ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 12 • 2016

A.Āboltiņai 3.vieta un punktu rekords arī supergigantā

Saistītā informācija

Norvēģijas pilsētā Hemsedālē notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā supergiganta disciplīnā lieliski nostartējusi Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa, kas 98 dalībnieču vidū otrajā startā iekļuva trijniekā un izcīnīja 3.vietu, no uzvarētājas atpaliekot 0,62 sekundes un nopelnot 42,46 FIS punktus, kas ir viņas jaunais punktu rekords šajā disciplīnā. Tikmēr pirmajā startā ķekavniecei 10.vieta, bet Lelde Gasūna ar Lieni Bondari ierindojās krietni tālāk – 38. un 74.vietā. Tikmēr vīriešu konkurencē Žakam Gedram arī labāk padevās otrais starts, kurā viņš no vairāk nekā 140 dalībniekiem ierindojās 24.vietā un arī nopelnīja punktu rekordu supergigantā – 64,83 FIS punkti.

Pēc Baltijas kausa pirmā posma, kas norisinājās novembra sākumā Lietuvas slēgtajā hallē “Snow arena”, atturējusies no sacensībām gandrīz četras nedēļas, tagad Agnese Āboltiņa metusies sacensību apritē ar pilnu sparu, neizlaižot gandrīz nevienu dienu. Kopš decembra sākuma viņa piedalījusies jau 10 sacensībās, turklāt trīs dažādās disciplīnās. Arī Lelde Gasūna un Liene Bondare startē daudz, patiesībā pat vairāk nekā Agnese, ja skaita no sezonas sākuma, taču pārējo divu Latvijas izlases meiteņu sacensību grafiks ir ilgākā periodā un ar pāris dienas pauzēm no vienas sacensību vietas uz otru.

Pirmdien norisinājās divas Supergiganta sacensības vienā dienā. Ja Lelde ir līdere slalomā, tad Supergigantā no trim mūsējām dominēja Āboltiņa, kas arī ir visai likumsakarīgi. Ja Lienei tās bija trešās un ceturtās sacensības šajā ātrumdisciplīnā, bet Leldei nedaudz vairāk – piektās un sestās, tad Norvēģijā dzīvojošajai Agnesei skaits sniedzas jau pāri četrdesmit. Tad arī atbilstoši savai pieredzei un meistarībai Latvijas kalnu slēpotājas nostartēja.  Liene uzvarētājai zaudēja piecas ar pusi sekundes un nopelnīja 126 FIS punktus, kas par 11 atpaliek no aprīlī Somijā uzstādītā labākā rezultāta, bet otrajā startā nefinišēja. Lelde Gasūna nobrauca par 2,3 sekundēm ātrāk nekā Liene, bet par nepilnām divām lēnāk nekā Agnese, ierindojoties 38.vietā (+3,30 s) un nopelnot 85 FIS punktus, kas par 17 atpaliek no februārī Vācijā sasniegtā siguldietes labākā rezultāta. Otrais starts Leldei izvērtās gandrīz identisks – 41.vieta (+3,29 s) un 86 FIS punkti.

Agnese sāka ar 10.vietu (+1,48 s) un 54 FIS punktiem, ko var vērtēt kā tīri labu rezultātu, jo tas bija labākais veikums šajā gadā un faktiski trešā labākā rezultāta atkārtojums karjerā. Otrajās sacensībās mūsu ātrumdisciplīnu speciāliste nobrauca vēl drošāk un ar trešo ātrāko rezultātu iekļuva godalgotajā trijniekā. Uzvarētājai un pagājušā gada Zviedrijas čempionāta 6.vietas ieguvējai Elsai Hokansonei viņa piekāpās 0,62 sekundes un uzlaboja savus labākos punktus par diviem – 42,46 FIS punkti. Šāds starts parāda, ka Agnese pēc šā gada sākumā piedzīvota kritiena un traumas ir atguvusi pārliecību arī ātrumdisciplīnās. 20 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja apsteidza vairākas norvēģu meitenes, kurām zaudēja pagājušajā sezonā, ieskaitot Eiropas kausa labāko divdesmitniekā iekļūstošās.

Šodien un rīt Hemsedālē paredzētas FIS sacensības milzu slalomā. Slalomā un supergigantā punktu rekordi ir bijuši, tagad tas jāpacenšas panākt arī milzu slalomā. 

Ivars Bācis

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv