ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

11 • 11 • 2015

Mūsējie tiek pie trim uzvarām otrajā dienā Baltijas kausā jauniešu grupās (2.daļa)

Ja U14 grupā (2002/2003.g.) meitenēm Latvijas uzvara bija gaidāma, tad puišiem tā nāca negaidīti, sarūpējot patīkamus brīžus. Pirmajā dienā Marks Truhins bija trešais un par godalgu varēja cīnīties arī svētdien, taču pirmo vietu neviens no viņa negaidīja. Taču mums par labu nāca tas, ka grupas pārliecinošie līderi un sestdien pirmo divu vietu ieguvēji no Krievijas svētdien otrajā braucienā nepareizi izbrauca vārtus un tika diskvalificēti. Arī spēcīgais lietuvietis Navickas nefinišēja pirmajā braucienā, un vairs neviens no konkurentiem nespēja apdraudēt Marka rezultātu. Tādējādi “Panteras” pārstāvis otro dienu kāpa uz pjedestāla, bet šoreiz jau uz augstākā pakāpiena. Otrais bija baltkrievs Danils Jakubovskis, bet trešo vietu ieguva Aksels Bergmanis, kuram trijniekā iekļūt ļāva arī labais otrais brauciens. Palaižot priekšā vēl divus Krievijas pārstāvjus, sešinieku noslēdza Emīls Ģērmanis.

TRUHINS Marks, Baltic Cup 2016 1st round
TRUHINS Marks, Baltic Cup 2016 1st round

Jaunākajā U12 grupā (2004./2005.g.) meitenēm tika izcīnīta trešā uzvara Latvijai svētdienas startos, un tā bija otrā grupa, kur mums bija pirmā vieta abas sacensību dienas. Par to parūpējās Samanta Līcīte. Kaut arī pirmajā dienā pārsvars pār tuvāko konkurenti sasniedza 1,28 sekundes, tomēr tas nesolīja drošu uzvaru nākamajā dienā, ko arī biju norādījis sestdienas rakstā par pirmo sacensību dienu. Otrās vietas ieguvēja krieviete Anastasija Božatkina šoreiz bija daudz tuvāk, jau pirmajā braucienā Samantai piekāpjoties tikai par 0,18 sekundēm, solot intriģējošu noslēgumu. Otrajā braucienā Božatkina vēl vairāk pietuvojās, taču tik un tā divu sekunžu simtdaļu pārsvars saglabājās mūsu kalnu slēpotājai. Ar ātrāko laiku otrajā braucienā uz trešo vietu pakāpās pirmajā dienā izstājusī krieviete Marija Šusinskaja, bet vēl aiz divām citām Krievijas kalnu slēpotājām sešinieku otro dienu pēc kārtas noslēdza Helēna Ērenpreisa, kurai šoreiz otrais labākais rezultāts no mūsējām, jo pirmajā dienā 4.vietu ieguvusī Paula Putniņa uzrādīja 8.laiku.

LĪCĪTE Samanta, Baltic Cup 2016 1st round
LĪCĪTE Samanta, Baltic Cup 2016 1st round

Puišiem U12 grupā ar ne visai veiksmīgu pirmo braucienu cerības kāpt uz pjedestālu otro dienu pēc kārtas izgaisināja sestdien trešo vietu ieguvušais Artemijs Terlanovs. Pēc otrā brauciena viņam izdevās pietuvoties labākajiem un iegūt ceturto vietu, bet augstāk gan nevarēja pakāpties, jo svētdien no vadošajiem trim braucējiem – diviem Krievijas un viena Lietuvas pārstāvja – neviens nekļūdījās, kā tas bija sestdien, kad līderis pēc pirmā brauciena krievs Dmitrijs Testovs otrajā neizbrauca pareizi vārtus un tika diskvalificēts. Šoreiz Testovs abus braucienus veica savā līmenī un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, pirmās dienas uzvarētāju Oskaru Karlavičiusu atstājot otrajā vietā, kā arī nobīdot uz pjedestāla par vienu pakāpienu zemāk uz trešo vietu savu vārda brāli un kluba biedru no SKA Dmitriju Ribakovu. Līdzīgi kā meitenēm šajā grupā arī puišiem abas dienas sestajā vietā ierindojās Ernests Pēteris Jansons, bet trešais labākais no mūsējiem bija astoto vietu ieguvušais Bruno Ģermanis, reabilitējoties par neveiksmi pirmajā dienā un par pussekundi apsteidzot Patriku Poni.

TESTOV Dmitrii, Baltic Cup 2016 1st round
TESTOV Dmitrii, Baltic Cup 2016 1st round

Ja jauniešu grupās visās bija pāri par 20 dalībniekiem, tad “Master” grupā, kur bija jāveic trīs braucieni, startēja 18 kalnu slēpotāju, kas pārstāvēja trīs valstis – Latviju, Lietuvu un Baltkrieviju un kas sadalījās gandrīz proporcionāli. Edgars Kupčs atkal pēc pirmā brauciena “ļāva’ izvirzīties vadībā Andrejam Mihailovam, bet šoreiz tikai minimāli, tāpēc deficītu ar labāko laiku nākamajos divos braucienos Edgaram šajā reizē izdevās likvidēt un izcīnīt uzvaru. Kaut arī Andrejam pēc trešā brauciena 0,1 sekundes attālumā pietuvojās lietuvietis Andrius Grigaras, tomēr mūsu kalnu slēpotājs nosargāja otro vietu. Tādējādi gan Kupčam, gan Mihailovam katram pa uzvarai un otrajai vietai. Ceturtie un piektie bija lietuvieši, bet sesto vietu ieņēma Kristaps Bergmanis, tādējādi pirmajā sešiniekā panākot neizšķirtu 3:3 ar lietuviešiem. Vēlreiz trešo labāko rezultātu mūsējo vidū neizdevās uzrādīt Mārim Antonēvičam, kurš pēc diviem braucieniem atradās 4.vietā, ne tik daudz arī aiz trešās vietas, tomēr neveiksme pēdējā trešajā braucienā “atmeta”” viņu uz 10.vietu.

KUPČS Edgars, Baltic Cup 2016 1st round
KUPČS Edgars, Baltic Cup 2016 1st round

No šīm trim valstīm “Master” grupā par augstām vietām necīnījās baltkrievi. Ja vīriem daži no viņiem bija visvecākie dalībnieki, tad dāmām Allas Babakovas lielo starpību no uzvarētājas var skaidrot ar pavisam nelielu pieredzi. Tiesa, arī mūsējā Ilze Trēziņa-Zirdziņa ar kalnu slēpošanu nodarbojas pavisam nesen, bet tas netraucēja jaunākajai dalībniecei pie “Master” dāmām svinēt uzvaras abas dienas, jo kopumā tikai trīs sadūšojās pietiekties un iziet uz startu. Svētdien pirmā brauciena vidusdaļā šķita, ka sanāks intriga un cīņa par pirmo vietu, taču Jeļena Brokāne, kas starpfinišā bija uzrādījusi ātrāko laiku, trases lejasdaļā neizbrauca pareizi vienus no vārtiem un saņēma diskvalifikāciju. Nākamajos divos braucienos Ilzei un Annai atlika nobraukt katari savā tempā mierīgi līdz galam, ko viņas arī izdarīja, un attiecīgi pirmā un otrā vieta bija nopelnīta.

TREZINA-ZIRDZINA Ilze, Baltic Cup 2016 1st round

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv