ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

06 • 12 • 2015

Miks Zvejnieks desmitniekā FIS slalomā Zviedrijā otrajā dienā

Saistītā informācija

Latvijas kalnu slēpotāji šajā nedēļas nogalē piedalījušies FIS sacensībās slalomā, kas norisinājušās Zviedrijā, Mikam Zvejniekam Arvidsjaurā sasniedzot labāko rezultātu un ierindojoties 5. un 11.vietā, bet slikto laika apstākļu dēļ tika atceltas FIS sacensības Norvēģijā, līdz ar to izpalika Leldes Gasūnas starts.

 Miks Zvejnieks otrajā dienā pēc Eiropas kausa Norvēģijā piedalījās FIS sacensībās Arvidsjaurā Zviedrijā, startēdams kopā ar brāli, bet šoreiz ne ar vecāko Kristapu, bet gan jaunāko Dāvi. FIS sacensībās slaloma trase bija par trešdaļu īsāka nekā Eiropas kausā. Miks pirmās dienas sacensības uzsāka ļoti labi, 133 dalībnieku vidū pirmajā braucienā uzrādot 8.laiku un pirms divām dienām Eiropas kausā četrdesmitniekā iekļuvušajam zviedram Emīlam Johansonam zaudējot 1,32 sekundes. Kaut arī otrajā braucienā tika uzrādīts 20.rezultāts, tomēr liels kritums nesanāca – tikai trīs pozīcijas, un beigās Miks ierindojās 11.vietā (+2,33 s). Par mārupieti 0,66 sekundes lēnāk nobrauca labākais no igauņiem Tonis Luiks, kuram 18.vieta. Gandrīz astoņas sekundes lēnāks par brāli divu braucienu summā bija Dāvis, ierindojoties 46.vietā un par 4 sekundēm un 11.vietām piekāpjoties otram Luikam (Juhanam).

Otrajā dienā Miks sāka identiski ar 8.rezultātu pirmajā braucienā, taču atradās par pussekundi tuvāk līderim nekā sestdien (+1,24 s). Un labi, ka šoreiz otrajā braucienā neatkārtojās vakardienas scenārijs, bet tieši otrādi, mūsu kalnu slēpotājs ne tikai saglabāja vietu desmitniekā, bet spēja pakāpties par dažām pozīcijām augstāk, neskatoties uz to, ka otrajā braucienā arī tika uzrādīts 8.laiks. Miks ļoti līdzīgā cīņā ieguva 5.vietu, 1,71 sekundi atpaliekot no uzvarētāja zviedra Kaspera Steina-Lagerheima, bet sešās sekundes simtdaļās aiz mārupieša palika vēl trīs konkurenti, no kuriem viens bija igaunis Tonis Luiks, kurš zaudēja 0,05 sekundes, bet pēc pirmā brauciena bija 0,18 sekundes priekšā. Dāvis Zvejnieks diemžēl nefinišēja otrajā braucienā.

Līdz ar to Miks šoreiz ļoti veiksmīgi nostartēja Arvidsjaurā, jo pirms diviem gadiem viņš tur abas dienas nefinišēja pirmajā braucienā. Nākamās plānotās FIS sacensības 8. un 9.decembrī Sturklintenā Zviedrijā izpaliks, jo slikto laika apstākļu dēļ slaloms tur ir atcelts, bet cerams, ka no 11.-13.decembrim Tarnebijā viss notiksies pēc plāna.

Norvēģijas ciematā Jeilo bija pulcējušās vairākas laba līmeņa slalomistes, kurām reitings bija ne tikai līdzīgs Leldei Gasūnai, t.i., robežās no 20-25 FIS punktiem, bet sešām no viņām bija pat no 12-19 FIS punktiem. Taču diemžēl mūsu kalnu slēpotājai gāja secen izdevība šādā spēcīgā konkurencē uzlabot savu slaloma reitingu, jo sacensības abas dienas atcēla. Kā skaidroja Lelde, tad bijis stiprs vējš, lijis lietus un līdz ar to arī sniega kvalitāte bijusi slikta. Rīt un parīt viņa plāno startēt Eiropas kausā milzu slalomā un slalomā.

Starp citu, FIS sacensības Jeilo pēc nedēļas no 12.-15.decembrim ir kalendārā citai Latvijas izlases dalībniecei Agnesei Āboltiņai, kura pauzi pēc Baltijas kausa pirmā posma 7. un 8.novembrī Druskininkos plānojusi pārtraukt ar startiem milzu slalomā šo pirmdien un otrdien Hemsedālē Norvēģijā.

Tikmēr nedēļas nogalē 12. un 13.decembrī abi mūsu līderi beidzot varēs debitēt šajā sezonā pasaules kausa posmā. Kristaps Zvejnieks startēs Valdizērā (Francijā) milzu slalomā un slalomā, bet Leldei Gasūnai šīs pašas disciplīnas paredzētas Zviedrijas kalnu kūrortā Orē.

Ivars Bācis



1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv