ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

31 • 03 • 2016

Mūsu kalnu slēpotāji gatavi startiem Krievijas un Norvēģijas čempionātā

Lielākā daļa Latvijas izlases kalnu slēpotāju ceturtdien turpinās sacensību sezonu, piedaloties citu valstu atklātajos nacionālajos čempionātos. Vairāki mūsējie Poļarniji Zori Krievijā startēs divos slalomos un divos milzu slalomos, bet Agnesei Āboltiņai Opdālē Norvēģijā priekšā pilns komplekts – visas piecas disciplīnas.

Nedaudz atpūtušies pēc intensīvā grafika Baltijas kausā Pihē un paciemojušies pāris dienas Latvijā, lielākā daļa mūsu kalnu slēpotāji nedēļas sākumā jau bija devušies katrs uz savu galamērķi, lai turpinātu sezonu un pacīnītos par labiem FIS punktiem. Brāļiem Zvejniekiem tā jau ir kļuvusi par tradīciju, ka aprīļa mēnesī viņi dodas uz startiem Krievijas Ziemeļu rietumu daļā Murmanskas apgabalā, piedaloties lielās kaimiņzemes nacionālajā čempionātā. Vienu reizi sacensības notika Kirovskā, bet pārējos gadus Poļarniji Zori, kur nacionālais čempionāts un FIS sacensības būs arī šoreiz. Taču jau kopš 2014.gada uz turieni dodas arī daži citi mūsu valsts pārstāvji.

Poļarniji Zori, kur no mūsējiem ir aizbraukuši Kristaps, Miks un Dāvis Zvejnieki, Liene Bondare, Žaks Gedra un Elvis Opmanis, sacensību programma ir ļoti līdzīga Baltijas kausam Pihē, tikai par vienu slalomu mazāk, proti, četrās sacensību dienās no 31.marta līdz 3.aprīlim paredzēti divi slalomi un divi milzu slalomi. Viens no katras disciplīnas startiem ir nacionālais čempionāts, bet otrs parastas FIS sacensības. Krievijas tūre sāksies ar slalomu, kas mūsējiem ir spēcīgāka disciplīna un kur sagaidām labākus rezultātus. Latvijas kalnu slēpotājiem konkurenci bez mājiniekiem sastādīs vēl arī daži citu valstu pārstāvji. Nenoliedzami, galvenā persona būs pagājušā gada Pasaules kausa posma uzvarētājs Aleksandrs Horošilovs, kura reitings 3,98 FIS punkti noteikti būs noderīgs, it īpaši Kristapam Zvejniekam. Tiesa, pērn Horošilovs izlaida nacionālo čempionātu Poļarniji Zori.

Kristaps nedaudz padalījās ar iespaidiem, kas radušies šajās pāris dienās Poļarniji Zori. „Šeit izskatās labi, laiks silts, un kalns mīksts, bet tas jau pierasts šajā sezonā un par to neuztraucos. Ir visi krievi un arī Horošilovs,” bet piebilst, ka nav 100% pārliecināts, ka krievu galvenā cerība startēs (Horošilovs ir starta listē – aut.piez.). K.Zvejniekam atmiņas ir vislabākās, jo pērn viņš tur slalomā uzvarēja un pirmo reizi ieguva zem 10 FIS punktiem – 9 punkti, un šāds rezultāts viņam šobrīd ir nepieciešams, lai vismaz saglabātu vietu labāko astoņdesmitniekā. Lai arī netika pie punktu rekorda, labi nostartēja arī Miks Zvejnieks, bet šogad daudz labāk ir jānostartē Liene Bondare, kurai pērn nevienā no četriem startiem neizdevās sasniegt finišu. Lienei šodien 14.numurs, bet Kristapam trīspadsmitais (starp citu, arī Pihē vienu reizi Kristapam gadījās 13.nurmurs, slaloma pirmajā dienā, kad sanāca izstāties jau pirmajā braucienā, bet šoreiz tā nevajadzētu notikties – aut.piez.). Ņemot vērā dalībnieku reitingus, Kristapam ir labas izredzes iegūt zem nepieciešamajiem 9,5 punktiem, Mikam šī robeža ir ap 25, Žakam zem 36 punktiem, bet Liene būs priecīga, ja iegūs labākus punktus par 45. 

Arī Agnesei Āboltiņai ir priekšā četras sacensību dienas, kuru laikā Norvēģijas čempionātā viņai ir paredzētas visas piecas kalnu slēpošanas disciplīnas. Šodien būs jāsacenšas nobraucienā, kur iepriekšējās divas dienas ir aizvadīti oficiālie treniņbraucieni, pēc kuriem Agnesei pagaidām nav tik labs un optimistisks noskaņojums. “Ne pārāk labi iespaidi, kaut gan pozitīvais ir tas, ka esmu atpakaļ uz pareizā ceļa. Vakar sajūtas bija pavisam savādākas kā aizvakardienas treniņā. Bet joprojām nespēju braukt uz visiem 100%. Ceru, ka šodien būšu vel nedaudz drošāka,” cerību pauž 20 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja, kura vakar treniņbraucienā trasi veica 1;17,61 un par 4 sekundēm atpalika no līderes Ragnhildas Movinkeles, kura regulāri pasaules kausa posmos ir trīsdesmitniekā ātrumdisciplīnās. Piektdien būs divas disciplīnas – supergigants un Alpu kombinācija, bet sestdien un svētdien attiecīgi milzu slaloms un slaloms.

Cerot uz labiem rezultātiem gan Krievijā, gan Norvēģijā un
liekot punktu šī mēneša apaļajam un rekordskaita 50.rakstam,
Ivars Bācis

Russia it is. Ready for first out of 4 races here, starting with slalom today. Winter never stops

A photo posted by Miks Zvejnieks (@mikelandzello) on

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv