ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

02 • 12 • 2016

A.Āboltiņa FIS milzu slalomā Norvēģijā 24.vietā

Latvijas izlases dalībniece kalnu slēpošanā Agnese Āboltiņa 102 dalībnieču vidū ieguvusi 24.vietu FIS milzu slalomā, kas norisinājās Norvēģijas dienvidu daļā esošajā ciematā Jeilū. Uzvaru izcīnīja pasaules rangā 86.vietā esošā nīderlandiete Adriana Jeļinkova, kurai mūsu kalnu slēpotāja divu braucienu summā zaudēja piecas sekundes un nopelnīja 65 FIS punktus.

Atšķirībā no pārējiem Latvijas izlases kalnu slēpotājiem, kuri pēc novembra sākumā dienvidu kaimiņu zemē aizvadītā Baltijas kausa pirmā posma aktīvi piedalījās vairākās citās FIS sacensībās, pasaules kausa vai Eiropas kausa posmā, tikmēr Norvēģijā pēdējos četrus gadus dzīvojošā A.Āboltiņa pēc startiem 3. un 4.novembrī “Snow arena” Baltijas kausā cītīgi trenējās un sacensībās atsāka piedalīties pēc mēneša, t.i., šīs nedēļas vidū. Jeilū, kas atrodas pa vidu starp abām lielākajām Norvēģijas pilsētām Oslo un Bergenu, Agnesei ir labi pazīstama, jo tur ir startējusi ne reizi vien – gan šogad aprīlī, gan pēdējos pāris gadus decembrī. Un tieši pagājušā gada decembra vidū Jeilū notikušās FIS sacensības rāmavietei bija ļoti veiksmīgas, jo tika sasniegts labākais rezultāts milzu slalomā (38 FIS punkti) un otrs labākais rezultāts slalomā (31 FIS).

Šoreiz mūsu pārstāvei sacensības šajā Norvēģijas ciematā neiesākās diez ko veiksmīgi, jo ceturtdien pirmajā sacensību dienā viņa nefinišēja otrajā braucienā. Šodien no 102 dalībniecēm, kas pārstāvēja 15 valstis, Agnese Āboltiņa pirmajā braucienā uzrādīja dalītu 17.laiku, no līderes atpaliekot 2,74 sekundes. Šāda tendence, ka parasti otrajā braucienā līderi ar tik lielu starpību nenobrauc ātrāk kā pārējie, vedināja uz aptuveni 50 FIS punktu iegūšanu. Arī pakāpšanās uz augšu šķita ļoti reāla, jo pirmās piecas bija vairāk priekšā, bet pārējās bija sasniedzamā attālumā, jo no sešinieka šķīra 1,2 sekundes. Otrajā braucienā mūsu slēpotāja pieļāva kļūdu, uzrādot vien 32.laiku, un palaida vēl 7 konkurentes priekšā, atkrītot uz 24.vietu un uzvarētājai zaudējot 4,94 sekundes, kas deva 65 FIS punktus. Lai arī tas lietas būtību nemainītu, tomēr FIS punkti otrajā dienā visām bija mazāki, jo reitingu pazemināja divu spēcīgu japāņu meiteņu nestartēšana, it īpaši pasaules rangā 46.vietā esošās Asas Ando.

Otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja par Agnesi gadu vecākā nīderlandiete Adriana Jeļinkova, kas par pussekundi apsteidza Zviedrijas šā gada junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Hildūru Karlsoni, bet vēl par 0,09 sekundēm lēnāka bija un trijnieku noslēdza andoriete Karmīna Pallasa. Tikmēr pirmajā dienā trešo vietu ieguvusī 16 gadus vecā “brīnummeitene” Marte Munsene šoreiz “samierinājās” ar sesto vietu (+2,01 s). Pagaidām uzrādītie rezultāti liek viņu dēvēt par “supertalantu”, jo 2000.gadā dzimusī norvēģiete šogad novembra vidū uzsāka savu pirmo FIS sacensību sezonu un jau trešajās milzu slaloma sacensībās nopelnīja mazāk par 20 punktiem – 18 (!) FIS punktus. Jaunajā FIS listē, kur viņa būs pirmo reizi un kas iznāks 7.decemrbī, viņa būs trīssimtniekā, kur šajā disciplīnā ir tikai viena Latvijas kalnu slēpotāja – 10 gadus par norvēģieti vecākā Lelde Gasūna, bet otra labākā no mūsējām, 20 gadus vecā Agnese Āboltiņa ieņem 557.vietu.

Rīt un parīt FIS sacensības Jeilū turpināsies ar slalomu, kur Agnesei vajadzētu uzrādīt labākus rezultātus nekā milzu slalomā.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv