ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

16 • 12 • 2015

Pēc panākumiem reizēm sanāk arī izstāšanās, bet pēc tam atkal uz augšu

Pēc lieliskās punktu rekordu sērijas, vakar Norvēģijas ciematā Jeilo FIS sacensībās milzu slalomā otrajā braucienā izstājās Agnese Āboltiņa, palaižot garām ļoti labu iespēju vēlreiz tikt zem 40 FIS punktiem. Šodien viņa startē Supergigantā. Tikmēr Itālijā ļoti spēcīga sastāva Eiropas kausa posmā slalomā diemžēl trases sākuma daļā izstājās Kristaps Zvejnieks.

Šodien Itālijas kalnu kūrortā Oberēgenā tik aizvadīts šīs sezonas otrais posms Eiropas kausā slaloma disciplīnā, bet kopumā tas bija trešais starts, jo pirmajā posmā Hemsedālē Norvēģijā notika divu dienu sacensības. Visos trijos šajos slalomos uz staru ir izgājis arī Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks. Konkurence šoreiz mārupietim bija vēl niknāka nekā Hemsedālē, jo dalībnieku sastāvs līdzinājās nupat Francijā notikušajam pasaules kausa posmam. Trūka vienīgi Valdizēras trijnieka – Kristofersens, Hiršers, Noiroiters, kā arī otrajā braucienā izstājušā vicelīdera Sulevoga un vēl dažu pirmajā desmitniekā iekļuvušo kalnu slēpotāju.

Tas nav nekas neierasts, ka daudzi izstājas jau pirmajā braucienā, bet šoreiz ierasto 20-30 dalībnieku vietā pirmo braucienu nepabeidza vairāk nekā puse no 102 startējušajiem – 52 kalnu slēpotāji, diemžēl kuru vidū bija arī Kristaps Zvejnieks. Mūsu pārstāvim nesanāca nobraukt līdz pirmajai kontrolatzīmei, līdz ar to nav atskaites punktu, lai salīdzinātu ar labākajiem. No trijiem startiem viņa pirmajā uzrādītā 43.vieta pagaidām paliek labākais un arī vienīgais finišu sasniegtais starts Eiropas kausā šosezon. Taču labas iespējas ir reabilitēties nākošajā Eiropas kausa posmā šo sestdien citā Itālijas kalnu kūrortā Kronplacā.

Pirmo reizi trijniekā iekļuva un uzvaru izcīnīja francūzis Robēns Bufē, kurš pasaules kausā ieņēma 22.vietu. Francūzi pirms trim dienām Valdizērā par 0,04 sekundēm un trim vietām apsteigušais šveicietis Ramons Cenhaoizerns šoreiz otrajā vietā (+0,1 s), bet trijnieku noslēdza pasaules kausa posmā 10.vietu ieguvušais zviedrs Matiss Hargins. Pasaules kausā 9.vietā finišējušais šveicietis Daniels Jūle palika 19.vietā, bet Kristapu par piecām sekundes simtdaļām Valdizērā apsteigušais komandas biedrs čehs Krištofs Krizls ierindojās 28.vietā (+4,18 s). Otrās sacensības pēc kārtas neveiksmi piedzīvoja austrietis Manuels Fellers. Pasaules kausā viņš pēc pirmās kontrolatzīmes bija divdesmitniekā, bet vidusdaļā izstājās, savukārt tagad pirmajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku, bet otrajā braucienā tika diskvalificēts.

Pēdējās nedēļas laikā Agnese Āboltiņa četras reizes bija labojusi savus punktu rekordus, kā jau to labi zināt pēc rakstu sērijas Infoski, taču piektā reize ar labajiem punktiem otrdien milzu slalomā diemžēl nesanāca, kaut arī viņa bija tuvu tam, jo pēc pirmā brauciena vairāk nekā no 70 dalībniecēm uzrādīja 16.laiku (+1,47 s). Līdzīgs otrais brauciens dotu ap 40 vai mazāk FIS punktiem, jo četras dalībnieces, kas atradās aiz Agnese pirmajā braucienā, divu braucienu summā zaudēja no 2,33 līdz 2,75 sekundēm un nopelnīja mazāk par 40 FIS punktiem. Mūsu kalnu slēpotāja izstājās otrā brauciena pirmajā pusē (tas nebija apzināti, lai iedotu kādu brīvu dienu rakstu autoram – aut.piez.). Līdz ar to tika palaista garām laba iespēja vēlreiz “padzīvoties” punktu ziņā ceturtajā desmitā (no 30-40), līdz kuram Norvēģijā trenējošā latviete pēdējo četru dienu laikā bija aizsniegusies pirmo reize karjerā, turklāt vēl trīs reizes.

Taču tik un tā riktīgs “lēciens” jaunajā FIS listē, kas stājās spēkā 17.decembrī, ir garantēts. Vismaz slalomā noteikti, jo viņas sestdienas un svētdienas rezultātus vajadzētu ņemt vērā. Pašreizējā listē, kura šodien darbojas pēdējo dienu, A.Āboltiņai slalomā ir 54,16 FIS punkti un 672.vieta. Ierēķinot nedēļas nogales Jeilo slalomus, jaunajam reitingam šajā disciplīnā vajadzētu būt 33,63 FIS punktiem, kas garantē vismaz uz pusi augstāku vietu, tuvu trīsimtniekam, kurā viņa jau ilgāku laiku atrodas Supergiganta disciplīnā.

Un tieši supergigantā viņa šovakar startē Hemsedālē (Norvēģijā), turklāt divas reizes. Kā pati Agnese stāsta, tad ļoti maz sanācis braukt SG, jo nav bijušas iespējas. “Ļoti bieži bija slikti laika apstākļi vai arī pats kalns slikts,” skaidro Agnese. Supergigantā viņas labākais rezultāts ir 54,15 FIS punkti. Vai kritīs piecdesmit punktu robeža arī ātrumdisciplīnā? Starti pēc Latvijas laika 18:00 un 20:00. Tātad tūdaļ arī sāksies.

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv