ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

02 • 03 • 2016

Nedēļas nogalē LK 2.posms kalnu slēpošanā FIS statusā

Šīs nedēļas nogalē, 5. un 6.martā, Siguldā Pilsētas trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kam nu jau otro reizi būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss, jo pirmo reizi kā FIS sacensības tika rīkots Latvijas kausa pirmais posms 23. un 24.janvārī.  Sacensību programma ir identiska, proti, dalībnieki sacentīsies divās disciplīnās – pirmajā dienā paredzēts milzu slaloms tikai Latvijas kausa ietvaros, bet svētdien būs jāsacenšas slalomā, kas lielākajiem – junioriem un elitei – būs arī FIS sacensības.

 Vēl joprojām virmo gaisā pagājušās nedēļas nogales Baltijas kausa otrā posma sacensību atmosfēra, bet kalnu slēpotāji jau gatavi šo sestdien un svētdien atkal mesties sacensību azartā, jo šajā nedēļas nogalē ir paredzēts Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kuram arī būs FIS kategorija Entry league, jo augstāka līmeņa FIS sacensības nevar pie mums rīkot dēļ nepietiekošās augstuma starpības no starta līdz finiša vietai. Tā kā šobrīd tiek aktīvi pūsts sniegs, tad nedēļas nogalē būs gatava Pilsētas trase, kur notiks sacensības tāpat kā pirmajā posmā. Elitē atkal būs pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis, bet mūsu jauniešiem būs vēl papildu konkurenti no Baltkrievijas un Krievijas, kas piedalījās pagājušā nedēļas nogalē “Kaķīškalnā” un sastādīja sīvu konkurenci Latvijas pārstāvjiem. Daudzi no jauniešu grupas ir priecīgi, ka abas dienas nebūs milzu slaloms kā pagājušo nedēļas nogali, bet disciplīnas pamainīsies, dodiet iespēju izcelties arī tiem, kam slaloms ir spēcīgāks.

Gluži kā Latvijas kausa pirmajā posmā un Baltijas kausa otrajā posmā rīta daļā sacentīsies juniori, elite un arī “Master” grupa, bet pēcpusdienā savus “rēķinus kārtos” visu trīs jauniešu grupu (U12, U14, U16) pārstāvji. Ja jauniešu grupās un arī “masteros” startēs gandrīz visi mūsu labākie kalnu slēpotāji, tad elites grupā pietrūks šogad ierastais trio – Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kuri joprojām atrodas Japānā un startēs Kontinentālajā kausā arī 6. un 7.martā, kā arī Norvēģijā esošā Agnese Āboltiņa. Ja Kristapam sacensībās Latvijā nesanāk no startēt tikai šogad, tad Lelde pēdējo reizi savas pilsētas kalnā sacentās pirms pāris gadiem. Pagājušā gadā Baltijas kausa posmā Siguldā startēja arī Agnese Āboltiņa. Taču šo trīs pārstāvju nepiedalīšanās nemazina spraigumu cīņā par uzvaru, jo atkal savā starpā par uzvaru spēkosies Žaks Gedra un Miks Zvejnieks, bet sieviešu konkurencē Evelīna Gasūna ar Lieni Bondari. Žēl, ka viņām nevarēs piebiedroties Žanete Gedra, kuru joprojām nomoka ceļa trauma. 

Rīta daļa Pilsētas trasē sāksies ar pirmo braucienu plkst. 10.20, bet jauniešiem sacensības uzsāks ap plkst. 14.00.

Ivars Bācis


Nedēļas nogalē LK 2.posms kalnu slēpošanā FIS statusā


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv