ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

21 • 12 • 2015

Paralēlā milzu slaloma norvēģu duelī uzvaru gūst Jansrūds

Jaunieviestajā paralēlā milzu slaloma disciplīnā uzvaru izcīnīja norvēģis Kjetils Jansrūds, pārspējot savu tautieti Akselu Lundu Svindālu.

Parasti sacensības pa divām paralēlām trasēm notiek vienīgi slaloma disciplīnā, taču šodien debiju Pasaules kausa sacensībās kalnu slēpošanā piedzīvoja paralēlais milzu slaloms, kurš tika aizvadīts Alta Badia kūrortā Itālijā.

Jau pirmajā kārtā izstājās daudzi favorīti. Starp viņiem bija pēdējo gadu lielā kristāla globusa ieguvējs Marsels Hiršers, norvēģis Henriks Kristofersons, kā arī pirmā PK posma milzu slalomā uzvarētājs Teds Ligetijs.

Nākamajās kārtās tika aizvadītas daudz saspringtas un sīvas cīņas, un līdz pusfinālam tika Jansrūds ar Svindālu, zviedrs Andrē Mīrers un jaunais vācietis Dominiks Švaigers. Mīrers un Švaigers gan piedzīvoja zaudējumus titulētajiem Norvēģijas sportistiem.

Mazajā finālā par 0,27 sekundēm Mīrers apsteidza Švaigeru, izcīnot trešo vietu un iegūstot 60 Pasaules kausa punktus. Lielajā finālā, salīdzinoši īsā brauciena laikā, trases augšdaļā vadībā izvirzījās Svindāls, bet apakšējā daļa labāk padevās Jansrūdam, un ar 0,22 sekunžu pārsvaru viņš kļuva par pirmo paralēlā milzu slaloma uzvarētāju kalnu slēpošanas vēsturē.

Pēc sacensībām Jansrūds stāsta, ka ir priecīgs par uzvaru, taču vēl priecīgāks par Svindāla pārspēšanu: "Es mēģināju viņu pārspēt visu gadu. Es biju tuvu vairākas reizes, bet ne reizi tas nebija īsti izdevies." Jansrūda un Svindāla sniegums ir neliels pārsteigums, jo abi braucēji ir ātruma disciplīnu 'speciālisti'.

Lai gan pirms sacensībām daži braucēji izteicās, ka sacensties paralēli milzu slaloma ātrumā var būt bīstami, sacensībās noritēja bez incidentiem, un gan braucēji, gan fani bija ļoti apmierināti.

Pasaules kausa kalnu slēpošanā Itālijas tūre ir nonākusi pie beigām, jo rīt tiks aizvadīts pēdējais PK posms pirms Ziemassvētkiem. Pasaules labākie slalomisti, tostarp Kristaps Zvejnieks, startēs slaloma disciplīnā Madonnā di Kampiljo.

Edgars Beļakovs

Well, that was surprising. #attackingvikings

Posted by Kjetil Jansrud on Monday, December 21, 2015

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv