ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

09 • 04 • 2016

Somijas junioru čempionātā mūsējiem mainīgi rezultāti

Piektdien Rukā Somijas junioru čempionātu kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā ar dažādām sekmēm sākuši Latvijas izlases dalībnieki, 24 vecajam Kristapam Zvejniekam 66 dalībnieku vidū iegūstot 5.vietu, bet 20 gadus vecajai Lienei Bondarei no 31 dalībnieces ierindojoties 31.vietā. Tikmēr priekš sava līmeņa no mūsējiem vislabāk nostartēja Žaks Gedra, kuram izdevās iegūt 39 FIS punktus un 15.vietu. Uzvaras svinēja pasaules rangā slalomā piecdesmitniekā atrodošais Jonas Rāsanens un 219.vietā esošā Juta Jūtinena.

Pēc startiem pagājušās nedēļas beigās Krievijas čempionātā Poļarniji Zori lielākā daļa Latvijas izlases kalnu slēpotāju pārbraucu uz Ruku, lai piedalītos Somijas čempionātā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā. Piektdien pirmajā sacensību dienā norisinājās junioru čempionāts, kurā, protams, startēja arī vairāki no junioru vecuma izaugušie pieaugušās grupas pārstāvji, ieskaitot arī mūsu Kristapu Zvejnieku. Rukā bija silti laika apstākļi, termometra stabiņam rādot pāris grādus plusā. Līdz ar to arī kalna segums nebija tāds kvalitatīvs un ciets kā Baltijas kausā Pihē, par ko toreiz parūpējās mūsu tehniskais personāls.

Kristaps Zvejnieks pēc ranga bija otrs labākais, jo par viņu labāks bija tikai ar 8,15 FIS punktu reitingu pasaules rangā 50.vietā esošais Jonas Rāsanens, taču kuram atšķirībā no mūsu izlases līdera vēl nav izdevies iekļūt trīsdesmitniekā pasaules kausa posmos. Abi tad arī bija vienīgie no pasaules ranga pirmā simtnieka, kam tuvu bija divi – attiecīgi 116.vietā un 126.vietā atrodošie Juho Dāls un krievs Vladislavs Novikovs. Starp citu, neviens no šajā rindkopā pieminētajiem nav junioru vecumā, tāpat kā 2012.gada pasaules junioru čempions Santeri Paloniemi, kurš nefinišēja otrajā braucienā, atrodoties vien 12.pozīcijā pēc pirmās trases.

Kristaps pēc pirmā brauciena bija tikai sestais un zaudēja līderim gandrīz divas sekundes (1,89 s). Otrajā braucienā mārupietis uzrādīja piekto laiku un pakāpās vienu pozīciju augstāk uz 5.vietu, taču tuvojoties labākajiem un uzvarētājam divu braucienu summā zaudējot vairs tikai 0,75 sekundes, kas deva 17,5 FIS punktus. Tas bija iespējams, jo stabilais līderis pēc pirmā brauciena Juho Dāls, kurš tuvākam konkurentam bija priekšā gandrīz sekundi (+0,91 s), otrajā braucienā izstājās, bet labākos laikus uzrādīja aiz latvieša esošie kalnu slēpotāji. Kaut arī savu punktus ar uzvaru tāpat neuzlabotu, tomēr, ja ne gluži uz pirmo, tad uz otro un trešo vietu bija reāli pakāpties otrajā braucienā, ko pierādīja Novikovs (2.vieta, +0,46 s) un soms Pirinens, (3.vieta, +0,51 s), kuri abi atradās aiz Kristapa pirmajā braucienā.

Ja ne 4 sekunžu deficīts pirmajā braucienā (bet ar 25.numuru tādā trasē grūti līdzvērtīgi cīnīties ar vadošajiem – aut.piez.), tad pie punktu rekorda varēja tikt Žaks Gedra, kurš no uzvarētāja atpalika 4,07 sekundes un ieņēma 15.vietu, nopelnot 39 FIS punktus, kas ir viņa trešais labākais rezultāts šosezon un arī karjerā. Dāvis Zvejnieks no vecākā brāļa atpalika deviņas sekundes, bet no uzvarētāja 10,6 sekundes, kas deva 27.vietu un 81 FIS punktu. Tikmēr 16.vietā pēc pirmā brauciena atrodošais Miks Zvejnieks otrajā braucienā nefinišēja.

Sievietēm pirmajā braucienā tika diskvalificēta galvenā favorīte – šī gada pasaules junioru vicečempione milzu slalomā Rīka Honkanena, kurai ar izstāšanos pievienojās Pihē redzētā pasaules rangā 307.vietā esošā Sāna Ahonena. Liene Bodnare uzrādīja 9.laiku, atpaliekot no līderes 1,9 sekundes. Otrais brauciens sanāca nedaudz lēnāks, labākajām zaudējot jau virs divām sekundēm, taču izdevās nosargāt to pašu 9.vietu (+4,08 s), kas deva sesto labāko rezultātu karjerā – 52,61 FIS punkts.

Šodien vēlreiz dalībnieki sacentīsies slalomā, kas jau būs pieaugušo grupas čempionāts, bet startēs tik un tā tie paši – gan juniori, gan pieaugušie.

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv