ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

08 • 04 • 2016

Mūsu kalnu slēpotājas desmitniekā Zviedrijas čempionātā

Šodien Zviedrijas ciematā Funesdālenā notikušajās FIS sacensībās slalomā, kas vienlaikus bija arī Zviedrijas čempionāts, Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kaut arī palika ārpus trijnieka, tomēr nostartēja ļoti labi, ierindojoties 4.vietā 82 dalībnieču konkurencē. Uzvarēja 2015.gada pasaules čempionāta 14.vietas ieguvēja un šīs sezonas kopvērtējuma devītā labākā slalomiste Marija Pietile-Holmnere, no kuras mūsu slēpotāja divu braucienu summā atpalika 1,3 sekundes. Tikmēr dienu iepriekš 50 dalībnieču vidū Agnese Āboltiņa supergigantā ierindojās 16.vietā, bet Alpu kombinācijā (supergigants+slaloms) iekļuva desmitniekā, iegūstot 9.vietu un divu disciplīnu summā uzvarētājai un pasaules kausu posmos vairākas reizes šosezon sešiniekā ātrumdisciplīnās iekļuvušajai Kajsai Klingai piekāpjoties 4,4 sekundes.

Pēc nobrauciena, supergiganta un alpu kombinācijas, kas iepriekšējās trīs dienas norisinājās Duvedā, šodien Zviedrijas čempionāts kalnu slēpošanā turpinājās ar slalomu, bet jau citā vietā – Funesdālenā. Katrā no disciplīnām kopā ar zviedrietēm un dažām norvēģietēm startēja arī Latvijas pārstāvē, Agnesei Ābotliņai piedaloties trijās disciplīnās Duvedā, bet Leldei Gasūnai iesaistoties cīņā šodien slalomā. Agnese supergigantā apsteidza divas trešdaļas no konkurentēm un ierindojās 16.vietā, no uzvarētājas atpaliekot gandrīz četras sekundes., kas deva 83 FIS punktus. Decembrī Norvēģijā viņai izdevās šajā disciplīnā iegūt uz pusi labākus punktus – 44 FIS punkti, taču Agnese joprojām palēnām atgūstas no kritiena ātrumdisciplīnā Norvēģijas junioru čempionātā janvāra beigās. Ar labu slaloma braucienu rāmavietei izdevās pakāpties septiņas pozīcijas augstāk un iekļūt desmitniekā.

Šodien slalomā Funesdālenā startēja jau par trešdaļu vairāk dalībnieču nekā iepriekšējās dienās Duvedā – 82 kalnu slēpotājas, bet tā jau ir ierasta tendence, ka slalomos ir vairāk nekā ātrumdisciplīnās. No mūsu pārstāvēm Agnesi bija nomainījusi Lelde. Atšķirībā no ātrumdisciplīnām slalomā šādos nacionālajos čempionātos ir ļoti labas iespējas būt krietni tuvāk spēcīgajām (-iem) kalnu slēpotājām (-iem), par ko, piemēram, varējām pārliecināties nupat notikušajā Krievijas čempionātā Poļarniji Zori, kur šīs sezonas pasaules kausa posmu trijnieka braucējs Aleksandrs Horošilovs palika tikai otrais, un pussekundes attālumā trešais bija K.Zvejnieks, kaut pasaules kausa posmos neviens no krieviem, kā arī mūsu Kristaps pagaidām nav pat tuvumā pirmajam divdesmitniekam.

Dalībnieču sastāvs slalomā bija gana spēcīgs, jo vairākas zviedrietes ir izcēlušās ar augstām vietām pasaules kausa posmos, un tieši tehniskajās disciplīnās. Tāpēc arī pat pēc mums pretimnākošo apstākļu iestāšanās, proti, pirmajā braucienā tika diskvalificēta galvenā favorīte, pasaules vicečempione un pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja Frīda Hansdotira, bet otrajā braucienā izstājās līdere, septiņas reizes šosezon trīsdesmitniekā un divas reizes desmitniekā pasaules kausa posmos iekļuvusī Anna Svenna-Laršona (turklāt nepiedalījās divas ļoti spēcīgas zviedrietes, kuras decembrī guva traumas – PK posmu desmitnieka braucēja Sāra Hektora un trīs reizes šosezon PK posmos trīsdesmitniekā iekļuvusī Natālija Eklunda – aut.piez), tik un tā Leldei neizdevās iekļūt trijniekā, līdz kuram pietrūka 0,8 sekunžu, nopelnot 17,20 FIS punktus, kas ceturtais labākais rezultāts.

Gandrīz pussekundi (0,45 s) aiz uzvarētājas otrajā vietā palika Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja Emīlija Vikstrēma, bet vēl tikai 0,08 sekundes lēnāk nobrauca un trijnieku noslēdza Lisa Blomkvista, kurai nav tādu panākumu kā citām zviedrietēm, jo līdzšinējos startos pasaules kausa posmos viņai nav izdevies iekļūt trīsdesmitniekā (vienreiz viņa pēc pirmā brauciena bija 31.vietā, 0,01 sekundei pietrūkstot līdz tikšanai uz otro braucienu – aut.piez.).

Ivars Bācis

A good day here in Swedish nationals! #whenitsnotaboutpoints / @international_ski_team @elanskis

A photo posted by L e l d e G a s ū n a (@lelde_gasuna) on


2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv