ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

03 • 06 • 2016

Latvijas labākie skrituļslalomisti dodas uz Pasaules čempionātu

Saistītā informācija

Latvijas labākie skrituļslaloma sportisti jau šajā nedēļas nogalē dosies uz Vāciju, kur Unterenzingenē tiks aizvadītas Pasaules čempionāta sacensības slalomā un paralēlajā slalomā. Latvijas sportistu vidū būs arī Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks.

Šogad Pasaules čempionāts, kas risinās ik pēc diviem gadiem, tiks aizvadīts divās daļās. Slaloms un paralēlais slaloms tiks aizvadīti šajās brīvdienās, kamēr augustā sākumā, Spānijas pilsētā Villablino, tiks aizvadītas sacensības milzu slalomā, kā arī komandu vērtējumā.

Kristaps Zvejnieks ir pretendents uz labu rezultātu, jo iepriekšējā Pasaules čempionātā 2014. gadā tika gūta otrā vieta, bet vēl pirms diviem gadiem - uzvara!

Kristaps pirms sacensībām stāsta: “Līdz ar to, ka ziemas sacensību sezona ieilga un bija līdz aprīļa beigām, bet vēl maija sākuma slēpoju Austrijā, maija vidū bija jāņem brīvs, lai atjēgtos pēc garās sezonas. Trenēties esmu atsācis salīdzinoši nesen, un arī sagatavoties uz šīm sacensībām nebija daudz laika. Fiziski jūtos ļoti labi, kas man ir mazliet jocīgi, jo tikai nepilnas 2 nedēļas esmu atsācis trenēt fizisko bāzi. Un skrituļslaloma treniņos esmu koncentrējies uz kvalitāti, nevis kvantitāti un pagaidām jūtu, ka esmu uzķēris labu sajutu. Kalnu slēpošanai ir jātrenējas daudz un visa gada garumā, bet uzskatu, ka skrituļslalomā vienkārši ir jāatrod laba sajūta un jābūt labā fiziskā formā. Tā kā kopumā jūtos labi, un esmu gatavs startēt nedēļas nogalē!”

Bez Kristapa Latviju Pasaules čempionātā pārstāvēs arī viņa brāļi Miks un Dāvis Zvejnieki. Arī Miks stāsta, ka ir pilnībā gatavs Pasaules čempionātam, taču viņu izbrīna starptautiskās skrituļslaloma federācijas lēmums galvenās sezonas sacensības rīkot sezonas sākumā: “Sagatavošanās posmā esam aizvadījuši pāris kvalitatīvus treniņus Lorupes gravā. Jūtu, ka asums un veiklība, kas tik ļoti nepieciešams šajā sportā, ir iegūts, par to ļoti priecājos un gaidu, kādus rezultātus nesīs šī skrituļslaloma sezona. Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem pats sev par pārsteigumu ieguvu 5. vietu. Būtu ļoti priecīgs, ja tikpat izcili izdotos nostartēt arī šajā čempionātā. Dīvains liekas starptautiskās federācijas lēmums pasaules čempionātu rīkot kā pirmās sezonas sacensības, jo nekad iepriekš neesmu ko tādu piedzīvojis. Parasti augstākā mēroga sacensības tiek rīkotas sezonas beigās, kad sportisti jau ir aizvadījuši lielāko daļu galveno sacensību, iebraukušies un ir labākajā formā. Tomēr, kas to lai zin, varbūt šāds lēmums tikai palīdzēs sasniegt augstākos rezultātus. Katrā ziņā, arī šī sezona noteikti būs ļoti spraiga, interesanta, skrituļslaloms kā sporta veids plešas plašumā, un tas ļoti priecē un motivē!”

Sacensības Vācijas pilsētiņā iesāksies sestdien, kad tiks aizvadīts arī pirmais sezonas Pasaules Kausa posms, bet vēlāk tajā pašā dienā gaidāms PČ paralēlais slaloms. Svētdienā sacensības noslēgsies ar galveno notikumu - Pasaules čempionāta slalomu.

Edgars Beļakovs


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv