ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

10 • 06 • 2016

Nākošo otrdien “Skibox balvas” 2.posms skrituļslidošanā

Nākošās nedēļas otrdienā, 14.jūnijā, Uzvaras parkā Rīgā tiks aizvadīts lielākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” otrais posms, ko rīko SK “ASI” un SK “Apex”. Arī šoreiz dalībnieku vidū būs Latvijas labākie skrituļslidotāji, kuri sacentīsies gan sprintā, gan īsajā distancē un kuru skaits sporta un fitnesa grupās kopā atkal pārsniegs simtu.

Pirms piecām nedēļām, 12.maijā, ar pirmo posmu sākās “Skibox balva 2016” skrituļslidošanas seriāls, bet nākošo otrdien būs kārta šī ikgadējā un iecienītā skrituļslidošanas seriāla otrajam posmam. Pirmajā posmā maijā vīriešiem pieaugušo grupā pa uzvarai nopelnīja Roberts Pundurs un Reinis Znotiņš, kuri nodemonstrēja, ka ir labā formā un neatstāja īsti cerības pārējiem konkurentiem. Roberts ar Reini būs galvenie favorīti uz uzvaru arī šoreiz, taču abus no “Powerslide” nākušos skrituļslidotājus, kas tagad pārstāv attiecīgi Powerslide-Taktika.lv un Powershare-Laimīte, mēģinās pārspēt pretinieku komandas “”FILTER” pārstāvji, no kuriem pirmajā posmā sprintā negaidīti labākais bija Āris Andersons. Noteikti priecīgi par savu rezultātu nebija Ansis Eljašāns un Ronalds Cinks, kuri pa šīm piecām nedēļām būs mēģinājuši “pielikt”, lai sasniegtu pagājušās sezonas sākuma labo formu un pacīnītos ne tikai par sešinieku, bet gan krietni augstākām vietām. Labi sevi pirmajā posmā parādīja pagājušā gada juniors Sandris Šņore, kurš pie vienas godalgas tika 4,8km distancē, kamēr līdz trijniekam nedaudz pietrūka pieredzējušākajam dalībniekam Laurim Biteniekam, kurš arī būs godalgotas vietas pretendents.

Sievietēm pieaugušo grupā abos startos arī bija interesanti sprinta finiši, tiesa, Katrīnai Kotello katrā reizē bija cita sāncense – sprintā vārda māsa Dreimane (ja ne kritiena sekas sprinta finišā, tad arī 4,8km viņa cīnītos par uzvaru), bet distancē Ilvija Pukste. Šīs pašas, varbūt vēl kāda nāks klāt, tad arī šoreiz būs pretendentes uz uzvaru. Taču labākos laikus gan sprintā, gan 4,8km pirmajā posmā uzrādīja labākā juniore Arta Irbe, kuru kādai citai apsteigt būs grūti. Artai sekoja “Master” grupas līdere Antra Zemīte. Sprintā ar vietu trijniekā no visām grupām izcēlās U14 grupas pārstāve un jaunākā māsa Līva Kreitāle, bet 4,8km mazā “Duracell baterija” Patrīcija Sniķere no U12.

Junioriem puišiem abos startos nepārspēts palika progresējušais Rodžers Petaks, kurš aiz sevis atstāja kādreizējo gandrīz nepārspējamo konkurentu Haraldu Dernovu, kurš noteikti alks revanša nākošo otrdien. Arī “Master” grupā vīriem, kur pirmajā posmā nepiedalījās pagājušās sezonas pārliecinošais līderis Agris Šipkovs un kur bija spraigas cīņas par uzvaru abos startos, jo īpaši sprintā, būs savi rēķini kārtojami Vingrim, Žeberam, Āboltiņam un citiem. Tāpat liela atsaucība gaidāma dažāda vecuma Fitnesa jeb tautas grupā.

Ivar Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv