ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2016

Žanete Gedra 30.vietā supergigantā JZOS Lillehammerē

Sestdien Norvēģijas pilsētā Lillehammerē Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs kalnu slēpošanā augstākā vietā ierindojās daiļā dzimuma pārstāve – Žanete Gedra, kas 44 dalībnieču konkurencē savā pirmajā reizē supergiganta disciplīnā uzrādīja 30.rezultātu, kamēr viņas brālis Žaks no 52 dalībniekiem ierindojās 36.vietā.

Pirmajā sacensību dienā kalnu slēpotāji sacentās supergigantā. Interesanti, ka mūsējiem kalnu slēpotājiem sanāca debitēt šajā disciplīnā, jo Žaks un Žanete Gedra attiecīgi savā otrajā un pirmajā sezonā FIS sacensībās līdz šim bija startējuši tikai milzu slalomā un slalomā, bet ne reizi kādā no ātrumdisciplīnām. Līdz ar to arī augstas vietas pirmajā sacensību dienā no mūsu kalnu slēpotājiem netika gaidītas. 

Žanete Gedra trasi veica 1:19,63 un samērā daudz- gandrīz astoņas sekundes (7,70 s) – zaudēja uzvarētājai. Tas cēsniecei deva 30.vietu no 44 sacensības uzsākušajām dalībniecēm un 37 finišu sasniegušajām, jo septiņas izstājās, jo piedzīvoja vai nu kritienu, vai ātrumā nespēja izbraukt pareizi vārtus. Pirmajās divās vietās ierindojās austrietes (tikai divas arī drīkstēja startēt no lielvalstīm – aut.piez.), uzvaru svinot Nadīnei Festai, kura šogad jau paspējusi iekļūt četrdesmitniekā Eiropas kausa posmā nobraucienā. 

Žaks Gedra labākajam zaudēja daudz mazāk kā Žanete, bet, tā kā puišiem bija daudz līdzīgāks līmenis otrajā pusē dalībniekiem un blīvāki rezultāti, tad sanāca ierindoties parīs vietas zemāk nekā māsa. Žaks trasi veica 1:15,42, kas deva 36.vietu un 118 FIS punktus, uzvarētājam zaudējot 4,8, bet līdz trīsdesmitniekam pietrūkstot sekundei. Uzvarēja amerikānis Rivers Radamos, kurš tikai par 0,03 sekundēm apsteidza itāli Pjetro Kancio.

Ja distanču slēpotāji varēs atpūsties un gatavoties nākošajam startam divas dienas, tad kalnu slēpotājiem nekāda atpūta nav, jo ir jāsacenšas jau šodien alpu kombinācijā, kur brālis ar māsu ar labiem slaloma braucienam mēģinās pakāpties uz augšu pēc supergiganta brauciena.

Ivars Bācis

811f93ced876fce380ee96d63c355c41.JPG
Ilustratīvs foto. Avots 
lillehammer2016.com

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv