ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 10 • 2015

Pirmo reizi visi Baltijas kausa posmi kalnu slēpošanā būs FIS statusā

Tieši pēc mēneša, 7. un 8.novembrī, Lietuvas pilsētā Druskininkos otro sezonu pēc kārtas sāksies kopumā trīs posmus ietverošais Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas ir lielākās un spēcīgākās kalnu slēpošanas sacensības Baltijā un arī tuvākajos Eiropas austrumu puses reģionos. Šosezon arī Lietuvas posmam ir piešķirts Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss, kā tas pagājušajā sezonā bija noslēdzošajiem diviem posmiem Latvijā un Somijā, līdz ar to pirmo reizi visi trīs Baltijas kausa posmi būs FIS sacensības.

Baltijas kauss kalnu slēpošanā Somijā aizsākās 2009.gadā, un tā līdz pat 2014.gada pavasarim ierastajā sacensību vietā Suomutunturos norisinājās tikai viens posms visā sezonā. Latvijas Slēpošanas savienība (LSS), uzlabojot organizatoriskās prasmes un apliecinot sevi kā augsta līmeņa sacensību rīkotāju, nolēma paplašināt posmu skaitu, tāpēc 2014./2015.gada sezonā LSS pirmo reizi Baltijas kausa ietvaros noorganizēja trīs posmus, katru savā valstī – Lietuvā, Latvijā un Somijā. Otrais un trešais posms, kas attiecīgi norisinājās Latvijā un Somijā, bija arī FIS sacensības.

Šogad FIS statuss ir piešķirts arī pirmajam posmam, kas divas dienas, 7. un 8.novembrī, norisināsies tajā pašā vietā, kur pagājušajā gadā, proti, Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē “Snow Arena”, kas atrodas Druskininkos. Šī trase atbilst starptautiskajām prasībām, lai tur varētu notikt FIS līmeņa kalnu slēpošanas sacensības. Abas dienas visi dalībnieki – pieaugušie un juniori, kuriem tās būs gan FIS sacensības, gan arī Baltijas kauss, kā arī jauniešu grupas pārstāvji, kuriem tas būs tikai Baltijas, sacentīsies slaloma disciplīnā.

Tāpat kā pagājušajā sezonā Baltijas kausa otrais un trešais posms ir ielikti pēc jaunā gada. Otrais posms atkal notiks pie mums Siguldā februāra beigās. Arī šeit pieaugušajiem abas dienas sacensību programmā ir paredzēts slaloms, bet jauniešu grupas kalnu slēpotāji sestdien un svētdien sacentīsies milzu slalomā.

Visplašākā un disciplīnu ziņā bagātākā programma paredzēta noslēdzošajā posmā Somijā, kur otro gadu pēc kārtas marta vidū sacensības notiks aiz polārā loka atrodošajā ciematā Pihē. Līdz ar to šis posms ir arī visgarākais, jo ilgs desmit dienas. Jauniešu un “Master” grupām Baltijas kausa ietvaros ir paredzētas četras disciplīnas – supergigants, kombinācija, milzu slaloms un slaloms, kurās tiks izcīnīti arī Latvijas čempionu tituli, bet pieaugušajiem un junioriem supergigants un kombinācija būs nacionālā līmeņa starti, vienlaicīgi ietverot Latvijas nacionālā čempionāta ieskaiti, bet milzu slalomā un slalomā viņi startēs FIS sacensībās, kurās viens starts katrā no pieminētajām būs ar nacionālā čempionāta statusu. Ja iepriekšējos divus gadus Baltijas kausā Somijā slaloms jau ir bijis FIS statusā, tad milzu slaloms šosezon šādā statusā būs pirmo reizi. Kopumā FIS sacensībās paredzēti pieci starti – trīs slalomā un divi milzu slalomā.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad ir paredzēts Baltijas kausa kopvērtējums, ņemot vērā visos trijos posmus uzrādītos rezultātus. Konkurence šosezon būs vēl spēcīgāka, jo labi vārdi par LSS rīkotajām sacensībām ir strauji izplatījušies un arvien vairāk valstis vēlas piedalīties Baltijas kausā. Ja šogad martā Somijā piedalījās 10 valstu pārstāvji, tad uz pirmo posmu novembra sākumā Lietuvā ir pieteikušies jau 16 valstu kalnu slēpotāji, ieskaitot spēcīgās Skandināvijas valstis un Alpu slēpošanas lielvalstis Austriju un Itāliju, kā arī no tālās Austrālijas.

Ivars Bācis

Pirmo reizi visi Baltijas kausa posmi kalnu slēpošanā būs FIS statusā

3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv