ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

10 • 11 • 2015

Mūsējie tiek pie trim uzvarām otrajā dienā Baltijas kausā jauniešu grupās (1.daļa)

Svētdien ar otro sacensību dienu slalomā noslēdzās pirmais posms Baltijas kausam kalnu slēpošanā. Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās sacensībās jauniešu grupā mūsējiem sīvu konkurenci sastādīja, galvenokārt, Krievijas pārstāji, ka arī daži baltkrievi, lietuvieši un čehi. Bez minētajiem startēja arī kalnu slēpotāji no Igaunijas un Turcijas. Krievijas pārstāvji atveda ne tikai kuplāko (ap 50 kalnu slēpotājiem), bet arī spēcīgāko no visām komandām, jo “Snow arena” Druskininkos startēja vairāki šīs valsts vadošie kalnu slēpotāji jauniešu grupās. Līdz ar to likumsakarīgi, ka viņi “nosmēla” vislielāko godalgu skaitu jauniešiem arī otrajā dienā – pavisam kopā 13 (no kopumā 18 godalgotajām vietām – aut.piez.), taču vismaz uzvaru ziņā Latvijas jaunie kalnu slēpotāji bija līdzvērtīgi, jo gan Latvija, gan arī Krievija tika pie trim uzvarām. Savstarpējais rezultāts varēja būt arī 2:4, taču mums paveicās vidējā grupā puišiem, bet tāda ir slaloma specifika, ka vadošie bieži vien izstājas, ko mēs varam novērot arī lielajiem nozīmīgajās sacensībās.

U16 grupu (2000/2001.g.) puišiem varētu nodēvēt par līdzvērtīgāko un daudznacionālāko grupu saistībā ar cīņām par iekļūšanu trijniekā, kaut arī jaunākajā grupā meitenēm vadošās trīs bija vēl tuvāk vienai otrai. Tomēr šajā puišu grupā, kurā bija arī vislielākais dalībnieku skaits – 30 kalnu slēpotāji, pirmie seši satilpa mazāk nekā divās sekundēs un desmitnieks trijās sekundēs divu braucienu summā, kā arī pirmajā sešiniekā iekļuva četru valstu pārstāvji. Mūsējie šoreiz palika bez godalgas, kaut arī iespējas bija, jo pēc pirmā brauciena trešajā vietā atradās Kristaps Lazdāns, taču otrajā braucienā viņš kļūdījās un atkrita uz 7.vietu. Vēl no Latvijas pārstāvjiem pretendents uz godalgu bija sestdien 2.vietu ieguvušais Daniels Loss, bet otrajā dienā viņam nesanāca tik labi nobraukt. Daniels līdzīgajā konkurencē ar iegūto 6.vietu bija vienīgais no mūsējiem sešiniekā, un tikai 0,6 sekundes viņu šķīra no pirmā trijnieka. Desmitniekā ar 9.rezultātau iekļuva Mārtiņš Zvīnis. Atkal uzvarēja krievs Artjoms Kuzņecovs, kas aiz sevis atstāja tautieti Denisu Koževņikovu, kurš pirmajā dienā arī bija otrais pēc pirmā brauciena, bet otrajā braucienā tika diskvalificēts. Apsteidzot baltkrievu Dmitriju Staraženku par 0,08 sekundēm, atkal trešo vietu izcīnīja spānis Jordi Triulci.

KUZNETCOV Artem, Baltic Cup 2016 1st round
KUZNETCOV Artem, Baltic Cup 2016 1st round

Meitenēm U16 grupā izpaudās Krievijas kalnu slēpotāju dominance, aizņemot ne tikai visu goda pjedestālu, bet gandrīz arī visu sešinieku. Ja pirmajā dienā mums paveicās tikt pie godalgas, jo trīs no Krievijas spēcīgajām kalnu slēpotājām vai nu izstājās, vai tika diskvalificētas, tad otrajā dienā visas finišēja, un Betijai Burkovskai ar dalītu 6.vietu izdevās iespraukties sešiniekā, ko beigās veidoja septiņas sportistes. Pēc pirmā braucienā Betijai priekšā bija un tuvāk sešiniekam atradās Rēzija Krastiņa, taču pēc otrā brauciena viņa nobīdījās vienu pozīciju zemāk – uz 8.vietu. Desmitnieku noslēdza Laura Bērziņa. Otro pārliecinošo uzvaru spēcīgajā konkurencē svinēja Sanktpēterburgas SKA kluba pārstāve Aļona Hartčizova, kas sagādātu raizes lielai daļai arī FIS Entry league dalībnieču. Identiski kā puišiem šajā grupā arī meitenēm svētdien otro vietu ieguva dalībniece, kas sestdien pēc pirmā brauciena atradās otrajā pozīcijā, bet otrajā braucienā saņēma diskvalifikāciju. Tā bija Varvara Čeglova, kas no uzvarētājas atpalika gandrīz trīs sekundes. Trijnieku noslēdza pirmajā dienā nefinišējusī Jekaterina Kudrjavceva.

KHARTCYZOVA Alena, Baltic Cup 2016 1st round
KHARTCYZOVA Alena, Baltic Cup 2016 1st round

U14 grupā (2002./2003.g.) meitenēm abas dienas dominēja un Latvijai uzvaras atnesa Dženifera Ģērmane, kura svētdien savu pārsvaru līdz tuvākajām konkurentēm dubultoja līdz četrām sekundēm. Ar šādu rezultātu viņa sīvā cīņā iegūtu otro vietu pie U16 grupas meitenēm, piekāpjoties tikai Hartčizovai. Sīvā cīņā par otro vietu starp divām Krievijas pārstāvēm Diāna Pļusņina par dažām simtdaļām apsteidza Anastasiju Koroļovu, bet trešdaļa sekundes līdz Čehijas vienīgajai godalgai atkal pietrūka Dorai Novotnai, kurai abas dienas ierindojās 4.vietā. Divu Krievijas meiteņu, kā arī pirmajā dienā otro vietu izcīnījušās lietuvietes Smiltes Bieļiunaites nestabilitāti braucienos izmantoja mūsu Karlīna Lāce un Elīna Zalāne, kuras abas līdzīgi cīnījās par noslēdzošajām vietām sešiniekā. Karlīna apsteidza Elīnu par ceturtdaļsekundi un ieņēma piekto vietu, tiesa, līdz 4.vietā esošajai čehietei pietrūka 2,5 sekundes.

ĢĒRMANE Dženifera, Baltic Cup 2016 1st round
ĢĒRMANE Dženifera, Baltic Cup 2016 1st round

Par pārējām jauniešu grupām un “Masteriem” nākamajā rakstā. 

Šoreiz jau no Rīgas,
Ivars Bācis

1 Komentāri

Arī šī meitene(kurai šogad martā palika tikai 12 gadi) tāpat kā viņas mamma,Ulla Lodziņa,sāka slēpot pie mums "Baiļos". Cik atceros, tad arī Ulla šajā vecumā bija stiprāka par sešpadsmitgadīgām!!!!
Jānis
26 • 11 • 2015 / 19:57
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv