ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

09 • 08 • 2016

Šodien Uzvaras parkā “Skibox balvas” 4.posms skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Šodien Uzvaras parkā Rīgā tiks aizvadīts SK “ASI” rīkotā lielākā skrituļslidošanas daudzposmu seriāla “Skibox balva” ceturtais posms, kurā dažādās vecuma un meistarības grupās sacentīsies vairāk nekā 120 skrituļslidotāju, kuru vidū būs gandrīz visi labākie mūsu valsts skrituļslidotāj, kā arī liela daļa kalnu slēpotaju. Sacensību dalībnieki vispirms sacentīsies ar kopēju startu sprintā, bet pēc tam spēkosies īsajā distancē, kas lielākajām grupām būs 4,8km. Sacensību sākums plkst. 19.00.

Vairāku posmus skrituļslidošanas seriāls “Skibox balva” pamazām tuvojas savam šīs sezonas noslēgumam, jo ir pienākusi kārta priekšpēdējam ceturtajam posmam. Iepriekšējos trijos posmos “Skibox balvā” piedalījās vairāk nekā 120 dalībnieku, viskuplāko skaitu pulcinot otrajā posmā jūnijā, kad Uzvaras parkā visās grupās kopā sacentās 140 skrituļslidotāji, ieskaitot arī Olimpisko spēļu dalībnieku šorttrekā un ātrslidošanā Haraldu Silovu. Lielākajā daļā grupu jau faktiski ir noskaidrojušies kopvērtējuma uzvarētāji, taču dažās grupās vēl nākamajos divos posmos noritēs spraigas cīņās, lai sezonas beigās kāptu uz augstākā pjedestāla pakāpiena.

Un viena no tām retajām grupām, kur vēl viss nav skaidrs, ir abas pieaugušo grupas. Vīriešiem par kopvērtējuma uzvaru cīnās pagājušajās brīvdienās Igaunijas sacensībās 15km distancē uzvarējušais Reinis Znotiņš, kurš ir bijis pirmais visos 4,8km distances startos, un Roberts Pundurs, kurš ir bijis nepārspēts visos trijos sprintos. Viņu uzdevums ir turpināt uzvaru sēriju savā spēcīgākajā distancē, kā arī mēģināt pārspēt sīvāko konkurentu viņa “kroņa” disciplīnā.  Taču, ja arī kāds no viņiem šodien uzvarēs abos startos, uzvara kopvērtējumā vēl nebūs garantēta, jo otrs konkurents var uzvarēt pēdējā piektajā posmā. Lai arī cīņā par trešo vietu stabilākās pozīcijās ir Sandris Šnore, tomēr pavisam drošs par godalgu viņš vēl nevar justies, jo Lauris Bitenieks, ja parādīs tādu sniegumu, kā pagājušajās brīvdienās Igaunijā, un atlikušajos divos posmos vairākas reizes tiks trijniekā, tad var sanākt pavisam līdzīgi (starp citu, Lauris šosezon vēl nevienu reizi nav ticis trijniekā – aut.piez.). Šodien, cerams, redzēsim Ansi Eljašānu un Āri Andersonu (abi – “Filter”), lai “Powerslide” nav jāsacenšas tikai savā starpā. 

Sievietēm, kur pie uzvarām sezonas laikā ir tikušas četras skrituļslidotājas, uz uzvaru kopvērtējumā pretendē kuplāks dalībnieču skaits nekā vīriešiem – četras skrituļslidotājas. Lai arī viņa šobrīd atrodas kopvērtējuma vadībā, Denisai Drukai-Jaunzemei, kuras labākais rezultāts ir viena otrā vieta (bet tāpēc kā divas spēcīgākas konkurente nokrita – aut.piez.), būs visai grūti noturēt savas pozīcijas. Ja Katrīne Dreimane pēc pagājušā posmā piedzīvotā kritiena nestartēs un tādējādi vairs nevarēs pretendēt uz uzvaru kopvērtējumā (viņa ir atlabusi, bet tomēr ne pilnībā, turklāt arī psiholoģiskais faktors vēl spēlē lielu lomu – aut.piez.), tad otra kritienā iesaistītā dalībniece Ilvija Pukste, neskatoties uz šobrīd tikai trim ieskaitītiem startiem, saglabā lielākās izredzes uz titulu. Tāpat pie pirmās vietas var tikt pagājušā gada uzvarētāja Karīna Ceriņa, kura šosezon izlaida pirmo posmu, kā arī pagājušā posmā jūlijā nestartējusī Daiga Gavariņa.

Juniorēm visos startos līdz šim ir uzvarējusi Arta Irbe, bet junioru puišu līderim Haraldam Dernovam pāris reizes ir nācies samierināties ar otro vietu. Abi jau faktiski ir nodrošinājuši uzvaru, vienīgi Haraldu teorētiski var apsteigt Jānis Jurdžs, ja Jānis uzvar atlikušajos četros startos, bet Haralds pamanās abos sprintos būt trešais. Savukārt Master grupā titulu noteikti iegūs Antra Zemīte un visticamāk arī pirmos divus posmus izlaidušais Agris Šipkovs.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Rīgas domes portāls
09 • 08 • 2016 / 18:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv