ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 11 • 2015

Spēcīgā konkurencē Baltijas kausā visās jauniešu grupās mūsējie tiek pie godalgām

Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Lietuvas pilsētā Druskininkos atrodošajā  slēgtajā hallē “Snow arena”, pirmajā sacensību dienā slalomā papildu FIS sacensību dalībniekiem sacentās arī trīs jauniešu grupu – U12, U14, U16, veicot divus braucienus, un arī “Master” grupas pārstāvji, kuriem tāpat kā FIS dalībniekiem bija jāveic trīs braucieni. Dalībnieku pulks sanāca ļoti spēcīgs, jo mūsējiem konkurenci sastādīja kalnu slēpotāji no Krievijas, Čehijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Spānijas, Īrijas un Turcijas. Kopumā jauniešu un “Master” grupu dalībnieku skaits tuvojās diviem simtiem (187). Viskuplākā dalībnieku pārstāvniecība tika reģistrēta U16 un U12 grupā puišiem, attiecīgi 31 un 30 kalnu slēpotājs, bet meitenēm, kaut arī nepārsniedza trīsdesmit, tomēr nevienā grupā nebija mazāk par 24 kalnu slēpotājām. Kaut arī ne bez veiksmes palīdzības, tomēr visās trijās jauniešu grupās gan puišiem, gan meitenēm Latvijas kalnu slēpotāju spēja iekļūt trijniekā.

U16 grupā (2000./2001.g.) pēc pārliecinošās līderes Žanetes Gedras pāriešanas junioros pārējām dalībniecēm radās iespēja pacīnīties par uzvaru. Pārliecinošu uzvaru svinēja Krievijas pārstāve Aļona Harčizova. Pirmā brauciena vicelīderes Varvaras Čegalovas (Krievija) diskvalifikācija otrajā braucienā izjauca pilnu Krievijas pjedestālu un „palīdzēja” trijniekā iekļūt Betijai Burkovskai, kura ļoti labi veica otro braucienu un tikai 0,15 sekundes piekāpās otrās vietas ieguvējai krievietei Jekaterinai Pisarevai, bet no uzvarētājas atpalika četras sekundes. Nākamās divas vietas aiz trijnieka ieguva spēcīgās Krievijas komandas pārstāves, bet sešinieku noslēdza pirmo sezonu šajā grupā startējošā Laura Bērziņa (+7,88 s), bet aiz Lauras tūlīt Agnese Sakoviča. Puišiem pēc pirmā brauciena aiz diviem Krievijas kalnu slēpotājiem bija Daniels Loss, taču tikai 0,05 un 0,45 aiz abiem krieviem. Otrajā braucienā Artjoms Kuzņecovs (Krievija) apliecināja savu meistarību un izcīnīja uzvaru, kamēr viņa komandas biedrs Deniss Kuzņecovs nepariezi izbrauca pašu pēdējos vārtus pirms finiša un tika diskvalificēts, līdz ar to otrajā vietā izvirzījās D.Loss, kuram nesanāca tik labs otrais brauciens. Trijnieku noslēdza spānis Jordi Triulci, kas par ceturtdaļsekundi apsteidza otru mūsu labāko Kristapu Lazdānu. Aiz sešinieku noslēdzošā krieva un baltkrieva septītajā vietā ierindojās Mārtiņš Zvīnis, kuram līdz 6.vietai pietrūka 0,1 sekunde.

U14 grupā (2002./2003.g.) meitenēm, kaut arī jaunpienācēja, tomēr varēja sagaidīt, ka uzvaru izcīnīs Dženifera Ģērmane, kura vairāk par divām sekundēm apsteidza otro un trešo vietu ieguvušās Smilti Bieļiunaiti (Lietuva) un Annetu Harčizovu (Krievija), kura par divām sekundes desmitdaļām aiz trijnieka atstāja čehieti Doru Novotnu. Septītajā vietā ierindojās otra labākā mūsējā Karlīna Lāce, aiz kuras divas ar pusi sekundes 8.vietu ieņēma gadu jaunākā komandas biedrene Dārta Stepiņa. Puišiem pirmajās divās vietās ierindojās Krievijas pārstāvji Pāvels Sirotenko un Jegors Lapšins, bet pēc trešā laika uzrādījušā lietuvieša Nikolaja Navickasa diskvalifikācijas trijniekā iekļuva Marks Truhins, kas katrā braucienā bija nedaudz ātrāks par ceturto vietu ieguvušo Akseli Bergmani. Trešais labākais no latviešiem bija 9.vietā ierindojušais Emīls Ģērmanis.

Jaunākajā U12 grupā (2004./2005.g.) šķita, ka līdzīgi kā U16 grupā meitenēm un U14 grupā puišiem Latvija varētu palikt bez godalgotas vietas, taču pēc grupas līdera Dmitrija Testova (Krievija) diskvalifikācijas otrajā braucienā uz trešo vietu pakāpās Artemijs Terlanovs, kurš piekāpās tikai mājiniekam Oskaram Karlavičiusam, kurš nodrošināja lietuviešiem trešo godalgu un vienīgo uzvaru, un Krievijas kalnu slēpotājam Dmitrijam Ribakovam. Meitenēm patīkamu brīdi sarūpēja un uzvaru izcīnīja Samanta Līcīte, aiz sevis atstājot divas Krievijas pārstāves Anastasiju Božatkinu un Mariju Karpovu. Taču rīt būs jāuzmanās no Božatkinas un piekto vietu ieguvušās Kuropatkinas,  kura uzrādīja labāko laiku otrajā braucienā. Paulai Putniņai mazāk par pussekundi pietrūka līdz trijniekam un nācās samierināties ar ceturto vietu, bet sešinieku noslēdza Helēna Ērenpreisa.

Vīriešiem “Master” grupā 19 dalībnieku konkurencē nepārspēts palika Andrejs Mihailovs, kurš beigās tomēr noturēja pārsvaru un par ceturtdaļsekundi apsteidza strauji tauvojošo Edgaru Kupču, kurš ne visai veiksmīgi veica pirmo braucienu, bet otrajā un trešajā uzrādīja labāko laiku. Nākamās trīs vietas ieņēma lietuvieši, no kuriem labākais bija un trešo vietu ieguva Jurģis Januļionis. Sešinieku noslēdza trešais labākais mūsējais Māris Antoņevičs. Tikmēr sievietēm no 3 dalībniecēm labāko laiku trīs braucienu summā uzrādīja Ilze Trēziņa-Zirdziņa, kas aiz sevis atstāja Jeļenu Brokāni, bet ļoti daudz – 38,95 sekundes no uzvarētājas atpalika trešo vietu ieguvusī baltkrieviete Alla Babakova.

Gaidot apbalvošanas ceremoniju,
no „Snow arenas”
Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv