ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2016

Ž.Gedra JZOS Alpu kombinācijā 16.vietā

Svētdien Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs Lillehammerē Norvēģijā kalnu slēpošanas sacensībās Latvijas pārstāvis Žaks Gedra sasniedza augstāko vietu no mūsu slēpotājiem, Alpu kombinācijas disciplīnā no 30.pozīcijas pēc supergiganta ar 10.rezulātu slalomā pakāpjoties uz 16.vietu kopvērtējumā. Otro uzvaru izcīnīja amerikānis Rivers Radamus, kas mūsu sportistu apsteidza par gandrīz četrām sekundēm.

Vakar nostartējuši supergigantā, kalnu slēpotājiem JZOS Lillehammerē nekāda atpūta nebija, jo šodien jau vēlreiz bija jāveic supergiganta brauciens, kas kopā ar vienu slalomu veidojuma kopsummu Alpu kombinācijā, kas iepriekš tika saukta par superkombināciju. Junioriem šādā vecumā tāda līmeņa sacensībās nobraucienu nerīko, tāpēc Alpu kombinācijā to aizstāj ar otru ātrumdisciplīnu supergigantu. Šodien uz starta neizgāja Žanete Gedra, līdz ar to Žaks Gedra bija vienīgais cīnītājs mūsu rindās, taču māsas nepiedalīšanās brālim bija devusi dubultu motivāciju aizstāvēt valsts un arī ģimenes godu, un cēsnieks to paveica ar ļoti labu rezultātu.

Jau pēc sestdienas rezultātiem bija zināms, ka šodien pēc pirmās disciplīnas supergiganta Žaks nebūs dalībnieku saraksta pirmajā pusē, bet kā minēts iepriekšējā rakstā, kāps uz augšu pēc slaloma. Šoreiz Žaks Gedra pat nedaudz labāk veica supergiganta braucienu un uzrādīja 30.laiku (+3,58 s), līdz divdesmitniekam pietrūkstot 1,2 sekundēm, bet desmitniekam nepilnām 1,7 sekundēm. Varētu teikt, ka labāku situāciju nevarēja vēlēties, jo uz otru disciplīnu starta kārtība tika veidota, pirmo trīsdesmitnieku griežot otrādi, kas nozīmēja, ka SK „Ziemeļpols” pārstāvis slaloma sāka pirmais vissvaigākā trasē (31.laiku uzrādījušo andorieti mūsējais apsteidza par 0,1 sekundi – aut.piez.). Tas arī nesa augļus, jo Žaks slalomā uzrādīja 10.laiku (+1,65 s) un pakāpās Alpu kombinācijas kopvērtējumā uz 16.vietu (+3,83 s), no priekšā esošā slovāka atpaliekot tikai 0,09 sekundes, bet līdz desmitniekam pietrūkstot pusotrai sekundei. Uzreiz aiz Žaka palika Austrālijas, Spānijas, Slovēnijas, Čīles, Portugāles un Bulgārijas pārstāvji.

Otro dienu pēc kārtas nepārspēts palika amerikānis Radamus, kuram atkal uzvara nāca ļoti sīvā cīņā, otrās vietas ieguvēju pārspējot par pāris sekundes simtdaļām. Trijniekā iekļuva tie paši, kas supergigantā, tikai šoreiz austrietim Manuelam Traningeram otrā, bet itālim Pjetro Kancio trešā vieta. Žakam vakar supergigantā vienu vietu priekšā finišējušais Lietuvas pārstāvis Andrejs Drukarovs šoreiz supergiganta trasē nefinišēja.

Uzrādītais rezultāts slalomā vieš pamatotas cerības uz ievadrakstā pieminēto viencipara vietu. Turklāt divi ātrākie slalomā – zviedrs Vennerstrēms un austrietis Traningers – bija krietni priekšā citiem, tāpēc 3. un 4.laika uzrādītāji mūsu slēpotājam bija priekšā 0,8 sekundes, bet 5.rezultāta īpašnieks tikai 0,4 sekundes. Taču jāņem vērā Žaka priekšrocība ar braukšanu pirmajam slaloma trasē, kas šajā gadījumā ļoti palīdzēja.  

Nākamā disciplīna ir milzu slaloms, kas paredzēts otrdien.

Ivars Bācis

River Ramadus, United States of America, won a gold medal in Men's Alpine Combined Slalom during the Lillehammer Youth...

Posted by Lillehammer 2016 Youth Olympic Games on Sunday, February 14, 2016

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv