ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 07 • 2016

Rīt “Skibox” balvas 3.posms skrituļslidošanā

Otrdien, 12.jūlijā, Uzvaras parkā Rīgā tiks aizvadīts lielākā skrituļslidošanas daudzposmu seriāla “Skibox balva” trešais posms, kurā dažādās vecuma un meistarības grupās sacentīsies vairāk nekā simts skrituļslidotāju. Sacensību programmā kā parasti sprints un īsā distance ar kopēju startu. Sākums plkst. 19.00.

Maijā sākušais skrituļslidošanas vairāku posmus seriāls “Skibox balva” pamazām pietuvojusies savam viducim, jo rīt Uzvaras parkā Rīgā norisināsies trešais no pieciem posmiem. Pieaugušo grupā atkal gaidāms būs abu līderu Roberta Pundura un Reiņa Znotiņa duelis par uzvaru. Līdz šim abi ir demonstrējuši lielisku gatavību, pirmajos divos posmos Robertam esot nepārspētam sprintos 500m, bet Reinim īsajā 4,8km distancē. Starp citu, pagājušā nedēļas nogalē Reinis Znotiņš uzvarēja spēcīga sastāva sacensības Igaunijā.

Vēl jau teorētiskas iespējas ielauzties viņu starpā cīņā par uzvaru kopvērtējumā saglabā vēl kādi skrituļslidotāji, piemēram, otro posmu izlaidušais Ansis Eljašāns, bet tad Ansim ir jāuzvar vismaz 75% gadījumu jeb četros no atlikušajiem sešiem startiem (trīs sprintiem un trīs īsajām distancēm), kā arī pārējās reizes nedrīkst finišēt sliktāk par otro vietu. Kaut arī pēc pagājušā posma viņš izteica tāda varbūtību, tomēr Haraldam Silvoam neizdosies paņemt revanšu R.Punduram un R.Znotiņam, jo mūsu olimpietis un pieckārtējais Eiropas čempions šorttrekā ir devies uz savu ierasto treniņvietu Holandē, lai gatavotos nākamajai ziemas sezonai ātrslidošanā. Tāpat neredzēsim iepriekšējās sezonās un arī šosezon pirmajā posmā startējušo hokejistu Ronaldu Cinku, kuram šogad vairs nesanāks piedalīties, bet kurš tiek gaidīts “Skibox balvā” nākošgad.

Sieviešu konkurencē līderpozīcijās kopvērtējumā ir izvirzījusies pērnā gada juniore Katrīne Dreimane, kurai sīvu pretestību izrāda vienu startu izlaidusī Ilvija Pukste. Tāpat ar interesi tiek gaidīta šīs sezonas labākās skrituļslidotājas un junioru grupas pārstāves Artas Irbes cīnīšanās ar labākajām jauniešu grupas pārstāvēm. Ja sprintā viņa ir bijusi abos posmos visātrākā, tad 4,8km Arta būs jāmēģina revanšēties, jo pirms mēneša viņa finiša spurtā piekāpās Patrīcijai Sniķerei.

Tāpat cīņas par godalgoto trijnieku notiks arī “Master”, junioru grupā puišiem, pārējās jauniešu un bērnu grupās, kā arī tautas klasē jeb Fitnesa grupā, kurā var piedalīties jebkurš skrituļslidošanas interesants, kas kaut reizi ir uzkāpis uz skrituļslidām.

Pēc labajiem laika apstākļiem brīvdienās, šodien ik pa laikam līst, un diezgan apmākušos laikus ola arī rītdien, tāpēc jācer, ka nebūs lietus, kas padarītu sarežģītāku startu skrituļslidotājiem.

Ivars Bācis


2 Komentāri

Šobrīd izskatās, ka būs tīri labs laiks, lai forši izdodas:)

11 • 07 • 2016 / 21:20
Rīgas domes sporta lapa
11 • 07 • 2016 / 22:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv