk bija pārējie mūsējie, bronzu valsts čempionātā izcīnījušajam Mikam Zvejniekam ierindojoties 47.vietā (+7,39 s), bet otram mūsu labākajam junioram Elvim Opmanim ieņemot 52.vietu (+9,44 s). Līdzīgajā cīņā par bronzu junioru ieskaitē Dāvis Zvejnieks otrajā braucienā tomēr apsteidza Danielu Losu, abiem ierindojoties septiņdesmitnieka beigās un zaudējot labākajiem divu braucienu summā 12 un 13 sekundes.

PYHA-MILZUSLALOMS-24marts2017-84.jpg
Latvijas čempions milzu slalomā Kristaps Zvejnieks, FIS Baltijas kauss 2017 3.posms, Foto: E.Lukšo

Pirmajā braucienā izstājās viens no favorītiem Emili Pirinens, kurš pasaules rangā ieņem 47.vietu un trīs reizes pasaules kausa posmos ir ticis trīsdesmitniekā, taču Samu Torsti bija tikai trešais, bet labāko laiku uzrādīja Robins Beks. Otrajā braucienā Eiropas kausa posmu uzvarētājs un janvārī PK posmā Adelbodenā 10.vietu ieguvušais Torsti parādīja savu meistarību un uzrādīja ātrāko laiku, bet tomēr pasaules junioru čempionāta 13.vietas ieguvēju Baku tomēr neapsteidza, abiem ar vienādu laiku dalot uzvaru. Tikmēr abās trasēs otro laiku uzrādījušais pasaules junioru čempionāta 12.vietas ieguvējs Fabians Sulheims no Norvēģijas noslēdza godalgoto trijnieku.

PYHA-MILZUSLALOMS-24marts2017-257.jpg
Sacensību uzvarētāja Honkanen Riikka (FIN), FIS Baltijas kauss 2017 3.posms, Foto: E.Lukšo

Sievietēm atkal labākā no latvietēm bija Agnese Āboltiņa, kura pirmajā braucienā uzrādīja 8.laiku (+2,10 s), bet nespēja kā vakar pakāpties augšup otrajā braucienā, nenobraucot tik labi otrajā trasē un diemžēl atkrītot piecas pozīcijas zemāk, kas rāmavietei deva 13.vietu (+5,41 s), taču ar ko bija vairāk nekā pietiekoši Latvijas čempionāta zeltam. Vakardienas izstāšanos slalomā savā Vārda dienā šodien ar sudrabu valsts čempionātā milzu slalomā kompensēja Žanete Gedra, kura nobrauca precīzi par sekundi lēnāk nekā Agnese un kopējā ieskaitē ieņēma 19.vietu. Divas vietas aiz Žanetes, bet laika ziņā vairāk nekā pusotru sekundi, ierindojās Liene Bondare. 

PYHA-MILZUSLALOMS-24marts2017-12.jpg
Latvijas čempione milzu slalomā Agnese Āboltiņa, FIS Baltijas kauss 2017 3.posms, Foto: E.Lukšo

Tāpat kā vakar slalomā arī milzu slalomā pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās 19 gadus vecā pasaules junioru vicečempione Rīka Honkanena, taču šoreiz Somijas labākā milzu slalomiste noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Otro vietu ieguva Eiropas kausa posma uzvarētāja nobraucienā Lisa Hornblada no Zviedrijas, bet trijnieku noslēdza Universiādes 5.vietas ieguvēja Nea Luko no Somijas.

Rīt Baltijas kausa trešajā posmā vēlreiz dalībnieki sacentīsies FIS slalomā, kas šoreiz vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts, jo ceturtdienas slaloms norisinājās Igaunijas čempionāta zīmē.

No saulainās un gluži kā Liepāja vējainās Pihes,
Ivars Bācis 

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv