ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

17 • 03 • 2016

Sešas valstis godalgās jauniešiem BK milzu slalomā

Trešajā dienā Somijas ciematā Pihē notiekošajā Baltijas kausā un Latvijas čempionāta kalnu slēpošanā jauniešu un Master grupu pārstāvji saulainos, bet ļoti vējainos laika apstākļos sacentās trešajā disciplīnā milzu slalomā. Atkal uz starta izgāja vairāk kā simts dalībnieku, pārstāvot trīs Baltijas valstis, Baltkrieviju, Krieviju, Somiju un Austrāliju. No šīm septiņām valstīm tikai Austrālija neieguva godalgotu vietu. Meiteņu konkurencē piedalījās 51 kalnu slēpotāja, bet puišiem sacentās 61. Savukārt Master grupā dāmām bija 4 dalībnieces, bet vīriem uz pusi vairāk. Milzu slalomā ar visvairāk uzvarām izcēlās Krievija, izcīnot trīs pirmās vietas, kamēr mūsējiem divi visaugstākie panākumi, bet igauņiem viens. Master grupās uzvaras sadalījās uz pusi, sieviešu konkurencē Krievijai, bet vīriem Latvijai.

 U12 grupā (2004./2005.g.) meitenēm pirmo reizi pamainījās izvietojums pirmajā trijniekā, kurā bija divas tās pašas sportistes. Pēc divām otrajām vietām beidzot nepārspēta palika Helēna Ērenpreisa, bet pirmo divu disciplīnu uzvarētāja Paula Putniņa nosargāja trešo vietu, tiekot pie trešās godalgas tāpat kā Ērenpreisa. Beatrise Jekševica bija tuvu trijniekam, tāpat kā supergigantā vēlreiz iegūstot 4.vietu, bet otrajā disciplīnā pēc kārtas kāpumu otrajā braucienā veica Diāna Daukšte, bet šoreiz tikai par vienu pozīciju uz piekto vietu, tādējādi pirmo reizi šajā nedēļā paliekot bez godalgas. Sešinieku noslēdza Baltijas kausa līdere Samanta Līcīte, kurai rīt slalomā ir labas iespējas beidzot Pihē tikt trijniekā un pat uzvarēt, kā viņa to paveica novembrī pirmajā posmā Druskininkos. Ja meitenēm tikai vienai no citas valsts izdevās tikt trijniekā, tad puišiem savukārt nevienam no Latvijas nebija pa spēkam iespraukties godalgotajās vietās. Atkal savu meistarību nodemonstrēja un otro uzvaru izcīnīja krievs Dmitrijs Testovs, izvirzoties vadībā Baltijas kausa kopvērtējumā. Vakardienas Alpu kombinācijas uzvarētājs Dmitrijs Ribakovs no Krievijas nedaudz atpalika un ieņēma otro vietu, bet jau trešo reizi trešajā vietā bija igaunis Laurs Megi. Tikmēr labākais no Latvijas bija piekto vietu ieguvušais Ernests Jansons, kurš ar labāku otro braucienu apsteidza sešinieku noslēgušo Bruno Ģermani bet vēl aiz lietuvieša un igauņa devītajā vietā ierindojās trešais no latviešiem Georgs Daukulis.

U14 grupā (2002./2003.g.) jau pirmajā braucienā izstājās favorīte un pirmo divu disciplīnu uzvarētāja Vasilisa Novikova no Krievijas, līdz ar to dodot iespēju kādai citai tikt pie panākuma. Otrajā braucienā diskvalificēja vicelīderi Diānu Novikovu, taču tik un tā šajā spēcīgajā konkurencē mūsējām neizdevās tikt trijniekā. Pārliecinošu uzvaru svinēja Anastasija Koroļova no Krievijas, bet ļoti sīvajā cīņā par otro vietu krieviete Mirra Hušenskaja par 0,02 sekundēm apsteidza lietuvieti Smilti Bieļunaiti, kura joprojām turas vadībā Baltijas kausa kopvērtējumā. Divas desmitdaļas līdz trijniekam pietrūka Karlīnai Grāmatniecei, kura otro reizi bija labākā no mūsējām un ieņēma 4.vietu. Elīnai Zalānei piektā, bet Katrīnai Dzelmei septītā vieta, pa vidu palaižot baltkrievieti Nadeždu Kuļiku. Visas pieminētās mūsējās kopvērtējumā ir no 3.-5.vietai un saglabā izredzes uz uzvaru.

Puišiem trešo reizi pēc kārtas otro vietu ieguva Kristofers Gulbis, kurš piekāpās grupas līderim no Krievijas Pāvelam Sirotenko, bet trijnieku noslēdza vēl viens Krievijas pārstāvis Jegors Lapšins. Kārtējā ceturtā vieta Mārcim Beitānam, paturpinot Snow feel dominanci mūsējo vidū šajā grupā. Spraiga izvērtās spēkošanās par trešo vietu Latvijas čempionāta ieskaitē, kur kopējā ieskaitē no 22 dalībniekiem 9.vietu ieguvušais Rihards Skrastiņš par 0,03 sekundēm pārspēja Gustavu Davidoviču, tiekot pie pirmās medaļas. Pēc izstāšanās šodien pirmajā braucienā kopvērtējuma līderim Markam Truhinam rīt ir jābrauc slaloms kā otrdien kombinācijā vai arī līdzīgi, lai saglabātu pirmo vietu.

U16 grupā (2000./2001.g.) pie trešās uzvaras tika Betija Burkovska, kura jau nodrošinājusi uzvaru BK kopvērtējumā. Arvien lielāku „spiedienu izdara” somietes, kuras ar katru startu paliek vairāk un rīt būs vēl lielāks „drauds”. Otro reizi otrā bija Jesika Ojaniemi, bet savā debijā Baltijas kausā trešo vietu ieguva Lota Rahkola, kuras vecākā māsa Malla pirmajā braucienā starpfinišā uzrādīja ātrāko laiku, bet vēlā izstājās. Laura Bērziņa ieņēma ceturto vietu, bet vēlreiz trešā no mūsējām bija Helēna Mūrniece, kura aiz igaunietes Karmenas Piho noslēdza sešinieku. Puišiem trešo reizi pārliecinoši pirmais bija igaunis Tormis Laine, uzvarot ar 4 sekunžu pārsvaru, taču neskatoties uz to, šajā grupā bija visaizraujošākie notikumi ar lielām izmaiņām galvgalī. Pēc pirmā brauciena otrajā un trešajā vietā atrodošie Kristaps Lazdāns un Alberts Jansons atkrita uz sesto un septīto vietu, bet savukārt baltkrievs Dzmitrijs Staraženka un mūsu Mārtiņš Zvīnis no septītās un sestās vietas iekļuva trijniekā, baltkrievam iegūstot otro vietu otro disciplīnu pēc kārtas. Tikmēr nemainīgi ceturtajā vietā palika Lauris Opmanis.

Master grupā dāmām trešo uzvaru izcīnīja krieviete Ļubova Stepanova, bet pie kārtējās otrās un trešās vietas tika Vita Ciesniece un Jeļena Brokāne. Pēc pirmā starpfiniša vadībā atradās Ilze Trēziņa-Zirdziņa, apsteidzot par pāris simtdaļām krievieti Stepanovu, kurai noteikti būtu sastādījusi konkurenci, ja ne kritiens 80m pirms finiša. Vīriešiem pie otrās uzvaras tika Kristaps Bergmanis, bet pirmajā startā ar otro vietu izcēlās Andrejs Mihailovs, bet pirmo reizi trijniekā iekļuva Jānis Āboltiņš, kamēr Krievijas pārstāvis Sergejs Deņisovs ieņēma 5.vietu.

Pirms izšķirošajiem notikumiem pēdējā disciplīnā slalomā no Pihes,
Ivars Bācis

Tormis Laine, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv