ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

27 • 04 • 2016

Otrajā supergigantā Hemsedālē A.Āboltiņa vēl labāk nostartē

Otrajās FIS sacensībās supergigantā, kas norisinājās Norvēģijas ciematā Hemsedālē, vēl labāk nekā pirmajās nostartēja Latvijas izlases kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa, kura 54 dalībnieču konkurencē ieguva 15.vietu, no uzvarētājas atpaliekot 1,8 sekundes un nopelnot 58,72 FIS punktus, kas ir par četriem punktiem labāk nekā pirmdienas supergigantā. Uzvaru otro reizi pēc kārtas svinēja 17 gadus vecā norvēģiete Kajsa Lije, kura tikai par 0,05 sekundēm apsteidza savu tautieti un vienaudzi Martu Edsetu. Pēc lieliski sāktā slaloma ar trešo laiku pirmajā braucienā, diemžēl otrajā Agnese nefinišēja.

Vakar Agnesei Āboltiņai sanāca līdzīgs scenārijs kā pirmdien, kad no abām disciplīnām pirmajā – supergigantā – viņa uzlaboja pēdējā mēneša rezultātu FIS punktu izteiksmē, bet otrajā disciplīnā, kas šoreiz bija slaloms, nefinišēja. Otrajās supergiganta sacensībās dienu vēlāk uz startu izgāja par pāris dalībniecēm mazāk, ieskaitot arī abas labākās pēc reitinga Ragnhildu Movinkeli (5 FIS punkti) un Marenu Šjeldi (17 FIS punkti), kuras pirmajā dienā ieguva attiecīgi 4. un 2.vietu. Protams, nav jau teikts, ka arī otrajā reizē abas favorītes palaistu priekšā Kajsu Liji, bet jebkurā gadījumā vakardienas sacensībās dēļ Movinkeles un Šjeldes nepiedalīšanās krietni kritās uzvarētājai un arī pārējo vietu ieguvējiem piešķiramie FIS punkti. 

Agnese braucienu neuzsāka tik labi, jo trases vidusdaļā līderei zaudēja 1,05 sekundes un atradās tūdaļ aiz divdesmitnieka 54 dalībnieču vidū, taču, beigu daļu veicot labāk, spēja iekļūt starp labākajām divdesmit un iegūt 15.vietu (1:06,42), piekāpjoties vienai slovākietei, trijām zviedrietēm un desmit norvēģietēm. Agnese Āboltiņa šoreiz abu dienu uzvarētajai Lijei zaudēja gandrīz par sekundi mazāk – 1,8 sekundes. Kaut arī nopelnītie 58 FIS punkti par 14 atpaliek no viņas rekorda, tomēr tas ir labākais rādītājs pēdējā mēneša laikā no četriem startiem supergigantā, kā arī ceturtais labākais rezultāts karjerā šajā disciplīnā. Ja šādi Agnese nobrauktu pirmdien, tad nopelnītu ap piecdesmit punktiem vai pat zem, jo tad startēja arī Movinkele un Šjelda, un līdz ar to arī FIS punkti dalībniecēm bija labāki. Taču tik un tā viņas reitings pēc šīs sezonas paliks 44,68 FIS punkti, kas iegūts ar diviem labiem startiem nedēļu pirms Ziemassvētkiem turpat Hemsedālē. 

Uzlabojumus ātrumdisciplīnā apstiprina arī pati Agnese. “Jā, SG jūtos arvien stabilāk. Ceru, ka, gatavojoties nākošajai sezonai, sanāks nedaudz pabraukt arī SG treniņos”. 

Lai arī otro dienu pēc kārtas pēc samērā labi aizvadīta supergiganta sekoja izstāšanās tehniskajā disciplīnā, šoreiz otrajā startā bija pavisam savādāks scenārijs. Ja pirmdien milzu slalomā pirmajā braucienā mūsu pārstāve izstājās, atrodoties ārpus trīsdesmitnieka, tad vakar slalomā pirmajā braucienā ne tikai sasniedza finišu, bet uzrādīja trešo labāko laiku (43,45 sekundes), no līderes Teas Stjernesundas atpaliekot 0,73 sekundes. Taču skaistu punktu sezonai Agnesei neizdevās pielikt, jo sanāca izstāties tāpat ka līderei Stjernesundai, kā rezultātā pie trešās uzvaras divās dienās tika Lije, kura pēc pirmās trases bija otrā, 0,3 sekundes priekšā Agnesei. Ja arī otrajā trasē rāmaviete Kajsai Lijei zaudētu tikpat (0,3 s), tad 0,6 sekunžu deficīts divu braucienu summā dotu 28 FIS punktus un jaunu rekordu. Bet varbūt pat labi, ka tas nekrita šosezon, līdz ar to būs vēl lielāka apņēmība un mērķtiecība, vasarā gatavojoties nākamajai sezonai, lai tiktu zem trīsdesmit punktiem un varbūt pat augstāk 2016./2017.g. sezonā. 

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv