ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 04 • 2016

Milzu slalomā Itālijā Dž.Ģērmane ceturtā, K.Lācei 21.vieta

Sestdien Itālijas kalnu ciematā Abetonē notikušajās kalnu slēpošanas sacensībās milzu slaloma disciplīnā Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane vairāk nekā četrdesmit dalībnieču konkurencē U14 grupā (2002./2003.g.) ieguva 4.vietu, no uzvarētājas slovēnietes Nikas Murovecas atpaliekot sekundi, bet līdz trijniekam pietrūkstot trešdaļai sekundes. Otra Latvijas pārstāve Karlīna Lāce nobrauca par 3,3 sekundēm lēnāk nekā Dženifera un ieņēma 21.vietu.

Otrajā sacensību dienā Itālijas ciematā starptautiskajās sacensībās jauniešiem bija paredzēts milzu slaloms. Pa nakti bija piesalis, līdz ar to trases segums saglabājās ciets, radot vienlīdzīgus apstākļus gan sākumā, gan beigu galā startējošiem. Kā jau tas ir ierasts jauniešu sacensībās, tad atšķirībā no slaloma disciplīnas milzu slalomā ir jāveic tikai viens brauciens. Neskatoties uz to, ka mūsu meitenes ierindojās par dažām vietām zemāk nekā pirmajā dienā slalomā un ka šoreiz izpalika godalgota vieta, tik un tā viņu starts ir vērtējams pozitīvi un kā ļoti labs, jo konkurence bija ļoti spēcīga. Piedalījās 44 kalnu slēpotājas, kas pārstāvēja vairāk nekā 20 valstis, ieskaitot lielu daļu kalnu slēpošanas lielvalstu, izņemot Skandināviju. 

Dženiferai šoreiz tika ielozēts daudz agrāks starta numurs – ceturtais. Valmieriete pāri par 800m garo trasi ar 44 vārtiem veica bez kļūdām un uzrādīja laiku 1:06,13, kas tobrīd ļāva atrasties līderpozīcijās, jo līdz tam labākā laika uzrādītāja no Japānas tika apsteigta par ceturtdaļsekundi. Taču līderes godu šoreiz sanāca pabaudīt pavisam īsu brīdi, jo jau nākamā dalībniece Alise Pacaglija no Itālijas uzlaboja Latvijas pārstāves rezultātu par 0,41 sekundi. Divas minūtes vēlāk slovēniete Muroveca nobrauca vēl par 0,66 sekundēm ātrāk (1:05,06), nobīdot Dženiferu uz trešo pozīciju. Šķita, ka otro dienu pēc kārtas sanāks kāpt uz pjedestāla, taču ar 35.numuru startējusī itāliete Beatriče Sola trasi veica ātrāk par 1:06, un līdz ar to mūsu kalnu slēpotājai sanāca 4.vieta, par desmitdaļu sekundes apsteidzot un piektajā vietā atstājot labāko pārstāvi no savas ziemas sezonas mājvietas Austrijas. Trešās vietas ieguvēja Sola bija vienīgā no priekšā esošajām, kas ir Dženiferas vienaudze, jo uzvarētāja un otrās vietas ieguvēja bija par gadu vecākas.

Labi priekš sevis nobrauca arī Karlīna Lāce, kurai izdevās apsteigt pat nedaudz vairāk nekā pusi no konkurentēm un ieņemt 21.vietu (+4,4 sekundes). Tikai viena sekundes desmitdaļa cēsniecei pietrūka līdz divdesmitniekam, ko noslēdza kalnu valsts Andoras pārstāve.

Šobrīd abas labākās mūsu U14 grupas pārstāves ir ceļā uz Latviju, lai mēģinātu veiksmīgi pabeigt mācību gadu skolā – Dženiferai septīto kalsi, bet Karlīnai astoto. Pateicoties vecāku atbalstam un bērnu darbaspējām, šajā sezonā abas jaunietes ir izdarījušas daudz, un tiek stādīti mērķi uz nākamo sezonu.

Ivars Bācis

Abetone ITA🇮󾓩 . Dženiferai šodien GS 4. vieta. Labs sezonas noslēgums. Varam doties aptpakaļ uz LV un drusku relax.

Posted by Ulla Germane on Saturday, April 9, 2016

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv